Presidentti Niinistö vierailee Ukrainassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee myöhemmin tällä viikolla virallisen vierailun Ukrainaan. Matkalla Niinistö tapaa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin ja tarkoituksena on keskustella maiden kahdenvälisistä suhteista, mutta myöskin ”päivän polttavammasta aiheesta”, eli itä-Ukrainan tilanteesta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailu Suomessa elokuussa ja ainakin Euroopan mantereen kuuma peruna, Ukraina v.s Venäjä kiista oli tuolloinkin keskustelunaiheena. Huolimatta Suomen ajautumisesta yhä syvemmälle EU-liittovaltion suohon ja siitä, että unionissa yleensä suhtaudutaan Venäjän ja Ukrainan kriisin toiseen osapuoleen varsin negatiivisesti, totesi Niinistö Putin-tapaamisen tiimoilta, ettei Suomen ja Venäjän kahdenvälisissä suhteissa ole ongelmia. Tämänkin yksityiskohdan luulisi nousevan esiin presidenttien tapaamisessa.

Kaksipäiväisen vierailun toisena päivänä perjantaina 13. syyskuuta presidentti Niinistö on yhtenä pääpuhujana Yalta European Strategy -konferenssissa, jonka teemana tänä vuonna on onnellisuus. Lisäksi presidentti Niinistö tapaa Ukrainan pääministeri Oleksi Hontšarukin ja parlamentin puhemies Dmytro Razumkovin.

Lähde: Tasavallan presidentin kanslia

5 thoughts on “Presidentti Niinistö vierailee Ukrainassa

 • 9.9.2019 at 12:54
  Permalink

  Missä suoli vierailee kun, tuloksena aina pzkaa

  Reply
 • 9.9.2019 at 16:54
  Permalink

  Taitaa olla aika yksipuoleinen mielipide että maittemme suhteet on hyvät.itse antaisin arvosanan välttävät.

  Reply
 • 9.9.2019 at 17:21
  Permalink

  Ennen muinoin siitä, että tehdään toista kuin sanotaan käytettiin nimeä kaksinaamaisuus eikä hyvät suhteet.

  Reply
 • 9.9.2019 at 18:28
  Permalink

  Jos Niinistö haluaisi tutustua Ukrainan tilanteeseen kunnolla, hänen pitäisi vierailla myös itäosan kapina-alueilla. Tuskin se on Niinistön mieleen juolahtanutkaan.

  Reply
 • 9.9.2019 at 22:22
  Permalink

  Sauli-arabian suur-presidentti haaveilee suur-EU:sta, joka haastaa maailman muut supervallat lähinnä USA:n ja Kiinan. Afrikan valloittaja-Macronin parhaita kavereita ja loosshi-kaveli. Maan matosille tämä tiedoksi. Teitäkin tarvitaan projektin rahoittajiksi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.