Helsingin päästöt kasvoivat edellisvuoteen verrattuna – Tarkoittanee lisää ”ilmastotoimia”

HSY:n tekemän vuosittaisen päästölaskennan mukaan liikenteen päästöt Helsingissä pienenivät vuonna 2019 edellisvuoteen verrattuna 2 prosenttia ja kulutussähkön käytön päästöt 6 prosenttia. Kaukolämmön päästöt kasvoivat 5 prosenttia. Kasvihuonekaasujen kokonaispäästömäärä Helsingissä vuonna 2019 kasvoi 2 prosentilla edellisvuoteen verrattuna.

Pormestari Vapaavuori perää yhä rankempia ”ilmastotoimia” tilanteen korjaamiseksi. Kuitenkaan esimerkiksi Helsingin väestökasvun suitsimista esimerkiksi majoitettavien siirtolaisten ja näille annettavien palveluiden karsimisella Vapaavuori ei nosta esiin.

– Päästökehityksestä on nähtävissä, että ison mittakaavan määrätietoisia tekoja ilmastokriisin vastaisessa taistelussa tarvitaan. Hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan entistä riuskempaa otetta ja Helsinki jatkaa vahvaa ilmastotyötään. Suurimman vaikutuksen saamme aikaan korvaamalla kivihiilen kestävillä vaihtoehdoilla, mitä tavoittelemmekin paraikaa käynnissä olevalla Helsinki Energy Challenge -haastekilpailulla, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Liikenteen aiheuttamien päästöjen osuus Suomessa on keskimäärin noin 17%, hieman lähteestä riippuen, joten Helsingin investoinnit polkupyöräbaanoihin ja kävelykatuihin voidaan katsoa ylimitoitetuiksi mahdollisesti saavutettavaan hyötyyn nähden.

Lähde: Helsinki

5 thoughts on “Helsingin päästöt kasvoivat edellisvuoteen verrattuna – Tarkoittanee lisää ”ilmastotoimia”

 • 19.5.2020 at 12:53
  Permalink

  Mitkä vitun päästöt?
  Helsinki siis tuotti ravintoa (kasveille) aivan niin kuin jokainen yksittäinen ihminen ja eläin sekä koko planeetan ekosysteemi.
  Hyvä Helsinki, älä rupea näännyttämään ympäristöä vaikka Janilla koliseekin tyhjä tynnyri.

  Reply
  • 19.5.2020 at 13:17
   Permalink

   Nii, ei ole mitenkään myrkyllinen CO2, eikä ihminen helposti edes halutessaan kykene haitallisen korkeita tasoja luonnon tasapainoon nähden tuottamaan. Ei vaikuta termiitin pierun vertaa, kirjaimellisesti ihmiskunnan CO2 päästöt. Muista saastoista, muunmuassa Afrikan mantereen jättimäisistä kaupunkislummeista ja niiden jatkuvasta kasvusta ja olemattomasta jätehuollosta toki tulee luonnon tasapainolle uhkaavia määriä muuta saastetta. Kehittyneemmillä mailla ei käytännössä ole haitallista vaikutusta luontoon.

   Reply
 • 19.5.2020 at 13:11
  Permalink

  Jos CO2 olisi mahdollista ilmastoa lämmittää, niin nyt sitä pitäisi tehdä urakalla, ettei auringon aktiviteetin madaltuma ala liikaa viilentää ilmastoa.

  Reply
 • 19.5.2020 at 14:34
  Permalink

  On se jännää kun helsingissä vihervasemmiston (johon muös kokoomus kuuluu)kannatus on tapissa eivätkä silti asukkaat ymmärrä omaehtoisesti vähenttä päästöjään? Jos eivät usko ilmastohuijaukseen niin miksi äänestävät vihervasemmistoa? Jos uskovat propagandaan niin miksi eivät tee mitään?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.