Valepoliisi huijasi pariskunnalta 20 000 euroa

Etelä-savolainen pariskunta sai keskiviikkona puhelun Helsingin rikospoliisiksi esittäytyneeltä henkilöltä. Soittaja väitti ottaneensa kiinni ulkomaalaisia henkilöitä, jotka olisivat varastaneet rahaa puhelimeen vastanneen naisen tililtä. Puhelun aikana soittaja sai naisen luovuttamaan tilitietonsa, pankkitunnukset ja salasanoja.

Myös naisen puoliso keskusteli poliisina esiintyneen henkilön kanssa. Pitkän keskustelun jälkeen myös mies luovutti soittajalle pankkitietonsa ja salasanansa.
Soittaja kielsi pariskuntaa tarkastamasta tilitietojaan ennen seuraavaa aamua, ettei rahaliikenne estyisi ja vaikeuttaisi poliisin työtä.

Pankki otti yhteyttä pariskuntaan seuraavana aamuna. Pariskunnan tileiltä oli saatu siirrettyä yhteensä 20 000 euroa.

Poliisi muistuttaa edelleen, ettei poliisi koskaan kysy eikä poliisilla ole tarvetta kenenkään pankkitileihin liittyviä tietoja kuten salasanoja, verkkopankkitunnuksia tai muitakaan sellaisia tietoja, joilla mahdollistetaan pääsy kansalaisen pankkitileihin. Verkkopankin tunnuksia tai kirjautumistietoja ei puhelimitse kysele kukaan muu kuin rikolliset. Pitkät painostavat puhelut, joissa näitä tietoja pyydetään kannattaa lopettaa. Mikäli tällaiseen tilanteeseen joutuu, että poliisina esiintyneelle henkilölle luovuttaa tietojaan, tulee asiasta olla heti yhteydessä pankkiin sekä hätäkeskukseen.

Tämän lisäksi kuluneen viikon aikana on tullut esille jo aikaisemminkin uutisoitu ”hei äiti” huijaus, jossa tekstiviestillä toteutetussa huijauksessa asianomistajalta saatiin vietyä noin 11 000 euroa sekä ns turvatilihuijaus, jossa asianomistajaa harhautettiin antamaan tili- ja verkkopankkitunnuksensa väitetyn rahahuijauksen verukkeella. Tällä tavalla asianomistajalta saatiin vietyä lähes 10 000 euroa.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Valepoliisi huijasi pariskunnalta 20 000 euroa

  • 3.8.2023 at 20:55
    Permalink

    Ne, jotka kääntävät wanhuksia ja vievät lapselta tikkarin. Suuntana olkoot etelä-amerikkalaisten kyläyhteisöjen välitön lynkkays, joka vastannee lähinnä vankiloiden ”lakipykäliä”., Joissa vielä – kumma kyllä – oikean ja väärän välinen ero tietää kipua ja särkyä. Kun ympärillä oleva ”liberalistinen” maailmanjärjestys” KAVAHTAA oikeutta ja totuutta, puhtautta ja järjestystä. Palkiten väärintekijät ja kaikkinaisen irstauden harjoittajat nostattaen vielä sodankin vain silksi etteivät kaikki ole yhtä sairaita rappiosta ja turmelluksesta kuin nuo saatanan kätyrit itse ovat!!!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.