Näkökulma: Oikeiston ja vasemmiston ”yksinkertaiset” rajoittamassa sananvapautta

Sanan- ja mielipiteen vapaudesta taistellaan somessa, tähän asti Euroopan unioni on etsinyt keinoja rajoittaa ”vääriä” mielipiteitä eli rajoittaa mielipiteen vapautta. Somealustat on valitettavasti lähtenyt tähän vaaralliseen leikkiin mukaan.

Elon Musk osti Twitterin ja siitä se itku sitten syntyi, itku syntyi siitä että Musk kertoi sananvapauden parantuvan Twitterissä. No ketkä tästä sitten suuttuivat? Vihervasemmisto ja muutama fanaattinen oikeisto hönö. Törmäämme jatkuvasti siihen, että ihmiset haluaa poliittisen näkemyksensä takia rajoittaa sananvapautta, ”vääriä” poliittisia tai muitakaan näkemyksiä ei yksinkertaisesti tule vain hyväksyä mitkä ei sovi omaan ajatukseen.

Sanan- ja mielipiteen vapaus joko on tai ei ole.

Oikeiston yksinkertaisin pääty itkee, että tota ei saa haastatella kun se on sitä ja tätä mieltä, Vasemmisto itkee samaa laulua toki eri poliittisesta näkökulmasta. Nämä yksinkertaiset eivät tajua sitä, että vaativat samoja asioita ja syyttävät toinen toisiaan vääristä mielipiteistä, mitkä pitäisi heidän mielestä sensuroida. Tässä asiassa oikeiston ja vasemmiston yksinkertaisten siipi on täsmälleen yhtä pihalla sananvapauden perustarkoituksesta.

Somealustat on ollut vasemmiston hallussa lähes alusta asti ja surullisin esimerkki siitä on Facebook, missä ei sallita mitään mielipiteitä mitkä ei moderointi armeijaa miellytä.  Nyt näyttää siltä, että Twitter mahdollistaa tulevaisuudessa kaikki poliittiset mielipiteet, mutta silti vasemmisto itkee ja kertoo että tämä ei ole hyvä. Samaan aikaan oikeisto itkee kun facebook ei ole hyvä. En usko että tämä tulee koskaan korjaantumaan täydelliseksi sananvapaudeksi mutta töitä sen eteen kannattaa tehdä. Se on jo demokraattisesti tärkeä asia, somet on niin tärkeä osa nykypäivää.

Palataan vielä näihin yksinkertaisiin, eli oikeisto vasemmisto ääliöihin. Näistä ryhmistä molemmat huutaa julkisesti, että sananvapaus on kaikki kaikessa, silti he eivät ole valmiita hyväksymään toisten ihmisten mielipiteitä. Kuinka tyhmä ihmisen pitää olla, että ei tajua ristiriitaa?

Sanan- ja mielipiteen vapaus on kaikki kaikessa, näiden yksinkertaisten (oikeisto,vasemmisto) takia sitä koitetaan rajoittaa keinolla millä hyvänsä. Nykyjään on täysin arkipäivää, että saat mielipiteestä tuomion, kyllä luit oikein sinut tuomitaan oikeudessa mielipiteestä. On niitä hetkiä kun muistat nauraneesi Pohjois-korealle ja sitten tajuat, että hetkinen tätä samaa tehdään nyt Suomessa ja yksi aktiivisimmista sanavapauden rajoittajista on Euroopan unioni jota nämä yksinkertaiset sitten vastustavat ja tukevat tilanteesta riippuen.

Jos ei sallita muiden mielipiteitä, niin älkää odottako että kukaan sallisi teidän mielipiteitä.

Juha Korhonen

2 thoughts on “Näkökulma: Oikeiston ja vasemmiston ”yksinkertaiset” rajoittamassa sananvapautta

 • 29.10.2022 at 13:57
  Permalink

  Suomessa YLE jo rajoittaa omaa sanavapauttaan. Otan esimerkin: Perjantai aamuna YLE-teksti TV uutisoi Suomessa syntyvän pari ja puoli tuhatta lasta vähemmän elävänä, kuin pari vuotta sitten. Samalla kerrottiin kuolleiden määrän olevan korkea.

  Ammulla klo 6 ottamani kuvan mukainen artikkeli ei ollut enää nähtävissä kahdeksan aikaan !

  Samaten on kielletty ”pää”-mediakenttää kommentoimasta julkisia Suomen hallituksen esityksiä: He 99 – 104 / 2022 vp ; nippu jonka hallitus antoi eduskunnalle ennen juhannusta.

  Mitkä ovat näitä kiellettyjä ”julkisia” asiakirjoja : Suomeen päivittäismaksamisen hätä-pankkijärjestelmä, koska kaikkien Suomen pankkien serverit ovat maan rajojen ulkopuolella.

  Ja sitten YEL-järjestelmän rahastojen kaappaus siten, että tulevaisuudessa nykyiset yrittäjät maksavat SUORAAN eläkkeellä olevien yrittäjien eläkkeet !

  Oho mihin vuosikymmeniä kerätyt eläkerahastot aiotaan ”kadottaa” ?

  Perustuslain mukaan lainsäädännössä TULEE kuulla henkilöitä, joita asia koskee; nyt jopa some-kommentointi näistä asioista SENSUROIDAAN !

  Reply
 • 29.10.2022 at 22:17
  Permalink

  Niin. Kun aitoa demokratiaa pyritään toteuttamaan. Globalistien käsikassarat eli ”maitoparta” kommarit ovat takajaloillaan peläten ”demokratian puolesta” aina EU:ta myöten. Tähän riittää se, että jonkin itsenäisenkin valtion kansalaiset ”äänestävät väärin”, joka onkin selkeä viite siitä, että ”demokratia on kriisissä”! Globaliti-kommunistien tulkinta demokratiasta tarkoittaa Kiinaa, Pohjois-Koreaa ja pappisvallan tiukassa otteessa olevaa Irania. Muitakin on, mutta nuo nyt riittäkööt esimerkkeinä. Suomessa ja Ruotsissa on vallinnut vaihtoedoton nk. ”demokratuuri”, jossa vaalien tuloksilla EI ole MITÄÄN merkitystä. Ihmiset yleensä polttavat päreensä ”turhaan juoksuttamisesta”, mutta vaalikarjaa ei se harmita. Sitä paitsi ”läntisessä arvoyhteisössä” vaalit ovat EPÄÖREHELLISET. Eli se ratkaisee, joka laskee äänet kuten Neuvostoliiton diktaattori Josif Stalin (1879-1953) on osuvasti sanonut.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.