Vedonlyönnin eri lajit ja vedonlyöntibonukset

Vedonlyönti on toisille tutumpi laji kuin toisille. Joillekin kelloja voi soittaa tulosveto, toiset ovat tutustuneet lajiin ehkä vain kaveriporukan kesken tehtävien vetojen muodossa. Todellisuudessa vedonlyönnin maailmaan kätkeytyy paljon erilaisia vetomuotoja, niistä katsaus seuraavaksi!

Pitkäveto

Pitkäveto on ehkä yksi tunnetuimpia vedonlyönnin muotoja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä pelimuodossa veikataan voittajaa. Tämä ei koske vain yhtä ainoaa lajia, vaan sitä voidaan pelata useiden eri lajien parissa. Yksi yleisimpiä pitkävedon muotoja on 1X2. Kyseisessä muodossa 1 tarkoittaa kotijoukkueen voittoa, X tasapeliä ja 2 vierasjoukkueen voittoa.

Vakio

Vakio toimii samalla periaatteella kuin pitkävetokin. Monesti lapusta löytyy juuri ylläkin mainittu 1X2-pelimuoto, mutta pelkän yhden kohteen sijaan kohteita on useampia. Perinteinen vakio pitää sisällään kokonaisuudessaan 13 kohdetta. Jos määrä ei ole 13 on se yleensä jotain 8-12 väliltä. Mitään yhtä kaavaa vakiolle ei kuitenkaan ole ja tätäkin pienempiä pelikohteiden määriä löytyy. Yksi tunnettu vakion muoto on Grand Prix, jossa kohteita löytyy yhteensä huikeat 18 kappaletta.

Tulosveto

Tulosveto on vedonlyönnin muoto, jossa pelaajat veikkaavat ottelun maalien, korien tai pisteiden määrää peliajan loppuessa. Yhtä ainoaa lajia tämänkään suhteen ei ole tarjolla, vaan kohteita löytyy jalkapallosta, koripallosta, nyrkkeilystä, jousiammunnasta sekä muun muassa painin parista. Lajit voivat olla joukkuelajeja tai yksilölajeja.

Live-veto

Vedonlyöntiä voi tehdä niin sanotusti etukäteen tuleviin pelikohteisiin tai livenä, live-vetojen muodossa silloin, kun ottelu tai kisa on käynnissä parasta aikaa. Live-vedon ehdottomasti parhaimpia puolia on se, että tehtyä veikkausta pääsee seuraamaan välittömästi sen jälkeen, kun maksu on mennyt läpi. Toisaalta live-vedonlyönti ei anna samalla tavalla mahdollisuuksia aikaisempien pelien analysointiin, sillä vetoja voi tulla tehtyä hätiköidystikin vetoajan ollessa huomattavasti lyhyempi. Esimerkkejä live-vedoista ovat seuraavan maalin tekijä, seuraavan rangaistuksen saaja tai vaikkapa seuraavan maalin tekoaika.

Vedonlyöntiin tarjottavat bonukset

Yllä mainitut vedonlyönnin muodot ovat vain muutama esimerkki tämän moninaisen lajin sisältä. Yksittäisiä vetoja saa tehtyä myös haasteellisemmiksi laittamalla samalle lapulle useampia vetoja. Ei siis riitä, että yksi vedoista menee oikein, vaan pelaajan pitää kyetä arvaamaan useamman pelin voittaja tai esimerkiksi pistemäärät oikein.

Uudelle harrastajalle vedonlyönnin maailma voi olla varsinainen suo, mutta monesti eri vedonlyöntiä tarjoavat sivustot helpottavat liikkeelle pääsyä erilaisilla bonuksilla. Tarjolle voi tulla esimerkiksi talletusbonus uusille pelaajille. Vedonlyönnin saralla ne ovat yleensä luokkaa 100 % bonus 100 euroon saakka. Toisinaan tarjolle voi tulla myös ilmaisvetoja. Pelaajan odotetaan tekevän esimerkiksi veto 10 euron edestä ja tiettyjen ehtojen täyttyessä hän saa rahansa takaisin. Yleensä näihin vedonlyöntisivustojen tarjoamiin bonuksiin liittyy ehtoina kierrätysvaatimukset sekä vetojen tekeminen vähintään tietyillä kertoimilla. Nämä kannattaa lukea tarkkaan ennen kuin lähtee lunastamaan bonuksia itselleen. Päivittäiset vetovihjeet löydät osoitteesta vedonlyontibonukset.com

Voitollinen vedonlyönti

Monille vedonlyönti on vain hauska ajanviete urheilun seuraamisen ohessa. Toisille se on kuitenkin vakavasti otettava harrastus ja osa tekee sitä työkseen. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että mistään helposta lajista ei ole kyse. Silloin tällöin vedonlyöntiä tekevien ei tule ajatella sen olevan myös ammattilaisten kohdalla samanlaista. Vetoja ei heitetä summassa sinne tänne, vaan jokainen tehtävä liike analysoidaan tarkkaan.

Yksi tärkeimpiä seikkoja ammattimaisessa tai voittavassa vedonlyönnissä on kirjanpito. Pelaajan kannattaa kirjata jokainen veto ylös ja vedon ratkeamisen jälkeen kirjata tilanne. Tämä auttaa pysymään kärryillä siitä, kuinka paljon vetoihin on laitettu rahaa ja kuinka paljon niistä on lopulta jääty voitolle. Voittavassa vedonlyönnissä pelaajat pysyvät rauhallisina eikä häviöitä lähdetä korjaamaan isoilla, harkitsemattomilla harppauksilla. Vedonlyönnistä saa palkitsevampaa tarkan analysoinnin myötä, mutta loppujen lopuksi kyseessä on aina tuuriin perustuva peli. Tämä on hyvä pitää mielessä, sillä huonoja päiviä tulee vastaan kaikille. Vedonlyönti, aivan kuten kasinopelaaminenkin on hyvä pitää vastuullisena ja ottaa ongelmat käsittelyyn heti alusta lähtien, jos sellaisia sattuu ilmenemään.

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.