Disinformaatio ja maalitus lisääntynyt Suomessa merkittävästi

Suomessa jaetaan disinformaatiota enemmän kuin koskaan, valheellisten mielikuvien luonti räjähti käsiin Ukrainan kahakan myötä. Näitä valheellisia mielikuvia koitetaan luoda mediassa ja somessa. Someen on tullut kuin tyhjästä valtava määrä feikkitilejä, niitä on kyllä aina ollut, mutta nyt trollien määrä on ihan posketon.

Toisin kun on väitetty niin disinformaatiota jaetaan Natosta ja nimen omaan Nato myönteistä disinformaatiota.

Toiminta on ilmiselvästi masinoitua, olen 3kk aikana estänyt pelkästään twitteristä satoja feikkitilejä ja lisää tulee koko aika. Feikkitilit tulevat jankuttamaan joka ainoaan päivitykseen sitä samaa levyä, Putinin trolli, Kremlin mies, R***ä jne. Tämän hyökkäyksen kohteeksi joudut heti jos ilmoitat olevasi Nato-kriittinen.

Suomen ehkä härskein disinformaation jakaja Janne ”Rysky” Riiheläinen ei keinoja kaihda. Hän saa esimerkiksi Yleisradiolta rahoitusta toimintaansa, minun tietojen mukaan toista kymmentä tuhatta vuodessa, myös muut mediat rahoittavat Riiheläisen toimintaa. Aikaisemmin jo mainitsin, että trollausta ja disinformaatiota masinoidaan, näin juuri onkin, nyt meillä on maksaja tiedossa, se muuten olet sinä, kyllä juuri sinä! Yleisradiota pyöritetään verovaroin.

Janne ”Rysky” Riiheläinen
Nämä Yleisradion ja muiden medioiden maksut verhoillaan blogin kirjoitus maksuiksi, kirjoitukset ovat niin surkeita, että tiedonvälityksen takia edes Yle ei niistä maksaisi euroakaan.

Miten sitten esim Riiheläinen toimii verorahoitetussa trollauksessa, hän hyökkää joka ikisen ihmisen kimppuu ketä saa vähänkään näkyvyyttä kriittisille mielipiteilleen. Hän koittaa paljastaa kohteestaan kaikki mahdolliset negatiiviset asiat ja lietsoo ihmiset ”vihaamaan” kohdettaan, jotta saisi myös ne kaikista epävakaimmat trollit uhkailemaan kohdettaan. Hänen twiittiketjuissa toistuu monesti väkivaltauhkailut, ala-arvoiset haukkumiset esimerkiksi ulkonäköön jne.. On jopa lietsottu trolleja käymään maalituksen kohteen perheenjäsenien kimppuu. Tämän kaikki Riiheläinen tekee taitavasti epäsuorasti yllyttäen. Väitän että Janne ”Rysky” Riiheläinen on keskeinen tekijä disinformaation pelikentällä, voi jopa koordinoida koko toimintaa.

Eli vedetään yhteen miten disinformaation levittäminen tapahtuu suomessa, on koordinaatioryhmä (esim telegram ryhmä) mikä masinoi maalitus kampanjat valituille kohteille. Tämä rahoitetaan verovaroin ja näin olemme saaneet someen pelonilmapiirin missä normaali ihminen ei uskalla enää sanoa omaa mielipidettään, koska nämä trollit hyökkää kimppuu. Valtamedian uutisointi ja some trollaus kulkevat käsikädessä. Tämä on vakava ongelma suomessa ja olisi syytä puuttua tähän aidosti demokratiaa ja sananvapautta vaarantavaan asiaan.

Kyllä meillä Suomessa pitää olla oikeus sanoa esimerkiksi Nato-kanta ilman pelkoa joutumista maalituksen kohteeksi.

Mahtavaa viikonloppua kaikille ja olkaa rohkeita ja kertokaa se oma mielipide trolleista huolimatta, olkoot se mielipide mikä tahansa.

-Juha Korhonen

One thought on “Disinformaatio ja maalitus lisääntynyt Suomessa merkittävästi

  • 5.6.2022 at 21:54
    Permalink

    Rysky on vanhentunut kovasti kovan työn takia.

    Valtaojan kaivu olisi pitänyt miehen nuorena, sillä konkreettinen ravan heitto on vähemmän kuluttavaa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.