Japanilaiskaupunki kieltää älypuhelimien käytön kävellessä

Yamato on ensimmäinen japanilainen kaupunki, joka kieltää älypuhelimien käytön julkisilla paikoilla kävellessä. Kiellolla halutaan estää ”puhelinzombieiden” vaaran tuottaminen itselleen ja muille, kun he kulkevat pitkin katuja tuijottaen puhelimen näyttöä.

Kielto astuu voimaan ensi viikon keskiviikkona. Kiellon rikkojat saavat sakkoja tai vankeutta.

Aikaisemmin tänä vuonna kaupungin viranomaiset seurasivat noin 6000 ihmisen liikkeitä vilkkaasti liikennöidyillä alueilla. Noin 12 prosenttia seuratuista keskittyi puhelimensa käyttöön. Seurannan mukaan älypuhelimiin keskittyvät jalankulkijat voivat huomaamattaan kaatua tai kävellä liikenteen sekaan.

Huomion kiinnittäminen puhelimeen voi olla vaarallista, kuten seuraavista videoista ilmenee.

Lähde: Zero Hedge

Lue myös:

7 thoughts on “Japanilaiskaupunki kieltää älypuhelimien käytön kävellessä

  • 5.7.2020 at 00:57
   Permalink

   Hei sinähän olet se kestokiihottunut nimimerkki ”AukaiskaaSilmänne” joka olet haukkunut muita kommareiksi ja kovasti räksyttänyt kommariudesta ja kaikeata. Osottautui että olet itse ainut kommari joka tätä sivustoa lukee ja kommartoi. Haha.
   Holhoojapellet voi muuttaa pois Suomesta itslle sopivampaan maahan kuten Pohjois-Koreaan tai muuhun vastaavaan.

   Ei saisi puuttua ”Darwinin luonnonlakeihin”.
   Surkeille geeneille täytyy jättää keinot poistaa itsensä rasittamasta geenipoolia eli yhteiskuntaa. Sama pätee holhoojille, byrokraateille ja muille vastaaville kehitysvammaisille.

   Reply
   • 5.7.2020 at 12:07
    Permalink

    Huppista, huppista.
    Eipä tuota kauaa tarvitte kuule kattella ulkona kun näkee kännykkäzompieita jotka kattoo vain luuriaan eikä mitään muuta.
    Olen kuule takuulla sukuinen ollut suomessa kun sinä valittaja, joten ei kannata liruttelijan alkaa geenitä huutelemaan.
    Voinhan sitä toki vastata että, parempi olisi sinun isäukon ollut laskea nesteensä lakanoille että ei tarvittisi järkevimmilleen täällä valitella.

    Reply
     • 6.7.2020 at 09:12
      Permalink

      Näkyi osuvan kipesti kännykkäorjaan.

 • 4.7.2020 at 20:32
  Permalink

  Näitä kaiketi sanotaan ”Älypuhelin zombieksi”. Ainakin Kiinassa ja miksei muuaallakin ihmisiä on hukkunut satama-altaisiin ja muihin vesistöihin vain siksi, että tuijottavat kävellessä puhelimiinsa. Puhumattakaan siitä, että kävelee bussin kylkeen ylittäessään katua (Venäjä).

  Nyky teknologia – niin hyvää? kuin se onkin – on tehnyt ihmisistä toisaalta eräänlaisia idiootteja.

  Reply
 • 6.7.2020 at 00:33
  Permalink

  Näyttely työ oli kyllä loistavaa tuossa alemmassa, voi veljet.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.