Jari Vuorinen: Ilmastonmuutoksesta ei ole syytä ahdistua

Ensiksikin tässä en pyri todistamaan ilmastonmuutosta epätodeksi vaikka sekin olisi aiheellista, sillä jos esittää vastaväitteitä,sanotaan toisinajattelijaa helposti denialistiksi,kieltäjäksi. Lähdetään siitä,että muutos ilmastossa on totta. Se mikä ansaitsee suurimman huomion, on se,että moni nuori ahdistuu turhaan kun vanhemmat ovat jo enemmän tottuneet luonnon oikkuihin ja siihen, että ihminen ottaa osansa luonnosta energian muodossa.

Energia ei ole mikään pysyvä asia,vaan energia on jatkuvassa liikkeessä ts.se muuttaa muotoaan. Esim.auringon säteilyenergiaa varastoituu kasveihin, me syömme kasviksia ja kasviin sitoutunut energia taasen vapautuu ihmisen tai eläimen soluhengityksen kautta lämpönä jne.Kyllä te tiedätte… se virtaa jakuvasti. Ihminen vaikuttaa ja ottaa osansa mutta mikä on ihmisen osuus ilmastonmuutokseen? Onko se lopulta niin suuri että olisi syytä ahdistua kovin suuresti? Mielestäni ei ole syytä liian suureen ahdistukseen. Mediakin voisi vouhottaa ilmastosta vähemmän ja korostaa enemmän luonnollista vaihtelua,koska kaikkein pahinta on ns.vouhotuksesta seuraava ahdistus. Ei ole hyvä, jos joka toinen vastaantuleva nuori kärsii vaikkapa ahdistuksen vuoksi anoreksiaa tai jotain,mitä voi liian suuresta ahdistuksesta seurata.

Ilmasto on lämmennyt viimeisen sadan vuoden aikana mistä viimeiset 15 vuotta on lämmennyt eniten. Se on tosiasia ja sen sanoo myös puiden lustotutkija Mauri Timonen Metsäntuktimuslaitokselta(Metla). Itse asiassa hän on selvittänyt ilmaston lämpötilan vaihtelut 7641 vuoden ajalta taakse päin puiden lustotutkimuksen avulla. Hän toteaa,että pohjoisessa Lapissa on säilynyt ainutlaatuinen arkisto ilmaston lämpötilojen vaihtelusta, koska tuhansia vuosia vanhoja havupuita on säilynyt hyvin pohjoisen järvien mudissa.

Tämä hyvin säilynyt arkisto on nyttemmin saanut suurta huomiota maailmalla ilmastotutkimuksessa. Hän on löytänyt lustoista konkreettista todistusaineistoa ilmaston lämpötiloista ja siitä,että pohjolan puuraja on ollut kymmeniä kilometrejä pohjoisempana kuin nykyään. Mistä tämä kertoo? Siitä,että esim. vain 800 vuotta sitten oli paljon lämpimämpää kuin viime vuosina, koska havupuuraja oli niin kaukana pohjoisessa. 800 vuotta sitten ei ollut tehtaita eikä teollisuutta, niin voi päätellä, että ilmastoon vaikuttaa moni muukin luonnollinen ja lisäksi voimallinen tekijä.

Liikaa kuluttava ihminen saattaa olla luonnon energioissa vähän kuin se norsu posliinikaupassa, joten on syytä kuluttaa vähemmän ja on syytä olla terveellä tavalla huolissaan. Me elämme juuri nyt aikaa.jolloin moni asia näyttää menevän ns.överiksi.

Jari Vuorinen Lohja Ojamo

14 thoughts on “Jari Vuorinen: Ilmastonmuutoksesta ei ole syytä ahdistua

 • 25.1.2020 at 10:59
  Permalink

  Kaikki kansanpetturit pitäköön näppinsä erossa ihmisten kulutustottumuksista täysin valheellisin perustein. Persut myös. Ihan sama miten asian selittää, vaade päästä käsiksi ihmisten kulutustottumuksiin ja yksityisyyteen hysterian perusteella, tai millä tahansa perusteella, on lopulta vain kontrollia globaalin rakenteen kasvattamisen hyväksi ja yksityistä itsenäisyyttä sekä sitä kautta itsenäisiä kansallisvaltioita vastaan.

