NYT RIITTÄÄ – Ravintoloilla tuli mitta täyteen ! Suorat sanat Krista Kiurulle

Ravintola-ala on henkeä pidellen seurannut viimeiset kaksi vuotta yhteiskunnallista tilannetta koronan varjossa.

Alan yrittäjät ovat käytännössä, ja suoraan sanottuna vääntyneet mutkalle asti, jotta voisivat selvitä, ja kunnioittaa ministeri Kiurun

alati muuttuvia, ja yhteiskuntaamme jatkuvasti murtavia säädöksiä.

Mietityttää onko oikeasti juridisesti, ja yhtenäisesti tarpeeksi selvitetty, onko ravintoloihin kohdistuvat toimet varmasti maamme Perustuslain mukaisia..

Kun kuitenkin näyttää siltä, että ministeri Kiuru on useinkin yksin agendansa puitteissa versus asiantuntijat.

Mistä tämä voimakas Kiurun oma agenda siis pursuaa. Esimerkiksi THL ei ole suositellut näin voimakkaita, ja pitkäaikaisia rajoituksia ravintola-alalle.

 

Nyt Riittää-sivusto on perustettu Somessa, ajatuksena muuttaa yrittäjien tilannetta, ja auttaa maamme ravintola-alaa yleisesti . Sillä Suomessa ravintola-alan osaaminen, hygienia taso ja ammattitaito, ovat Pohjoismaiden parhaimmistoa. Asiakkaat kaipaavat ravintola-kulttuuria, yhteisiä illanviettoja hyvän ruoan, ja elämysten kera. Ja ennenkaikkea, ihmisten pitää saada tehdä töitä, ja mennä töihin.

Elämyksistä muunmuassa Lapin ravintola-ala on tunnettu. Ja siellä toimii myös yrittäjä,ravintola-alan ammattilainen ja huippukokki Sirly Ylläsjärvi. Hän luotsaa toisen yrittäjän kanssa kahta yritystä, joista toinen on Aurora Estate-hotelli.

Sirly Ylläsjärvellä tuli mitta täyteen, ja syntyi Nyt Riittää-kampanja.

 

Ivan Puopolo haastatteli Podcastissaan 18.1.22 Sirly Ylläsjärveä Nyt Riittää-kampanjan tiimoilta.

Kyseisessä haastattelussa Sirly Ylläsjärvi toteaa: Nyt riittää ravintola-alan syrjiminen. Näissä päätöksissä kahden vuoden aikana, ei ole ollut minkäänlaista yhdenmukaisuutta tai järkeä. Meidän työntekijät, ja yrittäjät alkavat olla tosi huonossa hapessa. Ihmiset on velkakierteessä, ja tästä kaikesta toipuminen tulee viemään niin kauan aikaa, että kukaan ei sitä vielä ymmärräkään.”

Sirly myös pohtii  kuulemiaan ihmisten kokemuksia 90-luvun laman ajoilta. Onko suunta sama yhteiskunnassamme nyt, kuin silloin ?

Hämmentävää on, että ravintoloitsijat on jätetty yksin. Mara ja Pam, eivät tue yrittäjiä.

Nyt Riittää – kampanja toimii vastuullisesti, mutta samaa vastuullisuutta se peräänkuuluttaa myös päättäjiltä.

 

Linkki haastatteluun: https://www.youtube.com/watch?v=uBWy0mtCqkE

 

 

 

Kuva: Pixbay

Lähde: Ivan Puopolo Podcast

 

 

 

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.