Euroopan ”vihapuhe ja rasismivahti” vaatii Suomelta mm. vihapuheryhmää jokaiselle poliisilaitokselle

Euroopan rasismin ja suvaitsemattomuuden vastainen komissio (European Commission against Racism and Intolerance, ECRI) on 10.9.2019 julkaissut viidennen Suomea koskevan raporttinsa. ECRI toki antaa Suomelle tunnustusta monista jo tehdyistä ja meneillään olevista toimenpiteistä mutta esittää kuitenkin Suomelle 20 suositusta rasismin ja suvaitsemattomuuden torjumiseksi.

ECRI suosittaa muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutetun toimivallan muuttamista siten, että siihen sisältyisi oikeus tutkia yksittäisiä, väitettyä työelämän syrjintää koskevia tapauksia ja oikeus nostaa kanteita tuomioistuimessa omasta aloitteestaan. Suosituksiin kuuluu tämän lisäksi yhdenvertaisuusvaltuutetun paikallisten ja alueellisten toimistojen avaamista ja riittävien resurssien turvaamista niille. Suosituksien myötä tasa-arvovaltuutetun määrärahoja suositellaan lisättäväksi.

Vihapuheen ja viharikosten osalta ECRI suosittelee muun muassa kattavan tiedonkeruujärjestelmän luomista koskien rasistisia ja homo/transfobisia vihapuhe- ja viharikostapauksia sekä kattavan strategian laatimista rasistisen ja homo-/transfobisen vihapuheongelman ratkaisemiseksi.

Vihapuheen ja viharikosten osalta lainvalvontaviranomaisten ja oikeuslaitoksen koulutusta tulisi laajentaa sekä vahvistaa näiden väitettyjen rikosten tutkintaa. Tämän toteuttamiseksi ECRI esittää, että Suomeen asetettaisiin oma vihapuheryhmä jokaiselle poliisilaitokselle.

Raportissaan ECRI myöskin toistaa suosituksensa poliisista ja syyttäjäviranomaisista riippumattoman elimen perustamiseksi tutkimaan väitettyjä rotusyrjintä- ja poliisin väärinkäytöstapauksia. Poliisin monimuotoisuutta tulisi sen mukaan lisätä heijastamaan paremmin väestön monimuotoisuutta. Se myös toistaa suosituksensa, johdonmukaisesta ja kattavasta tietojen keräämisestä mm. etnisen alkuperän, kielen, uskonnon, sukupuolen ja kansalaisuuden perusteella.

Tämän kaiken lisäksi suosituksissa on myös pakolaisten ja toissijaisen suojelun saajien perheenyhdistämistä koskevien määräysten tarkistaminen erityisesti toimeentuloedellytysten osalta perheenyhdistämisen helpottamiseksi ja kotouttamisen toimintasuunnitelman perusteellinen arviointi. Suomeksi, ECRI esittää perheenyhdistämisiä helpotettavaksi ja näiden sosiaalitukia lisättäväksi.

Lähde: ECRI

58 thoughts on “Euroopan ”vihapuhe ja rasismivahti” vaatii Suomelta mm. vihapuheryhmää jokaiselle poliisilaitokselle

 • 10.9.2019 at 09:41
  Permalink

  Ei saatana.

  Reply
 • 10.9.2019 at 10:18
  Permalink

  Ainavaan vajotaan syvempää mielipuolisuuteen. Ja sehän nyt on saletti, että moinen menee läpi.

  Reply
 • 10.9.2019 at 10:42
  Permalink

  Ei yksisilmäiset, aivottomat lampaat edes reagoi.

  Ne vain määkivät kun viedään teurastettavksi.

  Koskaan ei tule tapahtumaan mitään heräämistä. Yrittäkää nyt jo ymmärää tämä asia.

  Aivoton lammaslauma voidaan ajaa rotkosta alas, laumalle vain näytetään että tätä tietä.

  Ainoa todellinen vastarinnan mahdollisuus on pienissä sissi ryhmissä.

  Vilpilliset vaalit ovat teatteria aivottomille lampaille. Telkkarista tulee yle ja radiosta mölyä.

  Reply
 • 10.9.2019 at 10:45
  Permalink

  Mitään heräämistä ei tule tapahtumaan. Mitään muutosta ei tule tapahtumaan politiikan kautta.

  Suomalainen on niin kyykyssä ja alistettu että se ei edes itse ymmärrä sitä.

  Vaikka koti otettaisiin pois ja annettaisiin matuille suomalainen vain kiltisti alistuu.

  Reply
  • 11.9.2019 at 10:42
   Permalink

   Näin on .

   Oikea lammaskansa, alistuvainen ”herroja kumartava” ja sellaisia onkin helppo ”vedättää ja viedä kuin pässiä narussa”….. ja ne varmaan nauraa, että, kuinka tyhmää porukkaa, ne ottaa kaiken vastaan.

   Ja nämä ASIAT ovat tyhmyyttä. Monet Ihmiset ”ulisee” jostain pikku jutuista, kun ne ei näe koko kuvaa.

   Taikka kateellisuus; imetäänkö se jo äidinmaidossa” , ollaan kateellisia naapuille, tutuile, tai jollekkin jutuille….. katsotaan ”tosi tv potaskaa”, ihqua olla ” tähti” tai ”tähti somessa” vähän instaan kuvia ja sometetaan,, kuinka niinku ihqu oonkaan ,kuinka ihqua on…ei jumaleisson , mitä potaskaa….. hajoitetaan kansa niin niitä on sitten helppo hallita.
   Vähän tätä ”sirkushuvia niin se on siinä”.Minä en katso tv:tä lainkaan, miksi tuhlaisin aikaani sisältöön, mikä on ”roskaa kaikiltaosin mielestäni” tänäpäivänä!!!

   Roomassakin oli ”HAJOTA JA HALLITSE” METODI, KAIT TE MUISTATTE historian tunneilta!!!

