Vihreiden Pirkka-Pekka Petelius pyytää anteeksi ”Nunnuka-miehet”-sketsejä

Vihreiden kansanedustajaksi lähtenyt, aiemmin suurena suomalaisena viihdyttäjänä tunnettu Pirkka-Pekka Petelius on pyytänyt julkisesti anteeksi laajalti tunnettuja ja pidettyjä, saamelaisia karrikoivia ”Nunnuka-miehet”-sketsejään. YLE:lle antamiensa lausuntojen mukaan ne ovat ”syrjiviä ja vääristeleviä”. 

Alla Peteliuksen twitterissä julkaisema anteeksipyyntö…

Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka laaja ja voimakas haitallinen vaikutus mainituilla 1980- ja 1990-luvuilla esitetyillä sketseillä on saamelaisyhteisöön ja saamelaisiin ollut. Myöskin kyseisissä sketseissä esiintyvä Aake Kalliala ei liity tuoreeltaan moraaliposeeraukseksi leimattuun Peteliuksen itsekritiikkirintamaan vaikkakin toteaa, ettei tekisi ”nunnuka-sketsejä” enää nykyään.

Voit katsoa sketsit tämän linkin takaa tai alta löytyvästä ikkunasta. Osallistu keskusteluun ja kerro vaikkapa kommenttiosiossa, ovatko sketsit sinun mielestäsi loukkaavia?

Lähde: Twitter, Youtube, YLE

 

21 thoughts on “Vihreiden Pirkka-Pekka Petelius pyytää anteeksi ”Nunnuka-miehet”-sketsejä

 • 21.11.2019 at 12:47
  Permalink

  Voiko mistään enää nykyään tehdä sketsejä?
  Ainahan joku ottaa herneen nenäänsä.
  Mille saa nauraa?
  Ehkä nuo vanhat lappalais- ja mustalaisvitsit joitain loukkasivat aikoinaan, mutta SO WHAT?
  Kyllä ne naurattivatkin, ja sehän on ihan hyvä asia, vai eikö?
  Tuo anteeksipyytely vuosikymmenten jälkeen on turhaa jeesustelua.

  Reply
 • 21.11.2019 at 12:55
  Permalink

  Todella tekopyhä juippi tämä ppp. Elätti itseään leveästi noilla vittuiluilla ja vähät välitti, tuskin tiesi edes mille/kenelle kaikille vittuili. Nut muka nuolee lappalaisten ja mannejen varpaita viherhörhöpaskapekkapetskuleus.

  Reply
 • 21.11.2019 at 13:08
  Permalink

  Pääsi vihreiden kansanedustajaksi, puolueeseen mikä ei millään tavalla aja maan etua. Säikähtää Päivi Räsäsen tutkintaa ja alkaa pyytämään anteeksi omia juttujaan. Surullista. Eipä ole yhtään sananvapauden puolella. Tietenkään mitään ihmisryhmää ei saa haukkua ja solvata. Ajat ovat muuttuneet ja voisi Petelius todeta vaan ”suvaitsevaisuus” on lisääntynyt eikä pyydellä anteeksi. Paskahousu! Silti suomalaista miestä saa pilkata loputtomiin. Juntiksi, läskiksi, tietyn puolueen kannattajaksi, tyhmäksi, ja ajaa vielä saastuttavalla autolla töihin mikä tässä maassa välttämättömyys. Yle ja media sitä tuputtaa. MeToo ja ilmastonmuutos. Aake Kalliala seisoo sentään selkä suorana eikä ole tollainen eliitin pelle täysin, vaikka itsekkin kuuluu piireihin. Ei sinne mennä näyttelemään jos ei pillin mukaan pompita ja olla vapaamuurari.

  Reply
 • 21.11.2019 at 13:24
  Permalink

  Joskus valta vaihtuu ja tutkitaan tämän hetken kirjoituksia. Suomalainen heteromies voi silloin olla yksi ryhmä muiden joukossa jonka koetaan tulleen loukatuksi.

  Reply
 • 21.11.2019 at 14:58
  Permalink

  Hiukan nyt ihmetyttää Peteliuksen toiminta…
  Jotenkin… niinku moraaliposeerauksen puolelle lipsuu ja aimo ropsaus pelkoa mukana, ei hyvältä näytä.
  No, koskas se romaneilta pyytelee anteeksi?
  Olikohan se Apuva!-hahmo jonkinsortin erityisherkkien ihmisten kustannuksella pilailua?
  Entäs ne muut hahmot?
  Saammeko tästä jatko-osia? Vaikka joka perjantai, parhaaseen katseluaikaan?

  Ei sikäli, olihan osa niistä sketseistä aika helvetin törkeitä… olisi ehkä kannattanut jättää tekemättä.

  Reply
  • 21.11.2019 at 16:08
   Permalink

   Sietäisi tosiaan pyytää ne ”apuva”-sketsit myös anteeksi. Niiden sketsien vuoksi ainakin yksi hukkui jäihin, koska ei murrehuutonsa vuoksi koskaan apua saanut.

   Reply
 • 21.11.2019 at 15:20
  Permalink

  Muilta pilkkaamilta ryhmiltäkö ei pyydä anteeksi?
  Seuraava voisi olla Jari Salmi anteeksi pyytämässä pulkkisen karjalaismummo ja esim somali sketsejään.
  Ehkä parempi että laitetaan kaikki viihdetaiteilijat pyytämään kaikkia sketsejään anteeksi.

