Haiseeko ”hyväveli”? Vaasassa paskavedet vesistöön – ”Ei tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta”

Pohjanmaan poliisi on suorittanut esiselvityksen viime kesänä Vaasan Onkilahdessa havaitun jätevesivuodon osalta. Selvityksen perusteella Kirkkopuistikon varressa olevan uuden kerrostalokiinteistön asumajätevedet ovat menneet hulevesiviemäriin ja kulkeutuneet sitä kautta Onkilahteen, koska jätevesiviemäri oli kytketty virheellisesti.

Virheellisyys on virkavallan mukaan tapahtunut jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa ja LVI- suunnittelussa, eikä virhettä ole myöhemminkään huomattu rakennuttajan, rakentajan tai rakennusvalvonnan toimesta. Selvityksen mukaan tapahtumaan ei kuitenkaan liity kokonaisarvostelun perusteella tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta eikä riskinotto ole ollut vähäisimmässäkään määrin tietoista.

Näin ollen, vaikka rikottu huolellisuusvelvollisuus on sinänsä ollut suhteellisen merkittävästi laiminlyötynä, ei ole syytä epäillä, että asiassa olisi menetelty törkeän huolimattomasti. Tapauksessa ei siten ole syytä epäillä törkeää ympäristön turmelemista, ympäristön turmelemista tai ympäristörikkomusta.

Myöskään Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen kannanoton mukaan ympäristölle tai terveydelle aiheutettu vaara ei kokonaisuutena arvioiden ole ollut erityisen suuri. Tämä kannanotto sekä erityisen suurta vaaraa koskeva oikeudenkäytäntö huomioon ottaen ei asiassa ole syytä epäillä myöskään tuottamuksellista ympäristön turmelemista.

Rakentamisrikkomuksen tunnusmerkistö edellyttää puolestaan tahallisuutta ja kuten sanottua, sitä ei esiselvityksen perusteella ole syytä epäillä siitäkään huolimatta, että virhe on jäänyt jokaiselta suunnittelijalta, virkamieheltä ja urakoitsijalta huomioimatta.

Esiselvityksen perusteella asiassa on syytä epäillä lähinnä terveyden vaarantamisrikkomusta, josta kirjataan erillinen rikosilmoitus. Mahdolliset korvausvaatimukset kuuluvat puolestaan siviilioikeudellisiin asioihin.

Lähde: Poliisi

15 thoughts on “Haiseeko ”hyväveli”? Vaasassa paskavedet vesistöön – ”Ei tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta”

 • 20.9.2019 at 10:37
  Permalink

  Toistuva huolimattomuuskaan ei ole tuomittavaa, kun ketjussa on puolueisiin kuuluvia virkamiehiä, joilla ja joiden esimiehillä olisi ollut vastuu vahingosta. Ei tämä ole ensimmäinen tapaus. Nokialla oli tahallinen teko, josta seurasi kuoleman tapauksia. Ei siinäkään kai ketään tuomittu.

  Reply
  • 20.9.2019 at 13:50
   Permalink

   Kusessa ollaan.
   Mitä pitäisi tapahtua, että talvisodan henki saataisiin takaisin?

   Tämä kansalaisaloite on perusteellisen ja pitkän ammattilaisten avustuksella suoritetun valmistelun tulos.

   Tämä kansalaisaloite pitäisi saada raivokkaaseen levitykseen.

   Aikaa vajaa puolitoista kuukautta, 30 000 nimeä puuttuu.

   Onko tämä kansa valmis sukupuuttoon kädettömyyttään ja laiskuuttaan, vai saadaanko näytönpaikka?

   Mikäli olet sitämieltä, että sisuamme ei vielä ole ulkoistettu planeetalta, ryhdy taisteluun, pommita tätä aloitetta aivan kaikkialle, mihin ikinä keksitkään, näytetään ettei meitä ole vielä pyyhitty planeetalta.

