Valepoliisit kalastelevat jälleen pankkitietoja Lounais-Suomessa

Satakunnan seudulla on tullut muutamia rikosilmoituksia valepoliiseista, jotka ovat aktivoituneet soittelemaan ihmisille pankkitunnusten ja tilien saldojen kalastelutarkoituksissa. Poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että viranomaiset eivät koskaan tiedustele tällaisia tietoja puhelimitse tai sähköpostiviestillä.

Tällaisilla tiedustelijoilla on aina rikollinen tarkoitus mielessään Jos kortti katoaa tai on varastettu, tai sitä epäillään väärinkäytetyn, sen saa suljettua soittamalla pankkien korttien sulkupalveluun, joka on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Valepoliisien soitoista poliisi neuvoo tekemään rikosilmoituksen poliisipäivystykseen, soittamalla 112 tai tekemällä ilmoituksen sähköisesti www.poliisi.fi-sivuilla.

Poliisi on julkaissut jo vuonna 2018 videon siitä, kuinka mahdollinen huijaussoitto etenee. Virkamies jakaa videolla myöskin neuvoja kuinka toimia valepoliisien soiton uhriksi joutuessasi. Löydät videon täältä. Erityisen tärkeää on muistaa, ettei poliisi koskaan kysy esimerkiksi verkkopankkitunnuksiasi puhelimitse tai millään muullakaan tavoin.

Lähde: Poliisi

Aiheeseen liittyvää:

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.