   #Eivätkö monet suomalaiset ”lampaat” tajua , ettei tätä muuteta enää äänestämisellä eikä valittamisella, että voi kun se ja se on huonosti?KAIKKI ASIAT JA ARVOTTOMUUS ON IHAN PÄIN PERSETTÄ.KAIKKI!!! Tässä maassa.Tässä maassa pitää muuttaa ihan kaikki ja se tapahtuu VAIn kokonaisvaaltaisella muutoksella”

   Jumaleisson alan ja moni olla kypsä tähän maahan ja sen kansaan, joka on enimmäkseen ”ulkopäinjohdettua”, tietämätöntä ,laiskaa ottamaan selvää asioista.Ei kaikki toki.

   Tälläisen maan sietääkin ”tuhoutua”, jos siellä on niin saakelin tyhmää kansaa.
   Kiltteys ja kuuliaisuus ovat tyhmiä ominaisuuksia siis tyhmiä,luovutat ”voimasi” muille.

   Vahvuus ja soturimaisuus ja itsestäpäin johdettu toiminta ,kurinalaisuuus ovat hyveitä.
   Kyllä niitä oli joskus tässä kansassa.

   Viimeinen sammuttakoon valot.Olen niiiiiiin pettynyt niiiiiiiiin moniinn suomalaisiin miehiin.Kaipaan edellisten polvien ”jämäköitä sotureita”-ne ovat mullan alla.

   Suuttukaa joskus…”ai perkele jumalauta”.Katsokaa vaikka Rokka-Lammio vuoropuhelu Tuntemattomasta…fanitan Rokkaa…siinä MIES!!!! Ei mikään ”hipsuntipsun” tyyppi.Tälläisiä oli ennen vanhaan , muistan eli ei ole mitään fiktiota.

   ugh olen kirjoottanut.Herätkää ja suuttukaa joskus… perkele!!!Siinä on voimaa niin, että tanner ”tömisee”.

   Reply
 • 10.9.2019 at 10:49
  Permalink

  Asunnothan on jo otettu pois suomalaisilta ja annettu matuille.

  Suomi on jo täysihoitola matuille jonka kantaväestö maksaa.

  Reply
 • 10.9.2019 at 11:07
  Permalink

  Viranomaisten toiminta ei pidä olla demokratiaa vaan lakiin perustuvaa. Siksi on täysin järjetöntä että demokratia laajennetaan ulottumaan viranomaispuolelle.

  Jo nyt on nähtävissä tämä lakia venyttävä demokratia oikeusasteiden pääröksissä. Viher-vasemmistolaisia ei tuomita tai jos tuomitaan niin asteikon minimin mukaan. Suurin osa esim. rikossyyteistä jätetään syyksilukematta ja joistain lillukanvarsista tulee keskeisiä. Samalla tavalla faktojen levittäminen ja tosiasioiden julkaiseminen sekä julkisen keskutelun salliminen oli syyksiluettavisssa mm. Magneettimedian oikeudenkäynissä sekä Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kieltokanteessa.

  Vihreät ovat entisiä Taistolaisia ja telaketju-kommunisteja. Miksei Suomen kansa ymmärrä sitä? Jopa Linkola erosi vihreista parin vuoden jälkeen kun ymmärsi etteivät kommunistit uusissa vaatteissa aja luonnon etua. Ainakaan sen jälkeen kun homot saatiin porukkaan ääniharaviksi.

  Willie Brandtin suurin unelma oli ”yhtenäinen sosialistinen eurooppa”. Ja sitä kohti olemme marssimassa kovaa vauhta. Paitsi että tuo ”sosialistinen” on muttunut ”diktatuuriseksi” jo viisi vuotta sitten. Sen jälkeen on yksi ihminen pystynyt määräämään mitä koko eurooppa tekee. Tai miten toimii. Se on pystynyt vaikuttamaan käsittämättömällä tavalla viranomaisten tomintaan, kumoten heidän lakeihin perustuvat velvollisuutensa. Ja se o pystynyt vaikuttamaan maan oikeuslaitoksiin, jotka ovat tehneet lakeihin perustumattomia päätöksiä. Eli lainvastaisia päätöksiä.

  Vai mitä sanotte mama-Merkelistä?

  Reply
  • 10.9.2019 at 12:10
   Permalink

   DDR-Merkel johtaa yhdessä Rotschild-agentti Macronin kanssa kantaeurooppalaisten valkoista etnistä kansanmurhaa EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaisesti.

   Reply
  • 10.9.2019 at 12:22
   Permalink

   Ilmeisesti ex-vihreä Eero Paloheimokin tunsi olevansa kuin muukalainen vieraassa maassa, kun kaikkein hulluimmat taistolaiskommunistit olivat saaneet vihreät komentoonsa:

   ”Massiivista maahanmuuttoa pitää vastustaa lukuisista syistä, jotka ovat paitsi ympäristöpoliittisia, myös todellista monikulttuuria tukevia ja puhtaan taloudellisia. Vain keskeneräiseksi jäänyt ajattelu ei tätä myönnä. Kuten ilmastomuutoksen vastustaminen, on massamuuton vastustaminen maailmanlaajuinen ympäristöteko.

   Tämän vastakohta ei ISÄNMAALLISUUS ole. Senhän – kaikkialla maailmassa hyväksytyn sisäisen voimavaran – ovat UUSKIELEN MUOKKAAJAT MUUTTANEET [kommunistisen Frankfurtin koulukunnan mädätysoppeja soveltavat kulttuurimarxistit] kansallismielisyydeksi, sitten natsismiksi, rasismiksi ja ties miksi. Kiinalaiset ovat hyvin isänmaallisia ja amerikkalaiset ylpeitä amerikkalaisuudestaan. Miksi pikkuruisen Suomen pitäisi olla epäisänmaallisuuden opettaja maailmassa? Älkää olko hyödyllisiä idiootteja! Reilu itsekkyys on varotoimi. Typeryys globaaleissa asioissa taas on – vain typeryyttä.” – http://www.eeropaloheimo.fi/lapsellista-riitelya/

   (Valitettavasti myös Paloheimo kuitenkin on ilmastohuijaus-aivopesty – eipä uskoisi!)

   Reply
 • 10.9.2019 at 11:25
  Permalink

  Rasismi ja suvaitsemattomuus on helpointa torjua palauttamalla sen aiheuttajat sekä pitämällä maa suljettuna islamia kumartavilta henkilöiltä.
  Poliitikot, virkamiehet ja valtamedian toimittajat ovat maailmankaikkeuden tyhmintä porukkaa.

