Uusia lajeja kokeilemaan

Harrastuksissa täytyy olla vaihtelua – niin urheiluharrastuksissa kuin myös muillakin elämän sektoreilla. Myös työelämään kaipaamme silloin tällöin joitakin muutoksia, joten selailemme työpaikkasivustoja säännöllisesti ja haemme niitä, jotka tuntuvat sopivilta. Urheilun ja muutenkin viihteen tapoja olemme kuitenkin laiskoja vaihtamaan, sillä vaihtaminen tarkoittaa melkein aina menemistä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja sen lisäksi saattaa vaatia kustannuksia. Mutta onhan meillä kaikenlaisia mahdollisuuksia aloittaa uusia harrastuksia ilmaiseksi – ainakin kokeilla niitä. Sopivan vaihtoehdon löytyessä maksaminen ei tunnukaan enää väärältä, kunhan tiedämme mistä maksamme.

Kuntoilun aloittaminen

Jokaisen keho tarvitsee liikuntaa, ja toimistossa työskentelevät ihmiset varmasti ymmärtävät, mistä on kyse. Kuntosalin kuukausikortti ei kuitenkaan ole ihan jokaiselle sopiva vaihtoehto, sillä monella meistä on hyvin epäsäännölliset tavat. Se on ihan ymmärrettävää, ja on täysin luonnollista, että välillä silti tunnemme tarvetta lähteä kuntoilemaan. Siihen on vaihtoehtoja: kertakäynnit ovat yleensä melko edullisia, ja tavallisen kuntosalikäynnin sijaan voi lähteä vaikka ryhmätunnille. Ryhmässä urheilu on aina hauskaa ja ilmapiirikin on yleensä hyvin kannustava, joten kannattaa hakeutua. Suurin osa ryhmäliikuntaa tarjoavista paikoista tarjoaa ensimmäisen käynnin ilmaiseksi – kannattaa kokeilla! Ja kun sopiva paikka löytyy, ei muuta kuin urheilemaan hieman yleistä säännöllisemmin.

Nettiviihde

2000-luvun alussa kaikenlaiset pikkupelit netissä olivat aikamoisessa suosiossa. Tänä päivänä älypuhelimet ovat monelta osin korvanneet meille tietokoneet, joita ei edes käynnistetä enää joka päivä. Kuitenkin koneellakin saa vietettyä viihdeaikaa tehokkaasti. Jos lukuisat ilmaispelit eivät kiinnosta ja haluaisi kokeilla jotain täysin uutta, voi käydä läpi vaikka nettikasinot, joista jokainen tarjoaa uusille asiakkaille aina joitakin bonuksia. Näillä on kiva päästä alkuun, tosin on muistettava, että oman töissä tienatun rahan käyttö pitää olla vastuullista. Jos tuntuu siltä, että nettipeleihin jää erittäin herkästi koukkuun, kannattaa uusi harrastus lopettaa heti ilmaiskierrosten jälkeen – varsinkin jos nettipelaaminen aiheuttaa voimakkaita tunnereaktioita.

Telkkari voi olla myös ystävä

Nykyajan nuoriso on sen verran nykyaikaista, ettei välttämättä tarvitse koko telkkaria vaan käyttää kaikkeen tietokoneita. Elokuvat ladataan netistä tai katsotaan online-palveluista, ja tavallisten TV-operaattoreiden palvelut jäävät käyttämättä. Monelle meistä telkkari on kuitenkin vielä hyvä ystävä, ja pakko on sanoa, että TV-operaattorit ymmärtävät siirtymisemme tietokonemaailmaan ja parantavat koko ajan tarjouksiaan. Monelta operaattorilta saa nyt tiettyjä kanavia ilmaiseksi niin sanotuksi kokeilujaksoksi, ja jos kanava tuntuu sopivalta, se jatkuu myöhemmin maksullisena. Useimmiten ehdoissa mainitaan, että jos tilaus halutaan keskeyttää, siitä täytyy ilmoittaa erikseen – muuten se tulee jatkumaan automaattisesti.

Käsityö tekee ihmisen onnelliseksi

Joka ikinen käsityöläinen tietää sen onnellisen olon, kun joku projekti on saatu vietyä loppuun saakka ja lopputulokseen ollaan tyytyväisiä. Perinteisissä naisten käsityöharrastuksissa kaikki onnistuu suhteellisen halvalla: neulominen tai ompelu eivät vaadi suurta määrää työkaluja eivätkä sen kautta investointejakaan. Jos oma kiinnostuksen kohde onkin sellainen, että siihen tarvitaan koneita, esimerkiksi puusepän homman opettelu, siihen on muutamassa Suomen kaupungissa ratkaisu: verstaan vuokra. Työtiloja on monenlaisia, ja mitä monipuolisempia kokeilumahdollisuuksia niistä löytyy, sitä suositummiksi paikat kehittyvät. Ne on oikeasti syytä käydä läpi ja tutustua niiden avulla uusiin harrastuksiin – kuka tietää, jos seuraava työpaikan vaihto tuleekin uuden harrastuksen kautta ja jopa ala vaihtuu kokonaan? Ei siis muuta kuin rohkeasti uusiin haasteisiin!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.