Marjanhankintayritykseen kytkeytyvä esitutkinta jatkuu – poliisi ja Rajavartiolaitos epäilevät törkeää ihmiskauppaa

Poliisi ja Rajavartiolaitos ovat tutkineet tapausta, jossa epäillään, että Suomessa työskenteleviä thaimaalaisia marjanpoimijoita on joutunut ihmiskaupan uhriksi. Tutkintaan liittyen on vangittuna kaksi henkilöä ja pidätetty yksi henkilö.

Keskusrikospoliisi, Rajavartiolaitos ja Helsingin poliisilaitos tutkivat yhteistyössä Lapin poliisilaitoksen kanssa laajaa ihmiskaupparikoskokonaisuutta, jossa epäillään, että Suomessa työskenteleviä thaimaalaisia marjanpoimijoita on joutunut ihmiskaupan uhriksi vuosina 2020–2022.Esitutkinnan keskiössä ovat pohjoissuomalainen marjanhankinta-alan yritys ja thaimaalainen yritys, joka rekrytoi marjanpoimijoita Suomeen.

Esitutkintaan liittyen on edelleen vangittuna kaksi epäiltyä, joiden osalta rikosnimike on tutkinnan edetessä muuttunut epäillystä ihmiskaupasta epäillyksi törkeäksi ihmiskaupaksi. Lisäksi poliisi on esitutkintaan liittyen pidättänyt yhden henkilön epäiltynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

– Esitutkinnassa epäillään, että lahjusten avulla on saatu merkittävää hyötyä ja helpotusta marjanpoimintayrittämiseen liittyvissä viranomaisprosesseissa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Teemu Mäntyniemi Keskusrikospoliisista.

Tutkinnassa on tehty laajaa kansainvälistä yhteistyötä muun muassa Thaimaan ja Ruotsin viranomaisten kanssa. Esitutkinta on edelleen kesken, ja poliisi tiedottaa asiasta mahdollisuuksien mukaan tutkinnan edetessä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.