   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4360?fbclid=IwAR3Pl2oF1I3QzHpuLenneLzHvHLclMFvQJW6OS3xyxT1aB77b1Kd00lhcqc

   Reply
   • 20.9.2019 at 14:21
    Permalink

    Huumeilla se tämä maa pelastetaan, sinunko mukaan suomi taisteli sodissa ainostaan huumeiden voimin? En ole ainoa joka on sitä mieltä että kaikki huumeet pitää kieltää.

    Reply
 • 20.9.2019 at 10:43
  Permalink

  Täälä meilläpäin kun Tampereen kaupungin mittauslaitos/-toimi otti näytteitä likaisilla laitteilla ja sai ”hurjia pitoisuuslukemia” niin paikalle tultiin ELY.keskuksen toimesta ja maaperään porattiin putkireikiä tuiki tiuhaan joilla etsittiin tätä ”vuotavaa viemäriä”. Ja kun selvisi että mittalaitteet olivat saastuneet ja sen johdosta tuli vääriä lukemia, niin koko homman lasku lähetettiin pienelle kunnalle. Joka kuitenkin voitti käräjillä ja ELY-keskus paniikkinappulaa painaneena sai maksaa koko lystin.

  Tässä on se ero. Jos on kaupungissa missä hallinto-oikeus ratkoo esim. pienen kylä asioita joka vastustaa suuria monikansallisia yrityksiä, asioita katsotaan sormien läpi. Jos taas on ieni kylä joka vastustaa monikansallisia hankketia ja haluaa säilyttää ympäristönsä seuraavillekkin sukupolville, saa tunte nahoissaan ELY.keskuksen vihat. Ei rahaa asfaltteihin vaikka ympäristökuntien asfaltit korjattiin. Ei rakennuslupia tai jokaisesta valitus. Kaikkea seurataan suurennuslasin läpi jokaiseen asiaan tartutaan johon vain jotenkin voidaan tarttua. Mm. ampumaradat on pistetty suljettavien listaan ja tilalle tarjotaan toista, jonka rakentamista ei vielä edes ole aloitettu.

  Reply
 • 20.9.2019 at 11:45
  Permalink

  Tässä herää kysymys, mitä virkaa suunnittelijoilla ja rakennustarkastajilla enää on?

  He eivät mistään vastaa, eivätkä joudu tilille…
  Kova palkka kyllä kelpaa!

  Taitaa olla jo maan tapa.

  Reply
 • 20.9.2019 at 19:32
  Permalink

  Korruptio, korruptio ja vielä kerran korruptio. Yleinen ”lainkuuliaisuuden” madaltuminen paarialuokkaan valtaapitävien taholta aina pyhimmästä eli Suomen perustuslain kunnioittamisesta lähtien sekä poliisille annettu ”kunniatehtävä” valehdella kansalaiille matujen tekemistä rikoksista peitellen ja vääristellen niitä poliittisista syistä ja kuin järjettömän kieroutuneen vihan yllyttämänä käydä tavallisten rehellisten suomalaisten kimppuun syystä, että he vaativat vastauksia ja kun eivät niitä saa. Itse ottavat rikoksentekijöistä selvää ja jakavat tätä tietoa netissä syystä, että Suomesta on tehty kommunistinen totalitaristinen maa, jossa poljetaan länsimaisia demokraattisia periaatteita lähtien aina sananvapaudesta ja päättyen yhdenvertaisuuteen lain edessä riippumatta siitä, mitä poliittista kantaa edustat suhteessa EU:hun ja Suomen valtaapitäviin poliittisiin johtajiin, jotka ovat pettäneet oman kansakuntansa ja tehneet valtiopetoksen Suomen Tasavaltaa kohtaan itsenäisenä, riippumattomana ja vapaana maana joka kunnioittaa kansalaistensa oikeuksia ja pitää kunniatehtävänään suojella sitä sekä sen vastaista menestystä globalistisilta riistokapitalisteilta, jotka haluavat tuhota tämän maan valtiorakenteet ja väestöpohjan niin, että Suomi menettää kaiken sen minkä puolesta se on taistellut lähes 100-vuotisen historiansa aikana läpi maailman myrskyjen silloisten valtioviisaiden ja isänmaaallisten poliittisten johtajiensa johdolla, jonka takana Suomen kansa on seissyt kuin suomalainen peruskallio totuuden järkähtämättömällä perustalla, jonka olisi ainoastaan Itse Jumala voinut saattaa luhistumaan tuhkapölyksi iäisyyksiin asti.

