Hallituksen sumutus – Itäraja on kiinni kaikilta muilta paitsi turvapaikanhakijoilta

Itäraja on laitettu ”kiinni” normaalilta rajanylittäjältä yhtä raja-asemaa lukuunottamatta, mutta turvapaikanhakijoita tämä ei koske. Suomi ei käännytä, eikä ole käännyttänyt itärajalta yhtään turvapaikanhakijaa. Rajavartiolaitos on kommentoinut asiaa seuraavasti, jos henkilö saapuu suljetulle raja-asemalle otetaan hänet vastaan jos katsotaan hänen olevan heikossa asemassa.

Heikossa asemassa olevat turvapaikanhakijat pääsevät suljetun raja-aseman kautta suomeen, Suomi ei voi käännyttää heikossa asemassa olevaa turvapaikanhakijaa takaisin Venäjälle.

Hallituksen päätösmuistiossa todetaan selväsanaisesti ettei itärajaa voi sulkea turvapaikanhakijoilta missään olosuhteissa. Päätösmuistion oikeudellisen arvion mukaan  hybridivaikuttaminen eli välineellistetty maahantulo ei anna oikeutta estää maahan pyrkiviä ihmisiä hakemasta turvapaikkaa. Tällaista mahdollisuutta ei anna edes sotatilan julistaminen.

Päätösmuistuon kirjaukset on pahasti ristiriidassa ministereiden julkisiin lausuntoihin. Päätösmuistiosta selviää ettei itärajaa voida sulkea turvapaikanhakijoilta. Suomi ei ole käännyttänyt turvapaikanhakijoita niin kuin muut maat esimerkiksi Puola ja Viro, niin rajat on käytännössä auki turvapaikanhakijoille.

Hybridiosaamiskeskuksen verkostojohtaja Jukka Savolainen kommentoi asiaa Ilta-sanomille.
Savolaiselta kysyttäessä miksi Venäjä ei ota turvapaikanhakijoita vastaan, on Savolaisen vastaus tyhjentävä: ”Heille ei tarjota mitään vastaanotettavaa. Turvapaikanhakijat tulevat Suomeen sisään tähän pitkään turvapaikkatutkintaan.”

Viro käännytti kaikki turvapaikanhakijat Venäjälle takaisin ja turvapaikanhakijoiden virta loppui.

6 thoughts on “Hallituksen sumutus – Itäraja on kiinni kaikilta muilta paitsi turvapaikanhakijoilta

 • 24.11.2023 at 13:04
  Permalink

  ja kuspääkansa hyväksyy kaiken tämän. Suomalaiset ansaitsevat kovan kohtalonsa, mutta eivät silti tule sitä tajuamaan. Äkkiä vaan kipin kapin koronapiikille.

  Reply
 • 24.11.2023 at 13:08
  Permalink

  Hyvin toimii sumutus.
  Katsokaapa kommentteja IS, IL HS jne.
  Ihmiset vaatii rajan sulkemista, ymmärtämättä että vaikka joka ainoa raja olisi suljettu, niin ne turhapaikkahakemukset islamistisotilailta otetaan vastaan.
  Heidän tarvitsee vain huikata jostain suomalaiselle viranomaiselle ”asylum” ja sen jäkeen alkaa lopun ikää kestävä hyysäys ja pillumehu tarjoilu.

  Reply
 • 24.11.2023 at 13:18
  Permalink

  Se ”heikossa asemassa” oleminen, niin mitä helvettiä se kuuluu suomalaisille jos joku tulee kaikkia lakeja rikkoen palelemaan lappiin tuhansien kilometrien päästä?

  Reply
 • 24.11.2023 at 16:40
  Permalink

  Siis pääsevätkö turvapaikkaa hakevat Venäjältä Suomeen kuitenkin vain yhden raja-aseman kautta, jostain Lapista? Vähän huonosti olen seurannut..