  Reply
 • 10.9.2019 at 11:31
  Permalink

  Rasismi poistuu loisten mukana.

  Reply
 • 10.9.2019 at 11:49
  Permalink

  Meillä on unelma. Jos vastustat unelmaamme, tulevat poliisit ja syyttäjät kylään.

  Reply
 • 10.9.2019 at 12:05
  Permalink

  Kaikki kansankiihotustuomiot ovat oikeusmurhia

  Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on otsikon alla:
  ”Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaa”..

  Rikoslaki 11 luku

  Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

  Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on säädetty otsikon alla ( rikoslain 11 luvun otsikko):
  ”Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaa”..

  Rikoslaki 11 luku
  Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

  Tuota on siten tulkittavat, että vain sellainen kiihotus kansanryhmää vastaan kiihottaminen on
  rikoslain mukaista kiihottamista, joka täyttää myös ”sotarikoksen taikka
  rikoksen ihmisyyttä vastaan” määritelmän.
  Tulkinnassa on otettava ERITYISESTI huomioon myös perustuslakimyönteinen tulkinta

  Rikoksella
  ihmisyyttä vastaan tarkoitetaan vain erittäin vakavia rikoksia.
  Wikipedian mukaan vain rikoksia jotka eivät vanhene koskana.

  Rikos ihmisyyttä vastaan on määritelty mm. Wikipediassa.

  Kotimaisten kielten keskus on kertonut otsikoista näin:

  Otsikot ojennukseen
  Otsikoilla on monenlaisia tehtäviä. Otsikon täytyy kertoa lyhyesti, mistä
  tekstissä on kyse ja mikä on tekstin tarkoitus ja näkökulma. Sen täytyy
  myös houkuttaa lukemaan. Otsikoiden avulla lukija saa nopeasti
  yleiskuvan jutusta.
  http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=2483

  KKO:2014:7

  17. Rikoslain 3 luvun 1 §:n esitöiden mukaan
  rikosoikeudellinen «laillisuusperiaate» tarkoittaa muun muassa sitä,
  ettei tuomioistuin rangaistussäännöstä soveltaessaan saa mennä lain
  kirjaimen ulkopuolelle eikä täydentää tai korjata lakia
  analogiapäätelmään turvautumalla. Tuomioistuin ei saa poiketa
  lakitekstin yleiskielen mukaisesta tai juridis-teknisestä merkityksestä.
  Lainsäätäjän käyttämät käsitteet, niin kuin myös konkreettisen
  tapauksen ja abstraktin oikeusnormin vastaavuuden toteaminen,
  edellyttävät soveltamistilanteessa lainkäyttäjän tulkintaa.
  Laillisuusperiaatteen tavoitteena on taata oikeusturvan ja ennakoitavan
  laintulkinnan toteutuminen (HE 44/2002 vp s. 29 ja 34).

  http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2014/20140007?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=laillisuusperiaate

  Wikipedia

  Rikos ihmisyyttä vastaan on

  laajamittainen ja järjestelmällinen siviiliväestöön kohdistuva

  hyökkäys, johon liittyy Suomen lain määritelmän mukaan surmaamista, orjuuttamista, ihmiskauppaa, kidutusta, vahingoittamista, väestön tuhoamista, karkottamista tai pakkosiirtoa, kansainvälisen oikeuden vastaista vangitsemista, raiskaamista tai muuta seksuaalista väkivaltaa, pakottamista prostituutioon, raskauteen tai sterilisaatioon, rotuerottelua, tai jonkin ryhmän tai yhteisön vainoa poliittisen mielipiteen, rodun, kansallisuuden, etnisen alkuperän, kulttuurin, uskonnon tai sukupuolen perusteella tai niihin rinnastettavasti.[1] Rikos

  on lisäksi törkeä, jos se kohdistuu suureen joukkoon ihmisiä, tai se

  tehdään erityisen raa’asti, julmasti, nöyryyttävästi,

  suunnitelmallisesti tai järjestelmällisesti.[1]

  Rikos ihmisyyttä vastaan on kansainvälisen oikeuden vastainen vanhentumaton rikos. Käsitteen määritelmä ei ole vakiintunut, ja eri tuomioistuimet ovat käyttäneet käsitteestä hiukan erilaisia määritelmiä.[2]

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Rikos_ihmisyytt%C3%A4_vastaan

  Tulkinnassa

  on otettava huomioon myös perustuslakimyönteinen tulkinta, mikäli asia

  on tulkinnanvarainen, niin tällöin asiaa on tulkittava

  perustuslakimyönteisesti:

  Perustuslakivaliokunnan mietintö 25 ( PeVM 25/1994 ):

  Tuomioistuinten tulee valita perusteltavissa olevista lain

  tulkintavaihtoehdoista sellainen, joka parhaiten edistää perusoikeuksien

  tarkoituksen toteutumista ja joka eliminoi perustuslain kanssa

  ristiriitaisiksi katsottavat vaihtoehdot. Tältä osin voidaan puhua

  perustuslainmukaisesta tai perusoikeusmyönteisestä laintulkinnasta

  https://www.edilex.fi/mt/pevm19940025

  Reply
 • 10.9.2019 at 12:38
  Permalink

  Mielisairaalan ovi on jäänyt auki… potilaat juoksevat valtoimenaan ja perustavat jotain ihme virastoja. Tehkää nyt jo asialle jotain. Tämä alkaa olla tosi kiusallista.

  Reply
 • 10.9.2019 at 12:48
  Permalink

  Tuppuraisen ja kumppanien tilaama ’ojennus’ jotta saisivat hieman hartioita omien aivoituksiensa taakse kansalaisten mielissä.

  Reply
 • 10.9.2019 at 13:47
  Permalink

  Ei ole rasismia vastustaa niiden maahamme tuloa joiden tavat ja uskonnon määräykset ovat vastoin lakejamme, demokratiaa, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa, sivistystä ja tervettä järkeä!
  He pysykööt kaukana Suomesta!

  Reply
  • 10.9.2019 at 13:48
   Permalink

   Niinpä, ihan sama minkä värisiä ovat.

