Leppävirralla lopetettiin loukkaantunut susi

Poliisille sai keskiviikkona 1.4.2020 ilmoituksen Leppävirran Soisalossa liikkuneesta ja mahdollisesti loukkaantuneesta sudesta. Poliisi ilmoitti asiasta edelleen paikallisille SRVA (suurriistavirka-apu)-toimijoille ja määräsi heidät jäljittämään sutta sekä samalla karkottamaan suden kauemmas asutuksesta.

Poliisi toivoi, että suden terveydentilasta ja käyttäytymisestä saataisiin jäljittämisen ja karkottamisen yhteydessä lisätietoja ja havaintoja.

Susi liikkui vuorokauden aikana ainoastaan noin kaksi kilometriä, vaikka sitä jäljitettiin aktiivisesti. Jäljityksen aikana tehtyjen näkö- ja jälkihavaintojen perusteella susi oli makuulla poikkeuksellisen usein, päästi ihmisen alle 50 m päähän itsestään, ontui yhtä jalkaansa ja jäi lopulta makuulle ihmisten lähelle.

Sudesta saatujen havaintojen perusteella poliisi määräsi suden lopetettavaksi. Lopetusperusteena olivat sekä poliisi- että eläinsuojelulaki. Poliisilain 2:16 mukaan poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni ja viimesijaisena keinona lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle tai terveydelle tai huomattavaa vahinkoa omaisuudelle taikka vakavasti vaarantaa liikennettä. Eläin saadaan lopettaa myös, jos sen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan. Luonnonvaraisen eläimen lopettamisesta on säädetty myös eläinsuojelulain 14 §:ssä (sairaat ja vahingoittuneet eläimet): Sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.

Pienikokoinen, noin 30-kiloinen naarassusi lopetettiin ampumalla perjantaina 3.4.2020 klo 12.45 Itä-Saamaisentien varressa. Suden oikea etujalka oli vahingoittunut pahasti.

Eläimen jäljittämisen ja lopettamisen suorittivat Leppävirran-Varkauden riistanhoitoyhdistyksen SRVA-toimijat ja toimintaa johti paikan päällä poliisilaitoksen eräyhdyshenkilö.

Lähde: Poliisi

13 thoughts on “Leppävirralla lopetettiin loukkaantunut susi

 • 4.4.2020 at 14:00
  Permalink

  UV säteily tuhoaa virukset ja bakteerit.

  Nyt toivotaan mukavan lämmintä kesää joka saisi alkaa mahdollisimman nopeasti.

  Suomalainen sauna on ilmeisesti koronalle liian kova paikka.

  KEVÄT tuo tullessaan lisääntyvän auringonpaisteen. Se tietää ikävyyksiä taudinaiheuttajille. Auringonsäteet tuhoavat tehokkaasti viruksia. Uv-valolla steriloidaan esimerkiksi kirurgin leikkausvälineitä ja tuhotaan antibiooteille vastustuskykyisiä sairaalabakteereita.

  Se tiedetään, että myös SARS-CoV-2-virus viihtyy viileässä. Laboratorio-oloissa 80 pakkasasteessa se säilyy hengissä vuosikymmeniä. Kuumuus on sille myrkkyä. 10–30 minuuttia kuudessakymmenessä lämpöasteessa nitistää viruksen

  Reply
  • 5.4.2020 at 13:42
   Permalink

   Covid-19 ei ole lenssu, tuo virus päinvastoin nauttii ja leviää lämmössä, ei saunassa, mutta ulkona.
   Suomen kesä on mitä parain virukselle.
   Hienoa valekirjoitusta sieltä jälleen.
   Kylmyydessä covid.19 hidastuu, mutta lämmössä vilkastuu, että näin jälleen.

   Reply
   • 5.4.2020 at 19:08
    Permalink

    Ei ole mitään valekirjoitusta. Se on juuri näin.

    Reply
 • 4.4.2020 at 15:03
  Permalink

  Kiina ja Kiinan kommunistinen puolue syyllinen korona katastrofiin ja sen peittelyyn.

  …the Chinese government layers are ”broken and fragile” and so it didn’t surprise him when he was able to follow breadcrumbs – as begun by our inquisition about the roles that certain individuals played in Wuhan – to discover the ”very suspicious” fact that the Wuhan Bio lab had a job opening from November 18, 2019, asking for scientists to come and research the relationship between the coronavirus and bats.

