Li Andersson: Sanni Grahn-Laasonen ei ole tehnyt omaa työtään kunnolla

Li Andersson Facebook päivityksessä: Sosiaali- ja terveysvaliokunnan työtilanne on ollut paljon uutisissa viime aikoina. Siksi on syytä selventää pari asiaa.

1. Eduskunnan työmäärää on lisännyt se, että hallitus ja vastuuministeri Sanni Grahn-Laasonen ei ole tehnyt omaa työtään kunnolla. Jättimäiset sosiaaliturvaleikkaukset valmisteltiin poikkuksellisen lyhyillä lausuntoajoilla, eikä leikkausten yhteisvaikutuksia ole selvitetty kunnolla. Ministeriön toimittamasta arviosta puuttuu sosiaaliturvaleikkauksia eikä missään ole arvioitu leikkausten yhteisvaikutusten perus- ja ihmisoikeusvaikutuksia. Tästä myös perustuslakivaliokunta on huomauttanut.

2. Valiokunnan työtä on myös hidastanut se, että hallituspuolueille ei kelpaa valiokuntaneuvosten eli eduskunnan työntekijöiden esittämät mietintöpohjat eikä heidän toivomat työskentelyaikataulut eikä aina edes heidän oman hallituksensa pohjaesityksiä! Hallituspuolueiden edustajat käyttivät esimerkiksi kaksi päivää siihen, että yrittivät tiukentaa toimeentulotukilakia vielä kovemmaksi, kuin ne jo kovat heikennykset mitä hallituksen pohjaesityksessä oli. Tällainen ei ole asiallista.

Kyse on Suomen historian kovimmista leikkauksista sosiaaliturvaan. Lapsiperheet, työttömät ja pienipalkkaiset perheet tulevat menettämään satoja euroja kuukaudessa. Asumistukea omistusasuntoon saaneet vielä tätä enemmän. Hallituspuolueet jyräävät nämä läpi kaikesta siitä inhimillisestä kärsimyksestä huolimatta, mitä nämä leikkaukset tulevat aiheuttamaan.

Lähde: Li Andersson facebook

2 thoughts on “Li Andersson: Sanni Grahn-Laasonen ei ole tehnyt omaa työtään kunnolla

 • 2.12.2023 at 16:43
  Permalink

  Li puhuu suurista kansalaisten ongelmista, jotka johtuvat rahan puutteesta. Sekään ei ole oikein, että velkaannutaan lisää ja lisää. Vika ei ole yhdessä henkilöstä tai puolueessa, vika on kansanedustajien luomassa byrokratiasta. Suomessa on liikaa byrokratian luomaa turhaa työtä, joka kuluttaa valtin verorahoja ja kaiken lisäksi kiusaa kansalaisia monilla turhilla säännöillä.
  Toimikaa järkevästi ja kaatakaa byrokraattiset lait, niin ei tarvitse leikata terveydenhuollosta, velat katoavat ja työntekijöitä riittää tarpeellisen työntekoon.

  Reply
 • 2.12.2023 at 19:11
  Permalink

  Li onkin ”alansa” asiantuntija N:o UNO!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.