Poliittisessa ankkalammessa kiehuu – tiesikö Trump USA:n joukkojen pään menoksi määrätystä tapporahasta?

USA:n presidentin Donald Trumpin väitetään tienneen tapporahasta, jonka Venäjän väitetään tarjonneen USA:n sotilaiden surmaamisesta Afganistanissa.

Keskiviikkona 1. heinäkuuta presidentti Trump otti jyrkästi kantaa väitteeseen, jonka mukaan hän olisi ollut tietoinen tapporahasta.

”Venäjän tapporahatarina on taas yksi valheuutisten tekemä sepitelmä, jota kerrotaan vain sen takia, että minun ja republikaanisen puolueen maine saadaan tahrattua. Salaista tiedonlähdettä tuskin on edes olemassa, kuten itse tarinaakaan. Jos epäuskottavalla @nytimes’lla on lähde, paljastakoon se sen. Taas yksi HUIJAUS!”

Washington Post, The New York Times ja uutistoimisto AP ovat viikon sisään uutisoineet, että venäläinen tiedusteluyksikkö olisi tarjonnut käteispalkkiota talibaanitaistelijoille USA:n ja Naton sotilaiden tappamisesta Afganistanissa, ja että Trump olisi ollut tietoinen asiasta jo vuoden 2019 alkupuolella. Valkoinen talo on kiistänyt väitteen.

Demokraattipuoleen edustajat käyttävät medioiden julkaisemaa tietoa hyökätäkseen presidentinvaalien alla Trumpin kimppuun. Trumpin toimintaa kuvataan jopa maanpetokselliseksi.

Kritiikkiä on tullut myös Trumpin oman puoleen, republikaanien, edustajilta, joista jotkut ovat ehdottaneet ”kuolettavia vastatoimia” Venäjää kohtaan. Yksi republikaanien senaattori on tehnyt lakiehdotuksen, jossa Venäjä nimettäisiin virallisesti terrorismin tukijaksi.

Venäjän hallituksen tiedottaja on kiistänyt väitteen tappopalkkiosta. Venäjän suurlähetystö twiittasi vastineensa hashtagilla #BlameRussia, ”syytä Venäjää”. Hashtagia käytetään usein vastauksissa, jotka liittyvät Venäjää koskeviin kielteisiin väitteisiin.

Lähde: Now This

Lue myös:

One thought on “Poliittisessa ankkalammessa kiehuu – tiesikö Trump USA:n joukkojen pään menoksi määrätystä tapporahasta?

  • 5.7.2020 at 06:29
    Permalink

    Trump on juutalaisten lutka ei muuta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.