  However, after ZeroHedge was permanently suspended from Twitter for daring to suggest anything but the official narrative handed down, laowhy86 notes that another job opening appeared on December 24th (remember this is before any news broke of the virus publicly), which basically says ’we’ve discovered a new and terrible virus and would like to recruit people to come deal with it’…

  the CCP’s incompetence and its understanding of the danger of the virus on a pure scientific level – and then going on to silence those who wanted to warn the public… and letting the virus spread for months… is the reason the Chinese government must be held accountable!”

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/i-found-source-covid-19

  Reply
 • 4.4.2020 at 15:14
  Permalink

  Yksi Wuhanin kuolleista on lääkäri Li Wenliang, joka varoitti leviävästä viruksesta jo joulukuussa. Kiinan viranomaiset pakottivat hänet allekirjoittamaan todistuksen, jonka mukaan hän myöntää ”toimivansa laittomasti ja häiritsevänsä sosiaalista järjestystä”.

  Kiinalaista kommunismia aidoimmillaan.

  Reply
 • 4.4.2020 at 15:46
  Permalink

  Kiinasta virtaa Eurooppaan terveydenhoito ja suojautumis tarvikkeita – jotka ovat viallisia.

  As the coronavirus rages across Europe, a growing number of countries are reporting that millions of pieces of medical equipment donated by, or purchased from, China to defeat the pandemic are defective and unusable.

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/china-floods-europe-defective-covid-19-fighting-medical-equipment

  Ovatko ne Suomeen tilatut kiinalaiset varusteet myös viallisia ja käyttökelvottomia?

  Reply
 • 4.4.2020 at 20:45
  Permalink

  Kun katasuomalainen tapetaan. Voit kuulla kun nuppineula putoaa lattialle NUORGAMISSA!

  Suden lopettaneet polliisit ovat varmastikin piiloteltavina väh. 1/2 vuotta turvatalossa.

  Reply
 • 5.4.2020 at 03:07
  Permalink

  Kiinasta kuuluu taas kummia.

  Kiina syndrooma kummittelee.

  Ne jotka on parantunut koronasta eivät sittenkään ole kokonaan päässeet irti taudista.

  Näin ainakin sosialistisen internationaalin mukaan.

  Kohta Marin(Suomen sosialistinen internationaali) ilmoittaa että ravintolat pysyvät kiinni ainakin vuoden loppuun asti. Elinkeinovapaus ja yrittäminen eivät kuulu enää Suomeen. Sosialistinen internationaali ”vapauttaa” yrittäjät. Suuret globalistiketjut saavat toki jatkaa kuten tähänkin asti. Sosialistisen internationaalin suojeluksessa.

  Marinin sosialistinen internationaali fanittaa Kiinan kommunistista puoluetta joka antoi maailmalle joululahjaksi länsimaiden tuhon.

  Sulkutila jatkuu niin kauan että länsimaiset kansallisvaltiot on tuhottu.

  TOIVON ETTÄ OLEN VÄÄRÄSSÄ. MUUTEN ROIKUMME HIRTETTYINÄ. Paitsi ne jotka uskaltavat ryhtyä todelliseen vastarintaan. Suomalaiset virkamiehet asettuvat Kiinan kommunistisen puolueen puolelle?

  Reply
 • 5.4.2020 at 03:30
  Permalink

  Suomen Keskustan kuuluu tässä Suomen selviytymiskamppailussa asettua selkeästi maatilojen, yrittäjien ja elinkeinonvapauden , suomalaisten työpaikkojen puolelle. Ei Kiinan kommunistisen puolueen valtapyrkimyksien puolelle.

  Reply
  • 8.4.2020 at 00:22
   Permalink

   Viherkommunistien ilmastohulluuden ohella näiden susihulluus on uhka kesäisin kotieläimiä laiduntavien maatiltojen kannattavuudelle.

   Reply
   • 8.4.2020 at 00:39
    Permalink

    1800-luvun lopulla silloisen Suomen Senaatin viisaalla päätöksellä paljon kotieläimiä tappaneet ja varsinkin syrjäseutujen lapsille kuolemanvaaran aiheuttavat sudet saatiin tapettua Suomesta lähjes sukupuuttoon. Nyt sen ansiosta viherkommunisteilla ja muilla petojensuojeluhörhöillä, Brysselin diktatuuri-monsteria selkänojanaan käyttäen on otsaa julistaa, että yli sataan vuoteen sudet eivät ole tappaneet yhtään ihmistä Suomessa!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.