Sisäministeriö: Ukrainaan on lähtenyt materiaaliapua yli 260 rekkalastillista

Suomesta lähti elokuun lopussa suuri määrä jätevedenpuhdistamon laitteita Ukrainaan. Apu vastaa merkittävällä tavalla Ukrainan kesän aikana kasvaneisiin vesihuollon tarpeisiin. Suomi ja EU jatkavat Ukrainan viranomaisten aktiivista tukemista Venäjän hyökkäysten vaikutusten ehkäisemiseksi.

Lisäksi Suomesta on lähetetty loppukesän aikana Ukrainaan ambulansseja, sammutusauto, 3D-mallinnuslaitteita, sekä erilaisia vesihuollon tarvikkeita, kuten pumppaustarvikkeita. Ukrainan tarpeet pysyvät laaja-alaisina, jonka johdosta Suomesta lähtevä apukin on moninaista. Valmistelussa on muun muassa suuri määrä energiasektorin, IT-tarvikkeiden, ja erilaisten ajoneuvojen lähetyksiä.

Sisäministeriö koordinoi avun lähettämistä Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta yhteistyössä Euroopan hätäavun koordinaatiokeskus ERCC:n kanssa. Ukrainaan toimitettavasta materiaalista suuri osa on peräisin yksityisen ja julkisen sektorin lahjoittajilta.

Materiaaliapua lähtenyt yli 260 rekkalastillista

261 avustusrekan lisäksi Ukrainaan on lähtenyt yhteensä 60 ajoneuvoa, esimerkiksi pelastustoimen ajoneuvoja ja linja-autoja. Pelastuspalvelumekanismin kautta on annettu myös mekanismin toimintaa tukevaa asiantuntija-apua Ukrainan naapurimaihin sekä vastaanotettu Ukrainasta evakuoituja sairaanhoitoa tarvitsevia potilaita.

Materiaaliavun suurimmat sektorit. Prosenttiosuus lähteneistä kuljetuksista.

Suomesta toimitettujen, ulkoministeriön rahoittamien moduuliasuntojen lisäksi materiaaliavun suurimmat sektorit ovat terveydenhuolto, pelastustoimi ja energiasektori, joissa avuntarve on pysynyt suurena ja jatkuvana jo pitkään. Lisäksi Suomi on tukenut Ukrainan koulutussektoria muun muassa koulukaluste- ja koulubussilahjoituksin. Avuntarve tulee jatkumaan laajamittaisena myös jatkossa.

– Venäjän hyökkäyssota aiheuttaa jatkuvaa kuormitusta Ukrainan yhteiskunnalle. Apua tarvitaan niin infrastruktuurin kuin julkisten palveluidenkin ylläpitoon. Suomi jatkaa Ukrainan tukemista ja pyrkii vastaamaan avuntarpeisiin mahdollisimman kattavasti, toteaa erikoissuunnittelija Heikki Honkanen sisäministeriöstä.

Sisäministeriö kiittää kaikkia siviilipuolen lahjoittajia näiden merkittävästä avusta. Ukrainan tukeminen on pitkäjänteinen prosessi, jonka ei odoteta loppuvan lähiaikoina.

3 thoughts on “Sisäministeriö: Ukrainaan on lähtenyt materiaaliapua yli 260 rekkalastillista

 • 31.8.2023 at 11:03
  Permalink

  miksi lähetetään juutalais zelenskille materiaalia, ukraina on maailman kärki korruptoinnissa, pelle presidentti monimiljonääri, ei kansastaan välitä, kuinka globalistit ovat saaneet liikkeelle että demokratian puolesta, suomella ei mitään eikä eu.n paskallakaan tekemistä ukrainassa,jenkitkin leikkii maailman poliisia, pysyisivät nekit falaamien ja sionistien jälkeläisenä ihan omalla mantereellaan. kun ihmiset uskoo kaiken eivät kyseenalaista mitään, håpeisitte päättäjät kun kerrotte kansalle sceidaa..

  Reply
 • 31.8.2023 at 15:51
  Permalink

  Ymmärrän Ukrainaan lähetettävän avun siviileille.
  En ymmärrä apua sotaan kun se vain pitkittää sotaa ja kärsimystä/kuolemia.
  Ja toisin kuin valtamedia kertoo, kyse on venäjän hyökkäyksestä huolimatta USA:n proxy sodasta. Samalla USA heikentää eurooppaa, varsinkin pahinta teollisuuden kilpailijaa Saksaa.
  Niin ikään länsimaiden johtajat on ajanut itsensä nurkkaan sanomalla että sota voi loppua vain Ukrainan voittoon.
  Se kun ei ole mahdollista niin se tarkoittaa joko maailmansotaa tai vuosikymmenen jatkuvaa sotaa Ukrainassa.

  Reply
 • 31.8.2023 at 15:58
  Permalink

  Niin ja Ukrainan korruptoitunut johto olisi jo heti alkuun halunnut naton mukaan ja ydinsodan/maailmansodan.
  Nyt viime aikoina ne on tehnyt näitä terrori-iskuja venäjälle, provosoiden sitä maailmansotaa parhaansa mukaan, tietenkin siksi kun siellä tajuavat itsekin ettei Ukraina millään avulla voi voittaa.
  No Suomi on aika huonossa asemassa kun nämä hullut USA:ssa, Ukrainassa ja Suomessa päättävät aloittaa sen maailmansodan.
  Maailmansodalla toisaalta peitetään maailmanhistorian suurin kansanmurha korona/piikit.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.