Tulella leikkiminen johti Mikkelissä miljoonavahinkoihin

Itä-Suomen poliisi Mikkelissä on saanut valmiiksi Mikkelissä 19.6.2019 palanutta Tuppuralan koulua koskeneen esitutkinnan. Asiaa tutkittiin törkeänä tuhotyönä.

Esitutkinnassa ja palon teknisessä tutkinnassa selvisi, että koulun pahoin tuhonnut tulipalo on lähtenyt liikkeelle kolmen alle 15- vuotiaan pojan leikeistä koulun katolla. Pojat ovat leikkineet suihkutettavalla aineella ja sytyttimellä siten, että heidän katolle laittamansa paperin palat ovat syttyneet tuleen. Ulkopuolisen huomautettua poikia asiasta huutamalla ovat pojat sammuttaneet paperit ja kiivenneet alas katolta. Tämän jälkeen pojat ovat lähteneet pois paikalta ja huomanneet vasta myöhemmin, että koulu onkin syttynyt tuleen.

Poliisin mukaan poikien tarkoituksena ei ole ollut polttaa koulua, vaan ainoastaan leikkiä tulella. Koska kysymyksessä ovat tapahtuma-aikaan alle 15- vuotiaat lapset, asiassa on suoritettu esitutkintalaissa tarkoitettu rikollisen teon tutkinta, jota ei tulla saattamaan syyttäjälle syyteharkintaan. Vaikka asia ei etene syyteharkintaan, vahingonkorvausvastuu asiassa on edelleen kolmella palon sytyttäneellä lapsella. Mikkelin kaupungin arvion mukaan vahingot ovat alustavasti noin kolme miljoonaa euroa.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Tulella leikkiminen johti Mikkelissä miljoonavahinkoihin

 • 27.2.2020 at 18:45
  Permalink

  ”Ei meidän poika!”

  Eipä käy kateeksi ketään asianomaista.

  Reply
 • 27.2.2020 at 21:16
  Permalink

  Niinpä,sellaista sattuu.Sattui Espoosakin noin 15 v sitten. Maahamme tunkutuneet Turkkilaiset palleroiset kivittivät uuden Lepuskin koulun ikkunat tuusan pillunpäreeksi . Syy.. oli nääs nääs taas poijilla tylsää.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.