Kettutytöt iskivät Kalajoella – Myöskin kantavia sinikettuemoja vapautettu

Vuosien ”hiljaisuuden” jälkeen kettutyöt ovat tehneet paluun. Kalajoella, Mehtäkyläntien varressa sijaitseville turkistarhoille tunkeuduttiin ti 19.5 – ke 20.5.2020 välisenä yönä Tunkeutujat olivat vapauttaneet kymmeniä pentuja saaneita ja kantavana olevia sinikettuja.

Vaikkakin vapaaksi päästetyt emoketut on saatu kiinni, syntyi tarhaajille taloudellista vahinkoa useiden pentukuolemien johdosta. Poliisi ei erittele vapautettujen eläinten määriä tai aiheutuneiden taloudellisten vahinkojen suuruusluokkaa.

90-lvulla turkistarhoihin tehtailtiin kovin organisoidun oloisia iskuja ympäri Suomen ja myöskin rangaistuksia tarjoiltiin. Vuonna 2016 Iltalehti julkaisi jutun maan tunnetuimmista ”kettutytöistä” jotka toiminnallaan aiheuttivat taloudellisen vahingon lisäksi satojen eläinten ennenaikaisen kuoleman. Kyseiset kettutytöt tuomittiin yhdeksän kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin, sekä yhteisvastuullisesti 800 000 markan vahingonkorvauksiin. Tuomitut pysyivät yhtä lukuunottamatta varattomina aina velan vanhenemiseen saakka.

Poliisi ei ota tässä vaiheessa Kalajoen iskun tutkintaa kantaa iskun yksityiskohtiin, organisointiin tai iskun masinoijaan mutta pyytää kuitenkin vihjeitä, joten jos havaitsit ko. yön aikana epämääräisiä liikkujia tahi ajoneuvoja, niin tiedota matalalla kynnyksellä Oulun pl:n vihjenumeroon 0295 416 194.

Lähde: Poliisi, IL

4 thoughts on “Kettutytöt iskivät Kalajoella – Myöskin kantavia sinikettuemoja vapautettu

 • 21.5.2020 at 09:28
  Permalink

  Oliskohan jo seuraava sukupolvi Salli & Co tytöistä tekemssä samaa mitä äitinsä?

  Mitä ne oikein luulee saavutavansa tällaisella toiminnalla? On parempi valistaa ihmisiä olla ostamatta kuin siirtyä rikolliselle polulle.

  Reply
  • 21.5.2020 at 11:24
   Permalink

   Tavoite on että näistä tulee kouluttautuneita ”rasismia vihaavia” sissejä. Tämä on koulutusprosessin osa.

   Reply
 • 21.5.2020 at 10:11
  Permalink

  Tilanne on ilmeisesti vielä se, että noita ei saa eikä voi laillisesti pysäyttää.

  Reply
 • 21.5.2020 at 10:16
  Permalink

  Aikoinaan yhdellä tarhaajalla oli paljon turkiseläimiä, oli laittanut ison julisteen moneen paikkaan aitaan kiinni.
  Siinä kerrorriin erittäin tarkasti että koko alue aidan sisäpuolella oli karhunrautoja täynnä ja piilotettu niin että niitä ei näy.
  Eipä tullut hyttysrottien iskuja koskaan vaikka muut tarhaajat niistä kärsi lähiseudulla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.