Jari Vuorinen: Vihervasemmiston animaalinen magnetismi ilmastossa

Nykytietämyksen valossa luonnossa voidaan osoittaa olevan neljä perusvoimaa. Saksalainen lääkäri ja astrologian harrastaja Franz Mesmer (1734-1815) toi perusvoimista sähkömagnetismin suuren yleisön tietoisuuteen pitämällä magneettisia näytöksiä suurelle yleisölle. Yleisö hullaantui magneettien näkymättömästä voimakentästä, joka näytti kulkevan tyhjän läpi ja tätä huulaantuneisuutta, ellei peräti joukkohysteriaa, alettiin kutsua mesmerismiksi.

Mikä on tuo kumma voima tai vaikutus, saman tapainen kuin painovoima,joka on myös toinen perusvoima? Loput kaksi voimaa on löydetty atomin sisältä. Ne on löydetty, ei keksitty. Eikä ainakaan ihminen niitä luonut vaikka nykyään on tyrkyllä ajatus ihmisen ylivoimasta luontoon nähden.

Mesmerille ei kuitenkaan riittänyt pelkkä magneeteilla leikkiminen yleisön edessä. Tarvittiin enemmän, joten Mesmer kehitti opin, jonka hän nimesi animaaliseksi magnetismiksi. Mesmerin mestariselityksen mukaan maailmankaikkeuden täytti virtaavan nesteen lailla liikkuva näkymätön eteerinen aine, fluidium, joka mahdollisti ja välitti kaikki vaikutukset. Mesmer väitti ihmisen elintoimintojen pysyvän yllä fluidiumin vuoksi ja että taudit aiheutuivat fluidiumin virheistä virtauksissa. Paras Mesmerin selityksistä lienee ollut se, että taudit voidaan parantaa magneettien avulla. Viimeisin väite sai Mesmerin kassan kilisemään aika lailla. Kun magneetit yleistyivät, ei kukaan enää muistanut Mesmeriä eikä Mesmerin magneetit enää parantaneet. Olisiko syytä kysyä,miten kassa kilisee globalismin ilmastonmuutoksessa vihervasemmiston tukemana? Samaan tapaanko kuin herra Mesmerillä ?

Tietysti tänä päivänä ymmärretään, ettei Mesmer luonut uraa tieteen tekijänä, vaan pikemminkin suurena velhona, jolla oli hallussaan omituisia toisiaan puoleensa vetäviä magneettisia voimia. Vähän samaan tapaan kuin eräs ruotsalainen tyttö juurikin ajankohtaisena ilmiönä. Gretan näkymätöntä edustaa hiilidioksidi. Nykyajan mesmerismiin voitaneen verrata hypetystä hiilidioksidilla, joka yhtä kaikki liikkuu näkymättömässä etterissä, ilmastossa ja yhtä kaikki se tappaa tai tuhoaa ihmiskuntaa vaikka se on vaaratonta ja elämälle välttämätöntä. Mutta hiilidioksidi on varsinkin lapsille pelottavaa, koska eivät välttämättä tunne sen luonnetta ja näkymätön ja tuntematon on ahdistavaa. Jota kasvit kuitenkin suorastaan rakastavat ja niin mielellään sitovat sen ravinnoksi antaen vastalahjaksi hapen.

Kannattaa siis hengittää, vihervasemmiston animaalisesta magnetismista huolimatta, sillä hengittäminen on luonnollista.

Jari Vuorinen Lohja Ojamo

2 thoughts on “Jari Vuorinen: Vihervasemmiston animaalinen magnetismi ilmastossa

 • 30.9.2019 at 22:36
  Permalink

  Joka aikakaudelle ovat omat huijarinsa, jotka aikanaan ovat ”messiaita”, mutta historia tuomitsee heidät puoskareiksi ja huijareiksi, jotka olivat tämänpäivän vihreitä noitatorhtoreita ja ”aroja”, jotka ovat aikansa noitavainojen Joseph McCarthyja,(1908-1957, amer. senaattori) jotka vapuvat unohdusten historiaan. Mutta heidän nimensä nousee lyhyesti esiin kuin varoituksena ihmisten hulluudesta ja vainoharhasta

  Reply
 • 10.12.2019 at 22:46
  Permalink

  Moni ei edes enää muista tässä informaatiotulvassa, että tämä ilmastonmuutos osa II ilmestyi vasta vajaa vuosi sitten suuren yleisön tietoon.
  Oliko n. helmikuuta, kun valmistauduttiin jo eduskuntavaaleihin ja itsekin odotin mielenkiinnolla, miten Kepu&Kok. selittävät menneen hallituskauden ja miten heidät haastetaan.

  Se oli yksi pe tai la, kun alkoi ilmestymään taas ilmastonmuutos juttuja ja seuraavana maanantaina oli jo
  A-studio pystyssä aiheen tiimoilta.
  Ihmisten kyselyt aiheesta kiteytyi hyvin siihen Maria Petterssonin ylimieliseen lauseeseen, että ”nämä ovat ilmastovaalit”.
  Kyseessä on siis ns. megatrendi maailmalta

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.