Poliisi selvitti uhkaavan oppilaan touhuja – Kyseessä ”somestuntti”

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle tehtiin eilen 23.1.2020 ilmoitus Lohjalaisesta Källhagenin koulusta, jossa kerrottiin koulun oppilaan aikomuksesta yrittää hankkia patruunoita aseeseen. Koulussa toimii sekä ylä-aste että lukio.

Poliisi sai vihiä somessa toimineesta nuoresta, jonks aikomuksia pidettiin kaikesta päätellen riittävän huolestuttavina, jotta poliisin puuttuminen nähtiin tarpeelliseksi. Virkavalta on tavoittanut kyseisen henkilön, puhuttanut häntä ja tehnyt etsintöjä. Sen enempää asetta, patruunoita kuin mitään muutakaan asiaan viittaavaa ei ole löytynyt. Tutkinnan perusteella kysymyksessä on huomion hakemisesta, joka liittyy sosiaalisen median kanavissa seuraajien hankkimiseen. Todellista aikomusta hankkia patruunoita ei ole ollut.

Koulu tiedotti asiasta eilen Wilman kautta koteihin, josta on seurannut huolta, huhuja ja runsaasti yhteydenottoja koululle. Poliisi haluaa painottaa, että asia on selvitetty ja vaaraa ei ole. Tilanteen selvittäminen jatkuu yhdessä lastensuojeluviranomaisten kanssa.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.