   Reply
 • 10.9.2019 at 14:04
  Permalink

  EU: Pelkästä siirtolaisuutta kritisoivastakin puheesta rikos
  Tätä on vaikea uskoa todeksi, mutta globaalin siirtolaissopimuksen (Global Compact on Migration) suhteen painajaisia pahemmat näkymät ovat edessä. Tällä videolla näytetään, kuinka EU:n Strasbourgissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa kerrotaan suoraan, että kyseisellä sopimuksella ”massasiirtolaisuus laillistetaan” ja vihapuheen määritelmää laajennetaan:
  Vihapuheen määritelmää laajennetaan niin, että jo pelkästä ”siirtolaispuheestakin” tulee rikos. Ilmeisesti tässä tarkoitetaan kriittisyyttä siirtolaisuutta kohtaan. Samaten, jos media kirjoittaa siirtolaisuudesta kriittiseen sävyyn, media voidaan lakkauttaa kokonaan.

  Osallistujamaiden tulee allekirjoittaa sopimus 10.-11.12. pidettävässä Marrakechin kokouksessa. Viitataanko videolla viime vuoden kokoukseen, jossa sisäministeri Kai Mykkänen kävi edustamassa Suomea vai vieläkö sopimusta vahvistetaan allekirjoituksin? Sopimus ei ole juridisesti sitova, mutta muodostaa kehykset, jonka mukaan sopimusmaiden tulee uusia lainsäädäntöään.

  Jos ja kun tämä sairas ja hirveä orwellilainen skenaario toteutuu, niin mitä ihmisoikeuksiensa puolesta taisteleva kansalainen voi muuta tehdä kuin asettua koko laillista yhteiskuntaa vastaan ja alkaa hautoa vallankumouksellisia ajatuksia? Sitoutuminen tällaiseen orwellilaiseen yhteiskuntaan tulee heikkenemään varmasti.
  https://kantasuomalainen.net/2019/09/10/eu-pelkasta-siirtolaisuutta-kritisoivastakin-puheesta-rikos/

  Reply
  • 10.9.2019 at 22:37
   Permalink

   ”kun tämä sairas ja hirveä orwellilainen skenaario toteutuu, niin mitä ihmisoikeuksiensa puolesta taisteleva kansalainen voi muuta tehdä kuin asettua koko laillista yhteiskuntaa vastaan…”

   Juuri näin.

   On vain kaksi vaihtoehtoa.

   Alistua ja tuhoutua. Tai taistella.

   Suomalainen mies kuin luotu sissitoimintaa varten.

   Kun poliittisen ratkaisun löytäminen vaikuttaa mahdottomalta ei jäljelle jää kuin taisteleminen.

   If we wait too long it will be too late.

   Reply
 • 10.9.2019 at 14:14
  Permalink

  ”tarkistaminen erityisesti toimeentuloedellytysten osalta perheenyhdistämisen helpottamiseksi ja kotouttamisen toimintasuunnitelman perusteellinen arviointi. Suomeksi, ECRI esittää perheenyhdistämisiä helpotettavaksi ja näiden sosiaalitukia lisättäväksi.”

  Mitä tuo tarkoittaa käytännössä on helpottaa ja moninkertaista sosiaalituet ulkomaalaisialle, koska nykyiset 4,4 kertaa suuremmat kuin kantaväestöllä ei vielä riitä. Yritettään saada 6-10 kertaa suuremmiksi kuin kantiksilla.

  Reply
  • 10.9.2019 at 15:14
   Permalink

   Tuo oli todella hyvä linkki asd. Toivottavasti jokainen lukee sen. Siinä on keinot taistella vastaan ja tuo antaa toivoa.

   Reply
 • 10.9.2019 at 15:25
  Permalink

  Pääministeri Juha Sipilä on sanonut, että vihapuhe on rikos. Sipilä on väärässä.

  Vihapuhe ei ole rikos. Vihapuhe on ihmisoikeus.

  Jokaisella ihmisellä on oikeus tuntea vihaa pahuutta, vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta kohtaan ja ilmaista vihan tunteensa puhein tai kirjoituksin.

  Tämän oikeutetun vihan leimaaminen rikokseksi on väärä syytös. Suomen laissa ei ole pykälää, jossa vihapuhe kriminalisoitaisiin. Ja vaikka olisikin, sellainen olisi väärä laki.

  Kyseessä onkin maailmanlaajuinen raha- ja valtaeliitin propagoima yritys yhdenmukaistaa kaikkien ihmisten ajattelua orwellimaiseen ja diktatuuriseen tyyliin niin, että kaikkien pitää olla samaa mieltä tai muutoin on ajatusrikollinen. Kyseessä on itse asiassa kommunismi, joka on verhoutunut kulttuurimarxismin kaapuun.

  Kuitenkaan mielipiderikoksia ei ole oikeasti olemassa. On vain erilaisia mielipiteitä, jotka pitäisi sallia suvaitsevaisuuden ja demokratian takia. Nykyajan suvaitsevaisto ei kuitenkaan suvaitse muita kuin omia mielipiteitään, mikä on johtanut eri mieltä olevien sensurointiin ja nyt siis myös rikollisiksi syyttämiseen.

  Hyvät suomalaiset, älkää äänestäkö ensi kevään eduskuntavaaleissa näitä yhteen ajatusmuottiin pakottajia. He ovat olevinaan liberaaleja, mutta he ovat itse asiassa diktatuurisia ja suomalaisia vastaan.

  Teillä on täysi oikeus, ihmisoikeus, tuntea vihaa ja pettymystä Suomessa harjoitetun politiikan takia. Ilmaiskaa vihanne myös äänestyskopissa.

  https://blogit.kansalainen.fi/vihapuhe-on-ihmisoikeus/

  Reply
 • 10.9.2019 at 16:56
  Permalink

  Ilmeisesti lammaslauma ei sitten niellyt valhetta sotapakolaisista, turvapaikanhakijoista ja korkeasti koulutetuista vapaaehtoisesti, joten se pitää tunkea heidän kurkuistaan alas diktatuurin ja poliisivaltion ottein.

  Reply
 • 10.9.2019 at 18:16
  Permalink

  Varmaan tilattu EU:lta moinen lausunto.

  Reply
 • 10.9.2019 at 18:38
  Permalink

  Koko sukuni tiesi jo vuosia ennen rikoksilla tehtyä eu syöpään liittymistä mihin suomi tulee ajautumaan, mutta ei ollut siltikään aavistusta siitä helvetistä mikä oli tulossa.

