Tarve nopealle lainalle? Sopivan vaihtoehdon valitseminen

Toisinaan elämässä tulee vastaan yllättäviä tilanteita, joita ei ole pystynyt ottamaan huomioon omassa taloudellisessa tilanteessa. Esimerkiksi auto tai pesukone saattaa mennä rikki ja tilalle on saatava välittömästi uusi tai vanha pitää saada korjattua. Jos säästöjä ei ole, niin silloin yhtenä ratkaisuna voi harkita lainaa.

Vaikka olisi kiire ja rahaa tarvitsee nopeasti, niin ensimmäistä vastaan tulevaa tarjousta ei yleensä kannata allekirjoittaa. Seuraavien vinkkien avulla on mahdollista löytää itselle nopeastikin lainatarjousten joukosta se edullisin vaihtoehto ja tehdä huomattavaa säästöä.

Kuinka on mahdollista saada laina heti tilille?

Nykyään lainan hakeminen on huomattavasti helpompaa, kuin muutamia vuosia sitten. Lainatarjouksia ei tarvitse välttämättä käydä neuvottelemassa pankeissa ja rahoituslaitoksissa erikseen, vaan ne voi kilpailuttaa yhdellä hakemuksella netissä. Markkinoilta löytyy useita eri lainavaihtoehtoja, ja mikä niistä on järkevin, riippuu todella paljon omasta tilanteesta.

Usein eri lainavaihtoehdoissa on mahdollista saada laina heti tilille tai viimeistään muutaman pankkipäivän aikana sopimuksen allekirjoittamisesta. Yksi suosituimmista lainoista on kulutusluotto, joka on yleensä suurempi lainasumma. Sen voi maksaa takaisin useamman vuoden aikana. Toinen vaihtoehto on pikalaina, jonka lainasumma on pienempi ja maksuaika lyhyempi.

Se, kuinka nopeasti lainat maksetaan tilille, riippuu lainantarjoajasta. Nykyään monet yritykset käsittelevät lainahakemukset välittömästi ja laina on mahdollista saada tilille pankkipäivien aikana jopa minuuteissa.

Kulutusluotto vai pikalaina – kumpi on järkevämpi valinta?

Kulutusluotto ja pikalaina ovat kaksi erilaista lainaa. Kumpi niistä tulee edullisemmaksi, riippuu täysin omista tarpeista ja taloudellisesta tilanteesta. Karkeasti voidaan sanoa, että pitkäaikaiseksi lainaksi kulutusluotto on parempi vaihtoehto ja lyhytaikaiseen rahantarpeeseen kannattaa harkita pikalainaa.

Kulutusluotto soveltuu suurempiin hankintoihin, kuten auton ostoon tai kodin remontointiin. Se tarjoaa joustavuutta omaan talouteen, koska laina on mahdollista maksaa takaisin pidemmällä aikavälillä joko useiden kuukausien tai vuosien aikana. Kulutusluottojen korot ja muut kulut ovat alhaisemmat kuin pikalainoissa.

Pikalaina taas sopii yllättäviin ja lyhytaikaisiin rahantarpeisiin. Lainalla on mahdollista ostaa uusi pesukone, maksaa vuokra tai muita kertaluontoisia kuluja. Näissä on hieman korkeammat korot kuin muissa lainoissa, mutta nykyään ne eivät nouse kohtuuttomiksi lain määrittämän korkokaton ansioista. Maksuaika näissä on yleensä muutama viikko tai kuukausi.

Lainaa ilman vakuuksia

Yleensä isomman lainan vakuudeksi pitää asettaa joko kiinteää omaisuutta tai henkilötakauksia. On kuitenkin mahdollista saada laina heti tilille ilman vakuuksiakin, jos täyttää tietyt kriteerit. Huomion arvoista on, että jokainen lainanantaja arvioi tilanteen yksilöllisesti ja arviot saattavat poiketa toisistaan. Ilman vakuuksia lainaa on mahdollista saada yleensä jos täyttää muun muassa seuraavat ehdot:

  • Suomen kansalaisuus
  • Täysi-ikäisyys
  • Säännölliset tulot
  • Pysyvä osoite Suomessa
  • Kunnossa olevat luottotiedot

Jokainen lainahakemus käsitellään erikseen ja hakijan tiedot vaikuttavat muun muassa korkoon. Lainan hakijan tiedoilla lainan myöntäjät pystyvät arvioimaan takaisinmaksukykyä ja tekevät tarjouksen sen mukaisesti. Yksi tärkeimmistä edellytyksistä lainan myöntämiselle on hakijan luottotiedot.

Lainaa netistä – nopea ja helppo ratkaisu

Kun tarvitaan laina heti tilille, sitä kannattaa hakea netistä. Nykyisin lainan hakeminen on helppoa, koska yhdellä hakemuksella saa useita lainatarjouksia ja itselle jää tehtäväksi vain vertailla, mikä tarjouksista sopii omaan tilanteeseen parhaiten. Tarjouksia kannattaa odotella maltillisesti hetki, sillä ensimmäiset tarjoukset saapuvat jo muutamissa minuuteissa, mutta lisää tarjouksia tulee myöhemmin, kun lainantarjoajat ehtivät käsittelemään hakemuksen.

Kun itselle sopiva laina on löytynyt ja lainahakemus on hyväksytty, on mahdollista saada laina heti tilille hyvin pienellä viiveellä. Aina tulee kuitenkin lukea lainaehdot huolellisesti ennen sopimuksen hyväksymistä. Näin voi varmistaa, että on varmasti saamassa omaan tilanteeseen sopivimman lainan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.