  Reply
 • 25.1.2020 at 12:17
  Permalink

  Muistelisin että Mauri Timonen mainitsi Totuuden sulassa, että 1997 jälkeen ilmasto on viilentynyt ja näyttää siltä että jääkautta kohti mennään..
  Ihan varmaks en sano joten käykää kuuntelemassa, oli mielenkiintoinen pätkä.

  Reply
 • 25.1.2020 at 13:59
  Permalink

  Lyhyesti: Ei pidäkään, koska sellaista ei ole edes olemassa, jolla Greta-tyttönen pelottelee heikkohermoisia ja lapsia.

  Koko jupakka on YK:n ja kommunistien + vihreiden + globalistien kokoonkeittämä surkea vedätys -valhe, jolla pyritään nostamaan veroja hallitsemattoman haittamaahanmuuton rahoittamiseksi ja länsimaalaisten ihmisten elämän kurjistamiseksi aina köyhyyteen saakka. Samalla kuin muu maailma porskuttaa niin, että rapa lentää sylkien taivalle kaiken mahdollisen kuonan niin yöllä kuin päivälläkin.

  Reply
 • 25.1.2020 at 14:07
  Permalink

  On tutkittu ja mitattu jotta ilmaston lämpeneminen on pysähtynyt 1998.Ei ihme,että on siirrytty puhumaan lämpenemisen sijasta ilmaston muutoksesta.Muutenkaan ilmasto-höperehtijät eivät välitä ilmastosta,luonnosta tai puhumattakaan ihmisistä.JyrkkäEI vesimelooneille.

  Reply
 • 26.1.2020 at 12:55
  Permalink

  Kuten valveutuneet ja tarkkanäköiset ovat jo vuosikaupalla huomanneet, niin Halla-ahon Perussuomalaiset syöttävät suoraan globalistien lapaan myös turmiollisessa hiilidioksidisosialistisessa agendassa.
  Nyt Halla-aho kuitenkin teki asian selkeää selkeämmäksi: Hänen ja tovereiden mielestä maailma ON tuhon partaalla, koska ihmisen toiminta, eli hiilidioksidi.
  https://www.youtube.com/watch?v=GfRd5x5WYR0&t=4m48s
  Rautalangasta väännettynä https://laitonlehti.net/2020/01/24/persujen-takinkaanto-ns-8-ilmastonmuutosuskovaiset-oikeassa/
  Tällaista henkilöä sitten palvotaan jonain viisaana Mooseksena joka Suomen pelastaa. Mitä vielä.
  On selvä että henkilö joka on torpannut ja näivettänyt keskustelut euro- & EU erosta, on 100% linjassa USA:n (AIPAC, keskuspankit, military industrial complex, Lähi-idän toimet, kauppasodat, suvereeniuden luovutus TTIP:lle jne.) syvähallinnon tavotteiden kanssa
  on myös henkilö joka johtaa Jesset ristille vain muutaman taalerin tähden. Siinä ei todellakaan ajeta Suomen asiaa vaan globalistien, oligarkkien ja eri imperialistien asiaa. Kuinka tietoista toiminta on en lähde arvioimaan, mutta syyttömyysolettama puolestaan vaatisi että taustalla on typeryys ja ideologia.
  Näkyvässä tulevaisuudessa PS jatkaa saman PJ:n ja ydinvaikuttajien johdolla.

  Mikä epäonni että tällainen valeoppositio liike on ohjannut sivuun potentiaaliset voimat ja momentumit palauttaa Suomi terveelle tielle.

  Reply
  • 27.1.2020 at 01:35
   Permalink

   ”Mikä epäonni että tällainen valeoppositio liike on ohjannut sivuun potentiaaliset voimat ja momentumit palauttaa Suomi terveelle tielle.”

   Kukahan tässä valehtelee ”valeoppositiosta”?

   ”Perussuomalaisten europarlamenttiedustaja Laura Huhtasaari ”tuhosi EU:n” – kuten Express ilmaisee – innostavassa puheessaan Britannian poistuesssa Euroopan unionista.