  Reply
 • 10.9.2019 at 19:01
  Permalink

  Täytyy erikseen mainita isot kiitokset seuraaville tiedon levittäjille Kalergi-suunnitelma ja CFF. Toivottavasti jatkatte samaan malliin teidän linkkejänne on tärkeä lukea ja tieto leviää. Tietoa on nykyään paljon mutta kaikki eivät tiedä mistä hakea. Kiitos teille!

  Reply
 • 11.9.2019 at 12:00
  Permalink

  Ei Suomessa asu yhtä suomalaista kansaa eli tässä maassa asuu…

  HYVIN HETEROGEENINEN PORUKKA, historiaa tutkimalla asia selviää ja tämä pitää vieläkin paikkansa, täällä on SIIS monia ja…
  …. juurikin niillä suomensukuisilla , joilla ON ETIIKKA, JA VIISAUS, HYVYYS , TOTUUDEN HENKI JNE…ELI KAIKKI KAUNIIT JA HYVEELLISET OMINAISUUDET EIVÄT OLE MISSÄÄN ENÄÄ VALLANKAHVASSA TÄSSÄ ESI-ISIEN MAASSA ja……tämä kaikki on nähtävillä kaikessa.Kaikki on sekaisin kuin seinäkello.

  ”TOTUUDEN HENKI JOHDATA MEITÄ JA SUOJELUS JA VARJELUS RAKKAALLE ISÄNMAALLE JA SEN SUOMENSUKUISELLE KANSALLE JA HEIMOILLE”.

  LUKEKAA OIKEAA HISTORIAA, SIELTÄ LÖYTYY VASTAUKSET KAIKKEEN TÄHÄN KAUHEUTEEN, MITÄ ELÄMME.

  Ennen vanhaan ihmiset rukoilivat, elämä oli arjen työtä ja oli PYHÄPÄIVÄ LEPOPÄIVÄ, ELÄMÄ oli jaksottunut , siinä oli rytmi-tätä ei enää ole.

  Talonpojilla oli itsenäisyys eikä elämä ollut tälläistä kontollia, missä elämme ikäänkuin joku olisi ottanut Luojan paikan.Ruokahan on tärkein elämää ylläpitäviä asioita, samoin vesi.

  Rukous toimii kollektiiviset erittäin HYVÄNÄ TAPANA YLLÄPITÄÄ TOTUUDEN JA HYVYYDEN VOIMIA, RAKKAUDEN UNIVERSAALIA ENERGIAA.
  Vetoan teihin kaikkiin aidosti isänmallisiin ihmisiin RUKOILKAA.Siinä on hyvä energia, suojelus ja varjelus tälle maalle ja kaikelle.Olkaatarkkoja, kun kohtaatte ihmisiä, kaikki ei ole sitä,miltä ehkä vaikuttaisi.Eksyttäjiä riittää tänäpäivänä.

  Herra siunatkoon meitä ja varjelkoon meitä.Herra kirkastakoon kasvonsa meidän puoleemme ja olkoon meille armollinen.

  Isä meidän ,joka olet taivaassa ( osaatte tämän , opittiin koulussa ja rippikoulussa)…päästä meidät pahasta.

  Totuuden Henki, johda sinä meitä…..
  Suojaus ja varjelus Suomelle.

  Reply
 • 11.9.2019 at 19:09
  Permalink

  tymät gojimit saa mitä tyhmät välinpitämättömät gojimit tilaa! Vituttaa vaan kun täyspäiset saa ja joutuu kärsimään tyhmien gojimi massojen takia!!

  Reply
 • 11.9.2019 at 22:01
  Permalink

  They have been completely brainwashed into this state. It takes decades of Media and school))) indoctrination you make you hate yourself and your people. Here’s some context…

  They are replacing you…
  http://magaimg.net/img/7gbu.jpg

  So that whites will disappear and they can assume control over the inferior brown races.
  https://magaimg.net/img/8vc8.jpg

  The U.N. has a full report on how it’s happening
  http://magaimg.net/img/7ivr.jpg
  http://www.un.org/en/development/desa/population/publications/ageing/replacement-migration.asp

  They will disarm you so that you cannot prevent it.
  http://magaimg.net/img/7iwn.jpg
  https://archive.is/y8uWr
  https://magaimg.net/img/7tn6.jpg

  > European & American Immigration History and Policy

  Immigration into the US was exclusively European until 1965 when the Immigration and Nationalization Act was passed.
  http://magaimg.net/img/7gbu.jpg

  Jewish congressmen played an outsized role in the Act becoming law.
  http://magaimg.net/img/7gbv.jpg

  Current European immigration policy is very clearly and blatantly anti-white.
  http://magaimg.net/img/7gbw.jpg

  The very first immigration act by US congress only allowed whites to enter.
  http://magaimg.net/img/7egt.jpg

  The Kalegri Plan for the genocide of whites
  http://magaimg.net/img/7gu1.jpg

  Kalgeri, Rothschild, U.N. connection/plan for the genocide of whites.
  http://magaimg.net/img/7gck.jpg

  Kalgeri plan impact on the UK.
  http://magaimg.net/img/7gco.jpg

  > Prominent Jews openly admit to advocating and enacting white genocide through mass migration

  Jews freely admit to their central role in the mass migration of military age African and middle eastern men.
  http://magaimg.net/img/7gbx.png

  Prominent Jews state that the goal is to create a global race of brown people with lower IQ and easier to control.
  http://magaimg.net/img/7gby.jpg

  Rabbi Haviv at the World Jewish Conference reiterating that the goal of mass immigration is the end of the white race.
  http://magaimg.net/img/7gcb.jpg

  Again, Jews openly admit they are behind the immigration of Africans and South Americans into Western nations with the purpose of genociding whites.
  http://magaimg.net/img/7gcc.jpg

  More pervasive proof Jews are behind the immigration push and genocide of whites.
  http://magaimg.net/img/7gcd.jpg

  Itemized list of Jewish pro immigration organizations advocating for mass migration into the West.
  http://magaimg.net/img/7gce.jpg

  Compilation of Jews advocating and implementing migration policies to genocide whites.
  http://magaimg.net/img/7gcg.jpg

