Unkarin hallitus haluaa lisätä pienpanimoiden oluiden suosiota uudella lailla

Unkarin hallitus haluaa parantaa pienpanimoiden tilannetta. Uuden lain tavoitteena on estää suuria olutyrityksiä tekemästä yksinoikeussopimuksia baarien ja pubien kanssa, ja tarjota vähemmän tunnetuille valmistajille tilaa olutvalikoimissa.

Unkarin parlamentin on määrä päättää uudesta laista lähipäivinä. Laki käsittää baarit ja yleisötapahtumat, joiden tulee lain astuessa voimaan sisällyttää vaihtoehtoisia olutmerkkejä juomavalikoimaansa, mukaan lukien hanaoluet. Vaihtoehtoisten olutmerkkien tulisi kattaa 20 prosenttia myynnistä.

Kun USA:ssa hyväksyttiin vastaava laki, pienpanimot palkkasivat tuhansia työttömiä oluen valmistukseen.

Unkarissa kolme suurinta valmistajaa hallitsee jopa 85-90 prosenttia olutmarkkinoista. Suurimmat toimijat ovat Asahi, Heineken ja Molson Coors Brewing Company.

Lähde: Daily News Hungary

2 thoughts on “Unkarin hallitus haluaa lisätä pienpanimoiden oluiden suosiota uudella lailla

 • 7.7.2020 at 21:43
  Permalink

  unkarissa on järki kaikissa touhuissa mukana, toisin kuin täällä punaviherhihhuleiden vetämässä vitun eurostoliittovaltiossa… pitää kai muuttaa unkariin pakolaiseks, ennenku suomi muuttuu kokonaan (niinku vuosaari ja itis) lähi-idäksi

  Reply
 • 8.7.2020 at 21:54
  Permalink

  HYVÄ!

  EU:n nimenomaisena tarkoituksena onkin murha kaikki paikallinen pienyrittäjyys niin ruoantotannossa kuin nyrkkipajatkin.
  Tähän pyritään tietoisesti vaatimuksella kilpailuttaa erilaisten laitosten hankinnat, joka on tehokas tapa polea pienet toimijat pois hintakilpailun avulla.

  EU ajaa ylikansallisten korporaatioden etua jopa niin, että ne voivat tallata alleen valtiodenkin perustuslait ja kansalaisten oikeudet haastamalla nämä oikeuteen, jotka ovat sika-kalliita ja korruptoituneita mafioita vailla mitään kunniallisia hyveitä!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.