   Europarlamenttiedustaja Laura Huhtasaari ylisti EU-parlamentissa pitämässään puheessa brittejä, jotka ovat ottaneet kohtalonsa omiin käsiinsä. Hän myös varoitti, että Brexitin jälkeen EU ei tule enää olemaan entisensä.
   Huhtasaari moitti ”teknokraattista EU:ta” itsenäisten valtioiden tukahduttamisesta. Britannia on innoituksen lähde muille maailman vapautta ja demokratiaa kaipaaville valtioille.

   – Lopultakin tämä tapahtuu, Huhtasaari sanoi Brexitistä ja ylisti Britannian pääministeri Boris Johnsonin vahvaa johtajuutta, jota ilman Britannian EU-ero ei olisi toteutunut.

   – Tämä on erään aikakauden loppu, Huhtasaari jatkoi ja muistutti, että Brexitin jälkeen EU ei ole enää entisensä.

   Huhtasaari muistutti puheessaan, että EU tukahduttaa kansallisvaltioita, ja oikeasti itsenäinen valtio kykenee itse päättämään lakinsa, veronsa ja rajansa.

   – EU:n jäsenenä kansallisvaltio luopuu näistä oikeuksista, mikä aiheuttaa vakavan demokratiavajeen.”

   https://www.kansalainen.fi/laura-huhtasaari-tuhosi-eun-puheessaan-eu-parlamentissa/

   Reply
   • 27.1.2020 at 03:50
    Permalink

    Tuo on sitä vanhaa tuttua ”katso oravaa!”. Herätetään kuulijan tunteita hehkuttelemalla milloin Trumppia, milloin jotain muuta, ikäänkuin olisi itse osallisena vaikka teot asian suhteen omassa maassa on nollassa tai miinuksen puolellakin, kuten vaikkapa poliisivatiolakipaketin tapauksessa tuli saldoksi.
    Ja varsinainen poliittinen asiasisältö joka johtaisi johonkin puuttuu. Pelkkää puhetta jonka funktio on luoda assosiaatioita kuulijalleen, eli luoda irtopisteitä ei konkreettisesta toiminnasta vaan silkasta ilmiöiden kommentoinnista. Vanhin poliittinen temppu.

    Ei olisi mitään estettä ajaa Fixit keskustelua etualalle, päinvastoin. Resursseja ja alustoja, näkyvyyttä ja kiinnostusta riittäisi. Mutta kun ei.

    – Omassa visiossani EU olisi pelkkä kauppaliitto, eikä EU:ssa edes olisi komissiota tai EU-parlamenttia. Ministerineuvoston alla olisi virkamieskoneisto, joka katsoisi, miten kauppasopimukset toimivat, noudatetaanko niitä ja EU olisi siis itsenäisten valtioiden vapaakauppa-alue, joilla valtioilla olisi oma rahapolitiikka.

    EU:n muuttaminen on mahdollista lähinnä vain perussopimuksien kautta, ja se edellyttää laajaa yhteistä tahtotilaa. Viime vuosina kansallismieliset puolueet ovat kuitenkin lupaavasti nostaneet kannatustaan eri puolilla Eurooppaa.

    – Kansallismielisten pitäisi vielä omissa maissaan päästä hallitukseen, ja sitä kautta ministerineuvostoon nimittämään komissaarit, se olisi yksi realistinen reitti EU:n muuttamiseen, Huhtasaari sanoo.

    SUOMEN UUTISET”

    Paljonkohan jättimäinen EU välittää Lauran ”omista visioista” EU:n muuttumisesta, mitäs arvelisitte?

    Reply
    • 27.1.2020 at 12:12
     Permalink

     Laura Huhtasaari on toki loistava poikkeus PS peruslinjasta, mutta kokonaisuudessaan puolue vaikuttaisi toimivan tällä hetkellä globalismin vastavoimia sitovana näennäisoppositiona. Mutta annettaisiinko puolueen toimia laisinkaan, ellei tiedettäisi, että sen voi tarpeen vaatiessa mm. hallitusneuvottelujen aikana kesyttää harmittomaksi pelleporukaksi, kuten Soinin aikaan kävi? (Soini tietänee näistä asioista enemmän kuin paljastaa). Tulee myös tapaus Markku Uuspaavalniemi mieleen. Siinäpä kansanedustaja joka todella yritti vaatia kansanedustajalle kuuluvaa tiedonsaantioikeutta ja valta-asemaa mm. Kreikan lainapakettien suhteen. Jokainen globalismia tai syvävaltion intressejä uhmaava kansanedustaja eristetään ja vaiennetaan tavalla tai toisella.