  US Jews demand Israel export unwanted African migrants to white nations.
  http://magaimg.net/img/7gcq.jpg

  Jews advocating and enacting mass migration into white nations to genocide whites. Mega compilation.
  http://magaimg.net/img/7gcr.jpg

  More extremely prominent Jewish figureheads openly advocating for genociding whites.
  http://magaimg.net/img/7gct.jpg

  American border security vs Israeli border security. Why are they allowed to secure and we are not?
  https://files.catbox.moe/x1v6t3.jpg

  > Subtle Anti-white Propaganda

  Climate change propaganda always portrays white children and how detrimental they are to the environment.
  http://magaimg.net/img/7gci.jpg

  Israel can protect their borders but not the U.S.
  http://magaimg.net/img/7gcj.jpg

  Multiculturalism is bad for Israel but good for everyone else.
  http://magaimg.net/img/7gcn.png

  > U.S. Immigration Impact

  More than $50 billion annually leaves the U.S. due to economic migrants sending money home.
  http://magaimg.net/img/7gcp.jpg

  >Joe Biden saying white Americans are being replaced and that’s a good thing https://www.youtube.com/watch?v=PtIi8QR5Mzs [Embed]

  >White Genocide Is Real In Their Own Words Full Documentary
  https://youtu.be/kNmYfxaAPG0

  >The futility of immigration being the world’s poor
  https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&fe

  >Whites are going extinct, and why you should care.
  https://youtu.be/V5Q9S3epIDs

  > Whites on the chopping block. The Jewish lead genocide.
  https://youtu.be/kbqq5JHUolk

  >WELCOME TO THE TRUTH (2014)
  https://youtu.be/oAaQTnCNo70

  >White genocide
  https://www.youtube.com/watch?v=kNmYfxaAPG0 [Embed]

  Reply
 • 12.9.2019 at 05:56
  Permalink

  Vihapuheryhmiä kaikille poliisilaitoksille? Erillinen viranomainen jolla syyteoikeus, oikeuslaitoksen ohi? Mitä helvettiä tää on?

  Reply
 • 12.9.2019 at 15:03
  Permalink

  Tätä ei Suomessa Polpo veisi demlakommunisti-tuomareiden lavastamaan näytösoikeudenkäyntiin tuomittavaksi, koska on kysymys EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman toteuttamista edistävästä asiasta:

  ”Suosittu rap-artisti vaatii Ruotsissa valkoihoisten tappamista, ryöstämistä ja naisten kaappaamista

  Sosiaaliset mediat, valtamedia, viranomaiset, eivätkä poliitikot reagoi valkoisiin kohdistuvaan rasismiin. Tämä on nähtävissä Ruotsissa, jossa rap-artisti lietsoo avoimesti valkoihoisiin kohdistuvaa väkivaltaa…”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2019/09/11/rap-artisti-vaatii-ruotsissa-valkoihoisten-tappamista-ryostamista-ja-valkoisten-naisten-kaappaamista/

  ”Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ”New Norm””,
  https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

  Reply
  • 12.9.2019 at 15:04
   Permalink

   Mikä on Demla?

   ”Kirjainyhdistelmä Demla (ent. Suomen Demokraattiset Lakimiehet) on monille etäisesti tuttu. Se symboloi Suomen oikeuslaitoksen poliittista korruptiota. Demla on kommunistien vuonna 1954 perustama vasemmistolainen lakimiesyhdistys, joka Neuvostoliiton aikana piti tiiviisti yhteyttä idän ”edistyksellisiin” (so. kommunisteihin). Sen tavoitteena on ohjailla suomalaista oikeusjärjestelmää ja lainsäädäntöä oman poliittisen arvopohjansa mukaisesti. Sillä on kautta historiansa ollut huomattavasti valtaa maassamme, ja monet Demlan jäsenistä ovat kuuluneet presidenttiä (Halonen) ja pääministeriä (Jäätteenmäki) myöten korkeimpaan valtiojohtoomme. Juuri järjestön vaikutusvalta tekee siitä vaarallisen; demlalaiset ovat perinteisesti olleet avainasemassa esimerkiksi Suomen maahanmuuttopolitiikasta päätettäessä.

   Vasemmiston taktiikoille uskollisena Demla on julkilausumissaan piilottanut todelliset tavoitteensa ympäripyöreän ihmisoikeushötön taakse. Kommunismin edistäminen on sittemmin vaihtunut monikulttuurin kannattamiseen ja muun muassa aseiden omistusoikeuden vastustamiseen. 2000-luvulla demlalaisten toiminta on herättänyt suomalaisissa närkästystä etenkin siksi, että yhdistyksen jäsenet ovat pyrkineet aktiivisesti rajoittamaan suomalaisten sananvapautta oikeusteitse.

   Ruben Stiller totesi taannoin Yle Puheen keskusteluohjelmassa, että Suomeen tarvittaisiin lakimiesryhmä, joka ottaisi asiakseen ”rasistien” (eli monikulttuurisuutta vastustavien) jatkuvan ahdistelun. Demla on juuri se ryhmä.” http://www.magneettimedia.com/mika-on-demla/

   Reply
 • 12.9.2019 at 17:44
  Permalink

  Jos ECRI:n vaatimuksiin suostutaan, tulee lisää vaatimuksia loputtomiin. ECRI:lle ei riitä edes suomalaisten tuhoaminen.

  Reply
 • 13.9.2019 at 02:37
  Permalink

  Taistelemme uuden itsenäisyyden puolesta

  Me emme aio katsoa vierestä, kun siirtolaismassat raiskaavat suomalaislapsia poliisin pyrkiessä parhaansa mukaan piilottamaan rikokset julkisuudelta. Emme suostu antamaan anteeksi petturipoliitikoille, jotka myyvät ympäristömme, hyvinvointimme ja itsenäisyytemme Goldman Sachsin ja George Sorosin kansainväliselle kartellille. Emme lopeta työtämme ennen kuin olemme turvanneet verenperimältään suomalaisen Suomen, jolla on täydellinen lainsäädännöllinen, taloudellinen ja puolustuspoliittinen itsemääräämisoikeus.

