Journalistiliitossa jäsenten massaeroamiset käynnissä – Maria Pettersson aiheuttaa riitaa

Journalistiliitosta erotaan joukoittain ja syy tähän on  journalisti lehden päätoimittaja Maria Pettersson.

Journalistiliiton valtuusto äänesti eilen Journalisti lehden päätoimittajan Maria Petterssonin luottamuksesta. Äänet jakautuivat 33–32 Petterssonia vastaan.

Äänestystulos tarkoittaa sitä, ettei Petterssonilla ole valtuuston luottamusta päätoimittajan tehtävässä. Valtuusto on Journalistiliiton ylin päättävä elin, se ei kuitenkaan päätä liiton työsuhteista, joten valtuuston äänestystulos ei ole juridinen.


Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kommentoi asiaa MTV-uutisille seuraavasti:

-Tilanne, jossa emme aiemmin ole olleet, summaa Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho MTV:lle. 

Koska valtuustolla ei ole päätäntävaltaa tässä asiassa, näkee Aho asian niin, että äänestystulos oli valtuuston mielipide asiaan.

Maria Petterssonia koskeva kohu kärjistyi kun Pettersson jäi kiinni plagioinnista, Pettersson oli varastanut tutkijoiden materiaali ”tietokirjaansa”. Tutkijat tekivät tiedotteen asiasta, tiedotteen mukaan Petterssonin tietokirjassa ”Suomen historian jännät naiset” Atena, 2022 on kopioitua tekstiä muun muassa tieteellisestä artikkelista ja pro gradu tutkielmasta.

Maria Pettersson on aiheuttanut eripuraa laajasti journalistiliitossa, eripura on johtanut jäsenten eroamisen aaltoon liitosta. Pettyneet journalistit on kommentoineet erojaan sosiaallisessa mediassa pöyristyneinä ”jos journalistiliitto ei välitä edes omista säännöistään, niin mitä journalismista on enään jäljellä.”

Hanne Ahon ”outo” hiljainen hyväksyntä Maria Petterssonin toimintaan kieltämättä asettaa journalistiliiton erikoiseen asemaan, paljon korostetut ”journalistin ohjeet” ei tässä Petterssonin tapauksessa ole Aholle merkittävä asia.

Maria Pettersson ei ole suostunut eroamaan journalisti lehden päätoimittajan tehtävästään.
(Päivitys 1.12.2023 klo 16:44 Journalistiliiton hallitus arvioi Petterssonin tapauksen uudelleen)

4 thoughts on “Journalistiliitossa jäsenten massaeroamiset käynnissä – Maria Pettersson aiheuttaa riitaa

 • 1.12.2023 at 16:34
  Permalink

  Sen näkee jo tosta kuvasta, että kyseessä on mieleltään sairas henkilö, joka kuuluisi pikemminkin hullujen huoneelle.

  Reply
 • 1.12.2023 at 18:26
  Permalink

  Pettersson joka hesarin toimittajana kävi joitain vuosia sitten vierailemassa Malmön Rosengardissa nopealla päivävisiitillä.
  Kirjoitti sitten että siellä ei ole mitään siirtolaisten aiheuttamia ongelmia, vaan kaikki on äärioikeiston propagandaa.
  Aikalailla on se ”propaganda” näkynyt tilastoissa ja uutisissa viimevuosina, kun Ruotsista tullut jopa ihan turvattomin euroopan maa.

  Reply
 • 2.12.2023 at 13:18
  Permalink

  tyttö on kiivas puniikki, hienoa että journalismit huomaavat , sekä eroavat , etiikka on oltava perfeckt, kun julkaistaan ”jotakin” e

  Reply
 • 2.12.2023 at 22:46
  Permalink

  MTV:n pöllöraadissa Maria Pettersson on todistanut jo useaan otteeseen, että tuskin punaisempaa kommunistia löytyy. Ihmettelen, jos MTV vielä kutsuu tällaiseen raatiin ”asiantuntijaksi”.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.