     Haaveissa EU:n voisi muuttaa määräyksiä ja pykäliä vääntävästä kommunisti-keskuskomiteasta suosituksia ja toimenpide-ehdotuksia ja sekä jäsenvaltioiden keskinäistä koordinaatiota avustavaksi asiantuntijaorganisaatioksi. Tämmöisiksi kansainväliset organisaatiot alun perin luotiin. On suhteellisen uusi keksintö, että kansallisvaltioilta otetaan oma päätäntävalta pois. ”Sitovat kansainväliset sopimukset” ovat käsitteenä erittäin vahingollisia, koska olettavat, että joku globaali keskustaho voi ja saa pakottaa itsenäiset valtiot noudattamaan sopimuksia. Käytännössä tämä taho on USA ja katsokaapa, ketkä sen ulkopolitiikkaa johtavat. Trumpin valinta ei muuttanut tuota ulkopolitiikkaa lainkaan.

     Reply
   • 27.1.2020 at 18:27
    Permalink

    Huhtasaari on Israel-hihhuli, joka oli vuosia hiljaa ja tyytyväinen Soinin nollapolitiikkaan

    Reply
 • 26.1.2020 at 14:21
  Permalink

  Maailman loppumiseen tähtääviä ennustelijoita riittää, milloin loppuu ruoka, toisaalta elintilan loppumisella myös pelotellaan, öljyn loppua on povattu, vesi loppu, näitä lopun ennustajia jopa profeetan viittaa ylleen sovittelijoita riittää, pieleen on mennyt, satoja vuosia on katso tulevaa, jopa kahviporoista on nähty tulevaan, tuloksetta…voi…voi.

  Reply
  • 27.1.2020 at 09:55
   Permalink

   Sanoppa muuta, tuntuu kuin elättäisiin ihan muissa maailmissa kun suomen päättäjät jotka elää jossain satumaailmoissa.
   Halla-ahon mieletä siis tuo vammainen rutslaiskersakin on oikea profeetta, paljastipa siis persut että ei järki sielläkään kasva, vaan ovai ihan yhtä tyhmiä kun jokainen ilmastohörhö.

   Reply
 • 27.1.2020 at 08:14
  Permalink

  Ilmastomuutos on valehtelua, jokainen tuota vastaan valittaja on helvetin tyhmä ja joutaa pehmeoisten seinin sisälle, eli nyt sinne saa painua joka ilmastohullu persu myös.

  Reply
 • 27.1.2020 at 23:47
  Permalink

  Viherkommunistisen feministihallituksen meille pilvin pimein toivomia tummia lemmikkejä paapoo myös valtaVALEmedia Polpon avustamana:

  ”Valemedia vaikeni ”brittiläisen” lapsensurmaajan henkilöllisyydestä

  Lapsen murhaaminen ymmärretään Suomessa poikkeuksellista julmuutta ilmentäväksi teoksi, joka osoittaa tekijänsä ajatusmaailman poikkeavan jyrkästi kaikesta, mitä voidaan jollakin tavoin ymmärtää.

  Kun monikulttuuri-ideologian lähettiläänä Suomeen tullut Zulfigar Ali Sohrab (290482-) surmasi kouluikäisen sukulaispoikansa jouluyönä 2018, valtamedia ja poliittinen poliisi tekivät kaikkensa salatakseen tekijän henkilöllisyyden ja nimen.

  Kansalaiset kuitenkin selvittivät hänen taustansa ja sen, että murhaaja oli Helsingin apulaispormestariksi ilman asianmukaista tutkintoa valitun Nazima Razmyarin (sd.) Facebook-kaveri. Suomalaisen ihmisen ainoa kaveri taitaa olla perussuomalainen ihminen.

  Kun tuomioistuin totesi tekijän syyllistyneen murhaan mutta jätti hänet tuomitsematta, Yleisradio jätti vielä tuolloinkin mainitsematta syyllisen nimen ja hänen taustansa, vaikka kulttuuritaustalla oli aihetta olettaa olleen vaikutusta tekijän käsityksiin oikeasta ja väärästä siinä missä hänen oletetulla ”mielentilallaankin”. Hänet päästettiin siis vähällä ja passitettiin elinkautisen vankeusrangaistuksen sijasta hoitoon.