  Olemme tekijöiden liike, sillä uskomme, että propaganda ja toiminta tukevat toisiaan. Poliittinen analyysi on voimatonta, elleivät kansallismieliset uskalla seistä kaduilla puolustamassa asiaansa. Siksi kutsumme mukaamme määrätietoisia suomalaisia, jotka tietävät, että on aika siirtyä sanoista tekoihin!

  https://kohtivapautta.com/

  Reply
 • 14.9.2019 at 06:15
  Permalink

  Kannatan vihapuheryhmien perustamista jokaiselle poliisilatokselle. Ryhmään valinta tapahtukoon äänestyksellä netin kautta. Ehdokkaan on täytettävä tiukat kriteerit. Erityisenä ansiona voisi pitää aiempaa vihapuhetuomiota, kuulumista Soldiers of Odiniin, Suomen Kansa Ensin – liikkeen perustajajäseniin, PVL:ään, sekä Junes Lokan opetuslapsiin. Ryhmät voisivat esittää polliiseille aitoa, konstailematonta vihapuhetta aamusta iltaan, kahvi-donitsitauoille Jösse Järvenpää musisoimaan, Toki syyttämättäjättämistakuut saatava ryhmille. Rahoitusvinkkejä voisi anoa Aarniolta, Postilta ja tuulimyllyjengeiltä.

  Reply
 • 14.9.2019 at 11:48
  Permalink

  Tämä ulkomailta tullut nootti on selvästi Suomesta alkunsa saanut tilaustyö. Suomi on edelleen suvereeni valtio, joka itse päättää suhtautumisestaan sananvapauteen, mielipidevapauteen ja ulkomaalaisiin.

  Reply
  • 15.9.2019 at 10:42
   Permalink

   USA:ssa Anti Defamation League niminen kansalaisjärjestö on kehitellyt tämän vihapuhe-käsitteen. Nimellinen tarkoitus on käydä vähemmistöihin, lähinnä juutalaisiin kohdistuvan vihamielisen puheen ja mustamaalauksen kimppuun ja ajaa lainsäädäntöön pykäliä, joilla syrjivä puhe voidaan kriminalisoida. Tärkeää on myös yhteydenpito mediaan ja erityisesti some-alustojen tarjoajiin, joiden vaaditaan poistamaan ”vihapuhe” pois alustoiltaan.
   Oikea tarkoitus on aiheuttaa harmia niille, joista ”kansalais”järjestön taustalla lymyävät eliittiä edustavat tahot eivät pidä ja ehkäistä näiden tahojen toimenpiteiden arvostelu. Mainitut vähemmistöt ovat esillä vain suojakilpenä. Ei niitä kukaan oikeasti halua suojella, mutta niiden uhristatus kelpaa kyllä. ADL ja kaltaisensa järjestöt tuottavat itse vihapuhetta poliittisia vastustajiaan vastaan, sensuroivat näiden mielipiteitä ja saattavat nämä pulaan manipuloidun lainsäädännön ja aivopestyn virkavallan ja oikeuslaitoksen avulla.
   Nuo järjestöt ovat psyykkisen terrorin, vainon ja kansanmurhan välineitä. Niiden uhrijoukkona ovat miljoonapäiset kansat ja ISIS ja al-Qaida ovat niiden rinnalla vain pikkutekijöitä.

   Reply
 • 15.9.2019 at 12:41
  Permalink

  Kunnon mulkero tuossa kuvassa tuo lasipäinen paviaani.
  Korkeasaareen metri kertaa kaksi kokoiseen häkkiin heilumaan
  ja vihahöpisemään yksikseen.

  Reply
 • 15.9.2019 at 16:02
  Permalink

  Ne jotka ovat nyt 10-50 vuotiaita on pahin edessä. Mikäli haluamme selviytyä, mikäli haluamme elää yhteiskunnassa jossa valkoiset ovat enemmistössä on jotain alettava tekemään nopeasti. Syntyvyyttä ei saada enää nousuun. Poliittinen ratkaisu on jo karannut ulottumattomiin.

  Hälyttävä tuore tieto valtameren toiselta puolelta!

  The End of White America Is Now Assured
  The only question is the fate of the remnants

  https://russia-insider.com/en/end-white-america-now-assured/ri27594

  Reply
 • 19.9.2019 at 02:10
  Permalink

  Vihapuheen kriminalisoijat ovat samoilla linjoilla kuin kommunistit entisissä sosialistisissa Itä-Euroopan maissa. Vapaa demokratia tarvitsee kuitenkin opposition ja kritiikkiä varsinkin jos valtaapitävät tekevät politiikkaa joka on huolestuttavaa sisäisen turvallisuuden kannalta. Jos kansaa edustavan hallituksen tunnustelut aloitetaan suhtautumisella ilmastovalheisiin niin sivuutetaan kansan tahto elää turvallisessa ja täysjärkisessä maassa.

  Reply
  • 19.9.2019 at 19:39
   Permalink

   Jouko Piho:

   Vihapuhe on ihmisoikeus

   Pääministeri Juha Sipilä on sanonut, että vihapuhe on rikos.

   Sipilä on väärässä.

   Vihapuhe ei ole rikos. Vihapuhe on ihmisoikeus.

   Jokaisella ihmisellä on oikeus tuntea vihaa pahuutta, vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta kohtaan ja ilmaista vihan tunteensa puhein tai kirjoituksin.

   Tämän oikeutetun vihan leimaaminen rikokseksi on väärä syytös. Suomen laissa ei ole pykälää, jossa vihapuhe kriminalisoitaisiin. Ja vaikka olisikin, sellainen olisi väärä laki.

   Kyseessä onkin maailmanlaajuinen raha- ja valtaeliitin propagoima yritys yhdenmukaistaa kaikkien ihmisten ajattelua orwellimaiseen ja diktatuuriseen tyyliin niin, että kaikkien pitää olla samaa mieltä tai muutoin on ajatusrikollinen. Kyseessä on itse asiassa kommunismi, joka on verhoutunut kulttuurimarxismin kaapuun.

   Kuitenkaan mielipiderikoksia ei ole oikeasti olemassa. On vain erilaisia mielipiteitä, jotka pitäisi sallia suvaitsevaisuuden ja demokratian takia. Nykyajan suvaitsevaisto ei kuitenkaan suvaitse muita kuin omia mielipiteitään, mikä on johtanut eri mieltä olevien sensurointiin ja nyt siis myös rikollisiksi syyttämiseen.

