Ministerit valtakunnansyyttäjän talutusnuorassa? Hallitus tarjoili kylmää kyytiä kansanedustajalle

Perjantaina eduskunnassa äänestettiin perussuomalaisen kansanedustajan Juha Mäenpään syytesuojan murtamisesta. Hallituksen 19 ministeriä äänestivät muiden edustajien mukana.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen halusi haastaa kansanedustajan oikeuteen tämän eduskunnassa pitämän puheen takia.

Toiviaisen mukaan kansanedustaja olisi todennäköisesti tuomittu vihapuheesta, tarkemmin sanoen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, jos syytesuojan purkaminen olisi hyväksytty eduskunnassa.

Syytesuojan purkamiseen olisi tarvittu viiden kuudesosan enemmistö, mikä ei äänestyksessä toteutunut.

 

Syytesuojan murtamisen puolesta äänestäneet ministerit

Keskusta

Kosonen Hanna, tiede- ja kulttuuriministeri
Leppä Jari Juhani, maa- ja metsätalousministeri
Lintilä Mika Tapani, elinkeinoministeri
Vanhanen Matti Taneli, valtiovarainministeri

SD

Haatainen Tuula Irmeli, työministeri
Harakka Timo Olavi, liikenne- ja viestintäministeri
Kiuru Krista Katriina, perhe- ja peruspalveluministeri
Marin Sanna Mirella, pääministeri
Paatero Sirpa Hannele, kuntaministeri
Skinnari Ville Tapio, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri
Tuppurainen Tytti Johanna, Eurooppa- ja omistajaohjausministeri

RKP

Blomqvist Thomas Jörn Ingmar, Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Henriksson Anna-Maja Kristina, oikeusministeri

Vasemmistoliitto

Li Sigrid Andersson, opetusministeri
Pekonen Aino-Kaisa Ilona, sosiaali- ja terveysministeri

Vihreät

Haavisto Pekka Olavi, ulkoministeri
Mikkonen Krista Johanna, ympäristö- ja ilmastoministeri
Ohisalo Maria, sisäministeri

Äänestyksestä poissa oli puolustusministeri Kaikkonen Antti Samuli.

Yksikään ministeri ei puolustanut kansanedustajan syytesuojan säilyttämistä.

Lähde: Valtioneuvosto

Lue myös:

6 thoughts on “Ministerit valtakunnansyyttäjän talutusnuorassa? Hallitus tarjoili kylmää kyytiä kansanedustajalle

 • 27.6.2020 at 22:07
  Permalink

  Miksi Raija Toiviaisella on ilmeinen syytesuoja kun hän tehtailee jatkuvalla syötöllä kansanvihollisia ja valtionpetollisia toimenpiteitä Suomen valtion vakiinnuttamiseksi muutaman globalisti-miljardöörin jumal-leikkien tottelevaksi kansanmurhaus-orjaksi?

  Reply
 • 27.6.2020 at 23:26
  Permalink

  Mietin sitä, että vieraslajin vastakohta on kotoperäinen laji. Kun sana vieraslaji kielletään tai sen käyttö rajoitetaan koskemaan supikoiraa, kurtturuusua, lupiineja ja muutamia muita eläin- tai kasvilajeja, annetaan kotoperäisyyden status joko kokonaan tai osittain tietyille ryhmille. Käsitteellisellä tasolla nämä siis hyväksytään samanarvoisiksi kuin kotoperäinen floora ja fauna, vaikka historia an sich puhuisi toista.

  Samaan tähtää myös Lorealin päätös poistaa sanastostaan valkoinen.

  Reply
 • 27.6.2020 at 23:36
  Permalink

  Alma, tämä info- etno- ja rotusota on nimenomaan suuryhtiö-megalomaanien sotaa kansakuntia ja ihmisyhteisöjä ja näiden itsemääräämisoikeutta vastaan.

  USA:ss on sinänsä jo totta että jokainen ihminen rekisteröidään New Yorkin pörssin yli sadantuhannen arvosta. Elinikänään odotetaan ihmisen tuottavan ainakin tuon verran tuloja milajrdööreille jotka tätä planeettaa nyt muokkaavat totalitaristiseksi digi-helvetiksi tavan tallaajille.

  Suomi ilmeisesti liitettiin tytöryhtiöksi tuohon pörssiin kun vuonna 2015 Suomelle tekaistiin Y-tunnus? Suomi-yhtiön uudet omistajat alkoivat heti vaihtaa populaa vähemmän kyselevään sorttiin?

  Reply
  • 28.6.2020 at 13:32
   Permalink

   Näinpä. Ei orjuus ole mihinkään poistunut. Se on vain laajentunut kaikkiin rotuihin. USA:n itärannikon huutokauppojen sijaan orjan hinta määräytyy nykyään New Yorkin pörssissä.

   Reply
 • 27.6.2020 at 23:58
  Permalink

  Valtakunnansyyttäjän tulisi ottaa huomioon (tämäkin ”kiihotuspykälä” liittyy suoraan asiaan) että ennenkuin voi alkaa syyttää kanssaihmisiä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan sen pohjalta että syytetty huomauttaa vieraslajin todetusta merkittävästä vahingosta omiin kansalaisiimme, on ensin otettava se kanta että maamme lapset ja naiset ovat täyttä paskaa joiden intressit ovat yhtä tyhjän kanssa ja että puolet suomen väestöstä ovat vailla kansalaisoikeuksia,. Pitää sanoa että Suomessa naisella ja lapsilla ei saa olla arjessaan sellaista kuten vapaus liikkua ulkosalla pelotta milloin haluavat ja helteellä vähissä vaatteissa, intressit elää naapurustossa jossa voi mennä leikkimään milloin tahansa ilman että voi joutua pahoinpidellyksi joko verbaalisesti tai fyysisesti, tulla rasistisesti ryöstetyksi koska on tiettyä ihonväriä jne. ovat

  Reply
 • 28.6.2020 at 00:07
  Permalink

  Yksi korona-naamarin tarkoitus on totuttaa meitä naamareihin. Vasemmistolaiset tulevat stalinistien rahoituksella massamurhailemaan valkoihoisia, ja heillä tulee olemaan naamarit. Jotta eivät joutuisi teloituskomppanian eteen mikäli suunniteltu massateurastus menee pieleen kuten se teki v. 1918.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.