  Ilta-Sanomat raportoi laajasti hänen rikoshistoriansa, samoin MTV3, mutta kumpikaan ei kertonut hänen nimeään eikä ulkomaalaistaustaansa. MTV3:n selitysten mukaan naapurit pitivät tekijää ”reippaana ja kunnollisena”. Tapausta pidettiin ymmärrettävästi ”järkyttävänä ja hirveänä”, mutta valtamedia olisi voinut peittää tekijän taustan vähemmälläkin maalailulla.

  Mikä paljastavinta: laajan uutisoinnin keskellä valtamedia ei puhua pukahtanut tekijän kansalaisuudesta, etnisestä taustasta, nimestä eikä muista ominaisuuksista mitään, paitsi että pääkaupunkiseudulla vuodesta 2001 asuneen ja 1982 syntyneen toistuvaisrikollisen sanottiin olleen ”räjähdysherkkä mies”. Ehkä tämä tieto riittikin valistuneille suomalaisille.

  Ja sitten tämän päivän aiheeseen. Kun Espoon Suurpellossa asuva 35-vuotias Britannian kansalainen Ayesha Ali tappoi 2-vuotiaan lapsensa viime viikolla, valtamedia teki jälleen kaikkensa vaietakseen tekijän etnisestä ja muslimitaustasta. Esimerkiksi Iltalehti uutisoi laajasti tapahtumasta ja jopa siitä, että Espoon epäilty lapsimurha kohosi Britanniassa ykkösuutiseksi.

  Mutta suomalainen valtamedia ei kertonut niitä olennaisia seikkoja, jotka Britannian The Sun ja Sunday Mirror toivat kuvien kanssa julki epäillyn taustasta. Sen sijaan suomalainen valtamedia kääntyi etsimään syyllisiä Suomen oikeuslaitoksesta, joka oli antanut tapetun lapsen vanhemmille avioeroasiaan liittyvän väliaikaismääräyksen vain hieman ennen henkirikosta.

  Suomessa lapsensurman taustasta ja henkilöistä kertoi luotettavasti ja rehellisesti valtamedian ”valhemediaksi” nimittelemä MV-lehti. Ayesha Ali oli muuttanut lapsen isän Adnane Osmanen kanssa Suomeen viime vuoden tammikuussa Adnanen saatua apulaisprofessorin viran (pääasiassa verovaroilla ylläpidetyn) Aalto-yliopiston eräänlaisena lahjana maahanmuuttajalle. Cambridgen yliopistosta valmistunut Ayesha puolestaan työskenteli englanninkielen opettajana yrityksissä.

  On erikoista, että edes brittiläisessä huippuyliopistossa kouluttautuminen ei riitä sivistämään noita muutamia edes sen vertaa, että ymmärtäisivät pidättäytyä tappamasta omia jälkeläisiään vain jonkin tuomioistuimen antaman väliaikaismääryksen vuoksi, jolle ilmeisesti oli selvä tarve. Äidin ratkaisullako nyt muka toteutui lapsen etu?

  Lukiessani ensimmäistä kertaa valtamedian uutisjutut ”Espoossa asuvasta britistä”, joka tuolla tavalla surmasi lapsensa, mieleeni juolahti kysymys, mikä mahtaa olla nimeltä mainitsematta jätettyjen epäiltyjen muu tarkempi tausta.

  Ensin he vievät meiltä yliopistotyöpaikat ja sitten osoittavat sivistystä kansalaisyhteiskunnassa. Näin se monikulttuurinen vallankumous syö omat lapsensa. Valtamedia puolestaan pitää suomalaisia pilkkanaan tukiessaan islaminvihreän hallituksen mädätyspolitiikkaa omalla pimitys- ja vaikenemistoiminnallaan. Ei tarvitse varmaan sanoakaan, mitä ajattelen luudan, harjan ja varren työllisyystarpeesta valtakuntamme rajoilla.”

  http://jukkahankamaki.blogspot.com/2020/01/valemedia-vaikeni-brittisurmaajan.html

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.