   Hyvät suomalaiset, älkää äänestäkö ensi kevään eduskuntavaaleissa näitä yhteen ajatusmuottiin pakottajia. He ovat olevinaan liberaaleja, mutta he ovat itse asiassa diktatuurisia ja suomalaisia vastaan.

   Teillä on täysi oikeus, ihmisoikeus, tuntea vihaa ja pettymystä Suomessa harjoitetun politiikan takia. Ilmaiskaa vihanne myös äänestyskopissa.
   http://www.jouko-piho.fi/211357884

   Reply
 • 19.9.2019 at 19:54
  Permalink

  Poliittista ratkaisua on vaikea löytää.

  Poliittinen ratkaisu on eri asia kuin poliittinen teatteri.

  Seuraaviin eduskuntavaaleihin on pitkä aika ja paljon ehtii tapahtua ennen sitä.

  Vaikka Perussuomalaiset voittaisivat eduskuntavaalit, on vaikea nähdä miten he saisivat muodostettua toimivan hallituksen.

  Jotkut ovat esittäneet että Perussuomalaiset voisivat muodostaa yhdessä Kokoomuksen kanssa hallituksen ja täydennyspuolueeksi Kristilliset. Miten kansallismieliset voisivat muodostaa Ylikansallisen Kokoomuksen kanssa hallituksen? Kenen kanssa? Jyrki Kataisen? Alexander Stubbin? Petteri Orpon(30 000 matua)? Kai Mykkäsen(vihreä sisältä)?

  Ei onnistu, ellei Perussuomalaiset antaudu globalistien ja hyvä veli järjestelmän vaatimuksille.
  Kokoomus lienee puolue, joka on kaikkein eniten EU:n liittovaltiokehityksen, siitä johtuvan matutuksen ja ylikansallisen pääoman vallan lisäämisen kannalla.

  Monen mielestä ongelmana on myös se että Perussuomalaiset ovat niin voimakkaasti kallellaan sionisteihin.

  Eikä eduskuntapaikat todennäköisesti edes riitä muodostamaan enemmistöhallitusta vaikka Perussuomalaiset ja Kokoomus kykenisivät yhteistyöhön.

  PerusS 52 + Kok. 43 = 95 + Kristilliset 5 = 100
  Nuo lukemat edellyttävät suurta vaalivoittoa Perussuomalaisille ja kohtalaisen suurta vaalivoittoa Kokoomukselle.

  Silti tuossa ei ole vielä enemmistö eduskuntapaikoista.

  Kannattaa kansallismielisten varautua ja valmistautua siihen että joudutaan hakemaan ratkaisua muilla keinoin. Suomi kuuluu suomalaisille, ei maahantunkeutuja-terroristi-murhaaja laumoille. Suomesta ei saa tehdä lähi-Itäkeskusta.

  https://mvlehti.net/2019/09/15/mielipide-tilannekatsaus-kansallismielisten-kannalta/

  Reply
  • 19.9.2019 at 22:26
   Permalink

   KANSATTOMAAN-ISÄNMAATTOMAAN NYKY-kokoomukseen pätee hyvin se mitä Juha Ahvio on sanonut siitä:

   ”Näyttää siltä, että perinteisesti kokoomuksen aatemaailman yhteenvetona käytetyn koti, uskonto ja isänmaa -kolmikannan kaikki elementit ovat nykyisen punavihreän ja Open Borders -internationalistisen ja HLBTIQ- ja velkaelvytyskokoomuksen pahimpia inhokkeja ja kauhistelun esineitä. Pidetään mielessä sekin, että kansallisen kokoomuksen puheenjohtaja Orpo julisti viime vuonna Suomen kansallisvaltiollisen itsenäisyyden satavuotisuutta juhlistaneessa veteraanijuhlassa, että kansallismielisyydestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

   Jos vertailukohdaksi otetaan 1950–1970-lukujen kokoomuspuolue ja sen silloiset merkittävät ja aidosti konservatiiviset päivänpoliittiset vaikuttajat, näyttäytyy nykykokoomus johtavine vasemmistoliberaaleine kellokkaineen erittäin rappeutuneelta ja kulttuurimarxilaisen eetoksen läpitunkemalta. Nykykokoomuksen virallisten kannanottojen perusteella voidaan todeta, että niiden mukaan arvioituna takavuosikymmenien kansalliskonservatiivinen ja isänmaalliskristillinen kokoomuspuolue ja sen selkärankaiset edustajat kuten esimerkiksi Olavi Lähteenmäki, Margit Borg-Sundman, Tuure Junnila ja Pentti Mäki-Hakola näyttäytyvät lähinnä nykykokoomuslaisen sekulaarin humanistisen globalismin ja rajattoman raha ja yksilön mielihyvä ratkaisee -eetoksen arkkivihollisina, jollaisista nykykokoomusjohtajien mukaan koko maailma mitä ilmeisimminkin täytyy – mieluiten ”vapaakaupan” varjolla pystytetyn jonkinlaisen maailmanhallituksen voimakeinoin – vapauttaa pikimmiten. ” – http://oikeamedia.com/o1-69712

   Reply
  • 20.9.2019 at 19:31
   Permalink

   Jos nykyinen valtaVALEmedia alkaisi kertoa totuuden mm. nykyisistä tabu-aiheista ja lakkaisi ylipäänsä vääristelemästä totuutta, niin asiat voisivat ratketa äänestämälläkin. Sitä on kuitenkin epärealistista olettaa, koska vallankahvassa olevat rikolliset pitävät valtamediaa tiukassa kontrollissaan kulissien takaa, ks. erityisesti ”Pöytäkirja nro. 12” seuraavassa: https://totuusbloki.wordpress.com/2015/01/14/tarkastelussa-siionin-viisaiden-poytakirjat/

   Reply
 • 20.9.2019 at 22:09
  Permalink

  Tuohon ollaan menossa kovaa vauhtia:

  The plan is to reduce all nations to fragmented multicultural shitholes and rule over them via a world power structure.

  Asia tiivistetysti.

  Äänestämällä tätä ei voi pysäyttää.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.