  Reply
 • 21.11.2019 at 15:34
  Permalink

  Haistappa paska Petelius.

  Reply
 • 21.11.2019 at 16:04
  Permalink

  Mistä voi tietää mitä suvaitaan 10 vuoden päästä. Voi olla parempi ettei tee mitään viihdettä, niin ei joudu syytteeseen.
  On tämä maailma kyllä muuttunut pahaksi.

  Reply
 • 21.11.2019 at 16:06
  Permalink

  On PPP:ssä viherpunapoliitikon ainesta. Pyytää sketsejään anteeksi Saamelaisilta, mutta unohti pyytää anteeksi tämän maan Romaneilta. Ei pellejä jatkossa politiikkaan, kiitos!

  Reply
 • 21.11.2019 at 16:29
  Permalink

  Tuokin lijanuljaska lintubongaaja, jota ei kiinnosta paskan vertaa Suomen kansan kohtalo tai sen hyvinvointi, päästi housuunsa vihreät paskat ja nöyristellen pyyteli anteeksi ”vitsihuumoriaan”, joka pääsääntöisesti oli julmaa kohteilleen, matalamielistä ja räävittömyyden huippua.

  Ja kaikki tuo edellinen oli täysin turhaa, sillä vihreän puolueen köykäisenä jäsenenä häneen ei olisi koskettu edes poliisin tai valtakunnansyyttäjän sormenpäälläkään, sillä kuten ehkä PPP ei ole ollut koskaan tietoinen sellaisesta sanonnasta kuin… ”Korppi ei korpin silmää puhkaise!”

  PPP:llä jää vielä romaani -vitsit voimaan.

  Tällaiset ulostulot osoittavat nyt konkreettisella tavalla millaiseksii Suomiea ollaan rakentamassa bolsevikki -hallituksen, EU:n, globalistien ja NWO:n toimesta.

  Perinteinen hyvä Suomi on kuollut ja kuopattu!!!

  Reply
 • 21.11.2019 at 18:53
  Permalink

  Vaan ei pyydä anteksi keravalaisilta nuorilta tai romaaneilta, ei erikoisesti pukeutuvilta ”James Potkukelkoita”.

  Reply
 • 21.11.2019 at 19:02
  Permalink

  Minäkin pyydän syvästi anteeksi sitä että joskus olen jonkun tuon vatipään ohjelman kattonut.

  Reply
 • 21.11.2019 at 19:16
  Permalink

  No nyt on innokkaalle valtakunnansyyttäjälle mehevä paikka toteuttaa Suomessa leviävää fasismia. Onhan ajatukset saatava tuomittaviksi ihan juridisesti. Lisään tähän vielä valtakunnansyyttäjälle pari vinkkiä lisää muista tuomiopäivän kohteista: Yle säilyttää näitä Peteliuksen videoita ihmisten nähtävillä arkistoissaan. Ei kun Ylelle tuomioita lukemaan! Entä Brunberg? Kuvia löytyy googlesta. Google käräjille! Myös vanhan ajan Pekka ja Pätkä on hyvää fasisminkohdetta. Jos nykyhallitus vähän fiksaa lakeja, niin päästään kommunistisen Pohjois-Korean tasolle. Ohisalo ja kumppanit kun vaan säätävät lain, että jälkeläiset voidaan tuomita Pekan ja Pätkän elokuvista.

  Reply
 • 22.11.2019 at 05:59
  Permalink

  Petelius on nykysin parsaa imevä feministi cuck miesoletettu. Hame päälle.Puhuu niin sekavia että epäilen että käyttää myös vihreiden tajuntaa laajentavia ”lääkkeitä”

  Reply
 • 22.11.2019 at 10:03
  Permalink

  Peteliuksen ”apuvamies” irvaili myös heikkolahjaisille, hänen tulee pyytää heiltäkin anteeksi!

  Reply
 • 22.11.2019 at 23:20
  Permalink

  Saatana että tämä vähä-älyisyys vaan lisääntyy.
  Mitä meille syötetään? Jotain kemikaaleja?

  Reply
 • 23.11.2019 at 21:46
  Permalink

  Kulttuuristalinistien uusin hullutus on alkaa kaivaa esiin vanhoja TV-sarjoja tai muita hengentuotteita sekä niiden tekijöitä ja pyrkiä saamaan nämä irtisanoutumaan tai ”vastuuseen” teoksistaan.
  Absoluuttista hulluutta tämä tietenkin on. Ikävä kyllä em. stalinisteilla on ainakin oikeuslaitos ja valtamedia hallussaan ja hämmästyttävä määrä muitakin instituutiota, kuten opetuslaitos ja ev. lut. kirkko. Kun on hyvät asemat, voi vähän revitellä ja harrastaa hyvinkin tökeröä massapsykologista kieroilua, joka kenties uppoaa laumasieluisiin typeryksiin.

  Reply
 • 26.11.2019 at 14:14
  Permalink

  Kerran pelle aina pelle!

  Reply
 • 28.11.2019 at 16:02
  Permalink

  Sallikaa minun nauraa! Miten voi näin monella suomalaisella miehellä mennä noin pahasti ihon alle, kun yksi tekee julkisen anteeksipyynnön? Retoriikkaanne lainaten: menkää neidit sinne armeijaan takaisin ja tulkaa vasta sitten pois kun olette miehiä ettekä vellihousuja!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.