  Reply
 • 20.9.2019 at 21:09
  Permalink

  Jaha. On tainnut alkaa Vaasan veri vapista kun suojeluskuntia ei ole vieläkään herätetty ja aseistettu ajamaan viherpunakukkoa lopullisesti pois Suomesta. Ovat prrkeleet jopa omaksuneet punikkien metkut ja rötöstelyt.

  Reply
 • 20.9.2019 at 22:46
  Permalink

  Vapaamuurarit ja vapaamuurarilliset hyväveliverkostot on kiellettävä. Vapaamuurarius on okkultismia opetuksen perustuessa ns. salaiseen tietoon ja salaisiin rituaaleihin. Muurarit itse ’korjaavat’ järjestönsä olevan ainoastaan seura, jolla on salaisuuksia. Kuitenkin… sellainen seura, joka tarjoaa otollisen kasvualustan rikollisuudelle, on kitkettävä pois.

  Reply
 • 20.9.2019 at 22:47
  Permalink

  Hyvä veli Jyrki Katainen tuli takaisin Suomeen. Sai kalliin suojatyöpaikan.

  Sitran yliasiamies Jyrki Katainen saa lähes 20 000 euroa palkkaa paskan jauhamisesta.

  Reply
  • 22.9.2019 at 15:31
   Permalink

   Löyhkää, löyhkää läpimädälle!

   Reply
 • 24.9.2019 at 00:37
  Permalink

  Vapaamuurarien käsikirja neuvoo mitä vapaamuurarin tulee oikeudessa tehdä toisen vapaamuurariveljen puolesta.

  ’Sinun täytyy peittää kaikki muurariveljen rikokset, paitsi murhan ja maanpetoksen, missä voit käyttää omaa harkintaa. Jos joudut todistajaksi muurariveljeä vastaan, suojele häntä aina. Älä kerro tapauksessa koko totuutta, pidä hänen salaisuutensa, unohda kaikkein tärkeimmät asiat. Saatat tässä tapauksessa tottakai tehdä väärän valan , mutta sinä pidät velvoitteesi.’

  Vapaamuurarien käsikirja antaa ohjeen myös muurarin rehellisyydestä.

  ’Jos petät, teet väärin tai riistät petollisesti mitä tahansa toista yhteisöä tai yksilöä, se on täysin oma asiasi.
  Vaikka pettäisit jopa valtiota, muurarit eivät voi eivätkä halua koskea sinuun. Mutta pidä varasi, että et petä, tee väärin tai riistä petollisesti muurariveljeä tai loosia, ketä tahansa muuta pettäisitkin.’

  Reply
 • 19.11.2019 at 10:38
  Permalink

  Kyllä Nokian vesikriisistä annettiin rangaistus: apulaislaitosmiehelle. Rangaistus oli ankara: vajaa kaksi vuotta vankeutta ja useita kuolemntuottamuksia. Ei rangaistusta kaupungin tekniselle johtajalle, ei vesi- ja viemärilatoksen johtajalle eikä kenellekään työnjohtajalle, vaan miehelle, joka tuskin edes ymmärsi, mitä hanan avaaminen merkitsi: viemärivesi pääsi vesijohtoverkostoon. Näitä kytkentöjä on ollut todennäköisesti kymmenillä vesilaitoksilla ja ne korjattiin kaiksessa hiljaisuudessa.

  Reply
 • 13.2.2022 at 06:52
  Permalink

  Vitun juutalaisten kätyrit! Earth is flat rapparien salaisuus

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.