Näkökulma: Suomen natotie nousi pystyyn – Mahdotonta täyttää annettuja lupauksia

Suomen natotie nousi pystyyn, Sauli Niinistö neuvotteli sopimuksen Turkin kanssa mitä on täysin mahdotonta noudattaa.

Ilmeisesti paniikissa solmittu sopimus Turkin kanssa nosti heti julkaisun jälkeen äläkän sosiaallisessa mediassa. Suomi löi nimen paperiin missä sitouduttiin kaikkiin Turkin vaatimiin vaatimuksiin, asiat kirjattiin ympäripyöreästi sopimukseen. Ympäripyöreä kirjaus Turkin kaltaisen maan kanssa johtaa siihen, että Turkki ei tule olemaan mihinkään tyytyväinen, he tulevat aina vaan vaatimaan lisää ja lisää.

Sauli Niinistö yhdessä  Pekka Haaviston kanssa olivat epätoivoisessa tilanteessa neuvotteluissa, heidän oli keksittävä jotain miten saataisiin näyttämään asiat etenevän ja epätoivoiseksi se menikin, nimi laitettiin semmoiseen paperiin millä Turkki tulee kiristämään Suomea seuraavat kuukaudet ja vuodet. Todellisuudessa asiat menivät rankasti taaksepäin, Turkki ei tule ratifioimaan Suomen nato-jäsenyyttä, koska sitä sopimusta on mahdoton noudattaa ja jos noudatetaan nousee siitä Suomen politiikan sisällä semmoinen äläkkä, että natokiima unohtuu nopeasti monella puolueella.

No mitä siinä sopimuksessa sitten sanotaan:

Julkaistu sopimus:

– Täysi yhteistyö Turkin kanssa PKK:ta ja sen haaroja vastaan

– Solidaarisuuden osoittaminen Turkille taistelussa terrorismin kaikkia muotoja vastaan

– Sitoutuminen olemaan tukematta kurdijärjestö PYD:tä, YPG:tä sekä vuoden 2016 vallankaappausyrityksestä syytettyä Gülen-liikettä

– Turkkiin kohdistuvien puolustusteollisuuden vientikieltojen välttäminen ja yhteistyön kasvattaminen

– Sitoutuminen Ruotsin ja Suomen kansallisen lainsäädännön ja käytäntöjen muuttamiseen terrorismin torjunnassa ja puolustusteollisuudessa

– Yhteistyötä tietojen jakamisessa liittyen terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan

– Konkreettisia toimia terroristien luovuttamiseksi ja kahdenvälisten sopimusten valmistelua

– PKK:n ja sen haarojen varainhankinnan ja värväämisen kieltäminen

– Turkin vastaisen terrorismipropagandan estäminen

– Suomen ja Ruotsin laajemman osallistumisen tukeminen EU:n puolustusyhteistyöhön liittyvässä Pescossa

– Listattujen asioiden täytäntöönpanovaiheita valvovan mekanismin perustaminen

Jokainen ymmärtää, että tommoinen epämääräinen lista asioista missä on käytetty muotoja ”täysi yhteistyö, terrorismin kaikkia muotoja vastaan, Konkreettisia toimia terroristien luovuttamiseksi.”
On täydellinen fiasko.

Tulemme näkemään ennennäkemätöntä Suomen nöyryytystä seuraavat kuukaudet ja vuodet, Turkki tulee vetoamaan kaikissa asioissa tähän  sopimukseen ja veikkaampa, että Turkin vaatimukset tämän sopimuksen jälkeen ei rajoitu pelkästään Nato neuvotteluihin. Jos nato prosessi on tähän asti ollut ala-arvoinen niin nyt se sitä vasta onkin, tässä ei kertakaikkiaan ole mikään mennyt niin miten luulisi kehittyneessä länsimaassa menevän. Demokratia sanaa en viiti edes käyttää, prosessi on ollut demokratian törkeää halveksintaa.

Valtionjohtomme saa nyt sitä mitä on tilannut, itselläni on hieman ristiriitaiset ajatukset asiasta, isänmaamme nolataan ja nöyryytetään, mutta toisaalta se on ihan oikein maamme valtionjohdolle. Harmi vain että tässä leimautuu myös kansa täydellisiksi luusereiksi. Mutta toisaalta tämä voi myös herättää suomalaisia, että ehkä asiat kannattaisi jatkossa tehdä ”hieman” eri tavalla ja maamme etuja ajatellen.

Ei muuta kuin popparit esille ja koittaa suhtautua tuleviin nöyryytyksiin huumorilla ”sitä saa mitä tilaa”

Oikein hyvää kesän jatkoa
Juha Korhonen

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.