  Reply
 • 24.11.2023 at 20:30
  Permalink

  Venäjä ainakin normijärjellä pysyy omalla puolellaan ellei se ”lyö leualla” Suomen ”nyrkkiin” (Spede). Sen sijaan globalistien ”pienet mussukat” tassuttelevat tussuttelemaan kunniakujaa pitkin ”kovis” hallituksen vain ulistessa ”kansainvälisen” tahtiin. Ja nuo ”pyllyn pyyhkijät” ovat kaikkein vaarallisimpia perin arvottomille kanttiksille Sekä kokonaiselle Suomelle ja euroopalle kun Islam päättää polkaista nk. ”pyhän sodan” Israelin saappaan nuolijoille, jotka ovat kekkaloineen kipatsuuni päässä ”saatanan synagoogassa” unohtaen TÄYSIN oman maansa ja kansansa pyllistäen molemnmille. Sillä kuten nyt pannassa oleva Irwin lauloi ”raha ratkaisee” sekä se ”AINOA” laatuaan tapahtunut kansanmurha (WWII) maailmassa. Saksa ottaa vittuuntuneet palestiinalaset maahansa kuten isäntä niin käskee ja taatusti muuallekin eurooppaan. Tietysti vaatimuksena näille on pussata Israelia yhtä kiihkeästi kuin ”maassa on tapana”” tai muuten ”maasta pois”. ÄLYKÄÄPIÖ eurooppa ”kanattarineen” ja ”kanoineen” osoittavat jälleen olevansa maineensa mukaisia VATIPÄITÄ kun on vielä se toinen OMA jalka ampumatta. Sillä olkoot Ukrainan sota kauhia hyvänsä niin aina joku jää olemassa olemaan jälkipolvien hurrattavaksi ja myös väistämättä HAUKUTTAV.AKSI pullamössö sukupolvien taholta samalla kun kermaleivokset suupielestä valuvat. Rikollisjärjestöt jakavat aseita ”humanitäärisessä puutteessa” oleville tietävät kertoa Serbian rajaviranomaiset, mutta kuten jaloon kusipäisyyteen kuuluukin. On tämä ”salaliittoteoria” ja ”äääääärrrrrioikeistolaista rassistista” öyhötystä. Saattaapa jopa woke ajattelulla olla perustetta perustella, ”etteivät pyssyt tapa vaan ihminen” . Ja eivätpä nuo ole valkoisia aseluvallisia kunnon kansalaisia vaan täysin taustaa vailla olevia ”tuntemattomia sotilaita” ”mustissaan”. Ja neuvoksi zombi-suomalaisille on vihata venäjää ja venäläisiä niin perkeleesti ja pelätä koronaa. ”paleville mussukoille” annetaan tasan se mitä he vaativat ja sitten turvat tukkoon. Kaikki oma-aloitteellisuus on jyrkästi kielletty, rikoslain uhalla viharikoksesta! RYSSÄT ovat sitten eri asia aivan ”aikuisen oikeesti”, sillä ne ovat EU- NATO- NWO-kommari-globalistien ja heitä nöyrästi perustuslakia kunnioittamatta palvelevan paikallisen ”haarakonttuurin hallitukselle se KAIKKEIN suurin vihulainen. Ja huomasittekos? Porukkaan EI kuulunut Suomen varsinainen kansa eli se lammaslauma, joka EI edes tarvisisi paimenta, sillä niin flekmaattista kansakuntaa EI löydy edes muiden maiden hautausmailtakaan!

  Reply
 • 25.11.2023 at 06:42
  Permalink

  Kyllä ne juhlapaikanhakijat pääsee ihan mistä tahansa maahan, kunhan pääsevät jollekin rajavartijalle/viranomaiselle huikkaamaan sanan juhlapaikka.
  Vain laillisesti matkustavat ei pääse kulkemaan suljetuilta rajapisteiltä.
  Sehän tässä täysin järjetöntä onkin.
  Ne ns turvapaikanhakijat ei ole päässeet Venäjälle ilman papereita, eivätkä he pääse venäjältä poiskaan ilman papereita.
  Mutta Suomeen tullessa ovat kaikki kadottaneet paperinsa.
  Vähän sama kun välimeri, siellä on passeja niin paljon ettei vettä enää mahdu joukkoon.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.