Poliisi valvoi anniskelupaikkoja viidellä paikkakunnalla Länsi-Uudellamaalla

Poliisi suoritti valvontaiskut viikonloppuna 21.-23.10.2022.

Poliisin valtakunnallisena valvontateemana 17.-23.10.2022 oli anniskelupaikkavalvonta. Länsi-Uudenmaan poliisi tarkasti noin 30 ravintolaa Lohjalla, Vihdissä, Karkkilassa, Kirkkonummella ja Espoossa. Poliisin näkökulmasta asiat olivat pääosin kunnossa.

Joitakin poikkeamia tuli kuitenkin ilmi. Yhdellä järjestyksenvalvojalla ei ollut järjestyksenvalvojakorttia mukana, yhdessä ravintolassa poliisi joutui kieltämään anniskelun selkeästi päihtyneelle ja yhdessä ravintolassa asiakas oli juoman kanssa anniskelualueen ulkopuolella.

– Näistä annettiin huomautukset, ohjattiin oikeaan toimintaan sekä ilmoitettiin Aluehallintoviraston alkoholitarkastajalle, kertoo komisario Sami Kari.

Ravintola-alalla on jonkin verran ulkomaalaistaustaisia yrittäjiä ja työntekijöitä. Anniskelupaikkavalvonnan yhteydessä tavattujen ulkomaalaisten osalta tehtiin normaalia ulkomaalaislain mukaista valvontaa. Tältä osin kaikkien tarkastettujen asiat olivat kunnossa.

Yhteistyö Aluehallintoviraston ja pelastuslaitoksen kanssa

Valvontaa tehtiin yhteistyössä Aluehallintoviraston alkoholitarkastajan ja pelastuslaitoksen palotarkastajien kanssa. Edellisten havaintojen lisäksi alkoholitarkastajan mukaan ravintoloissa oli pieniä puutteita omavalvontasuunnitelmissa.

Palotarkastajilla taas oli huomautettavaa hätäpoistumisteiden esteettömyydestä. Vastuuviranomaiset jatkavat näiden asioiden käsittelyä asianomaisten yritysten kanssa.

​​​​​​

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.