Rekkakusi räpläsi puhelintaan ja päräytti ajokkinsa ulos tieltä

Hätäkeskus ilmoitti keskiviikkoaamuna kello 6.05 liikenneonnettomuudesta 4-tiellä Tuuliharjan kohdilla. Partio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että 40-vuotias mies oli ajanut kuorma-auton ja perävaunun yhdistelmällä moottoritietä etelän suunnasta ja yhdistelmä oli ajautunut hieman ennen aurausaukkoa kulkusuunnassaan tien vasempaan laitaan pientareelle ja siitä aurausaukon kautta keskellä olevalle viheralueelle.

Matkalla keskikaidetta oli tuhoutunut useamman kymmenen metrin matkalta mutta tiettävästi henkilövahingoilta tällä kertaa vältyttiin. Yhdistelmää kuljettanut mies kertoi, että hän oli käyttänyt puhelinta ajaessaan ja oli avannut saapuneen viestin, minkä jälkeen yhdistelmä oli ajautunut tieltä

Ajoneuvoyhdistelmä oli jäänyt keskialueelle keula kohti pohjoista. Onnettomuuspaikan raivaus kesti useamman tunnin ajan ja moottoritien liikenne oli ajoittain poikki kokonaan.

Tieliikennelain mukaan moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja ei saa ajon aikana käyttää matkapuhelinta siten, että pitää sitä kädessään. Laki siis yksiselitteisesti kieltää kännykänkäytön ilman hands free laitetta.

Lähde: Poliisi, laki24

One thought on “Rekkakusi räpläsi puhelintaan ja päräytti ajokkinsa ulos tieltä

  • 5.2.2020 at 09:22
    Permalink

    Taisi räplätä pippeliään…

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.