Kolumni: ”Leave Greta alone!”

Vakiintuneen oloinen vastakkainasettelu globalistien ja nationalistien välillä on aiheuttanut selkeiden rintamalinjojen lisäksi myöskin eräänlaisen asemasotavaiheen, jossa keskustelu on kovin vähäistä. Ei sillä, että keskustelu ääripäiden välillä olisi aiemminkaan ollut erityisen vilkasta tai ainakaan hedelmällistä, mutta nyt ”ajatustenvaihto” on kuin kylväisi peltoa kivillä… 

Jälleen kerran ei voi kuin ihmetellä suomalaisen ”äärioikeiston” eripuraisuutta. Jos ei ole kinastelua siitä ”kaikkein kiiltävimmästä ja isoimasta koppalakista”, niin sitten kinastellaan ilmastonmuutoksesta. Tai oikeastaan kiila suurilta linjoilta samanmielisten välissä on 16 vuotias ruotsalaistyttö… Onneksi tuo porukka ei toistaiseksi ole suuren suuri, mutta kiinnitinpä huomioni kuitenkin.

Aluksihan näytti siltä, että globalistit, pitäen sisällään kapitalistien ohella myöskin melkeinpä jokaisen sortin sosialistit, olivat omassa leirissään, Gretan ja kaiken tämän sanoman puolella, kun taas nationalistit asemoituivat ilmastonmuutoksen syyllisen tunnustamista ja Gretan tekopyhää ”ilosanomaa” vastaan. Soraääniä on kuitenkin jo kuulunut. Ei siinä, jokainen muodostaa oman mielipiteensä ja toimii sen mukaan mutta muutos on hyvin erikoinen ja raja niiden ”tolkun ihmisten” ja ”hihhuleiden” välillä alkaa eittämättä hämärtymään…

Toisen puolen toimesta mm. Soroksen groomaamaksi keulakuvaksi, bisnesmaailman sätkynukeksi ja kehitysvammaiseksi sekä hyväksikäytetyksi pikkutytöksi tituleerattu Greta Thunberg on saanut positiivisempiakin tunnustuksia. Hänet on kohotetty esimerkiksi ”aikamme yhdeksi suurimmista ajattelijoista” ja onpa Greta ehdolla Nobelin rauhanpalkinnonkin saajaksi… Ensimmäisestä ei voi sanoa muuta, kuin että ongelma on sama, kuin koulujärjestelmässämme. Hän ei ole viisas ajattelija, vaan on ulkoa oppinut paljon, Paljon asioita (ja näkee hiilidioksidin ilmassa?). Nobelin rauhanpalkintoa taas on annettu viime vuosina jos jonkinlaisille kansanmurhaajille ja sotaherroille, joten sen arvo voidaan asettaa vähintäänkin kyseenalaiseksi.

En sano, että Greta olisi idiootti, hyväksikäytetty tai edes väärässä, mutta enpä voi kuin ihmetellä sitä, kuinka polvilleen neiti Thunberg on maailman saanut. Sosiaalisessa mediassa jopa ”tolkun ihmiset” itkevät Thunbergin saaman kritiikin vuoksi, kuin aikanaan se hintelä poikatyttö Britney Spearsin vuoksi… ”Leave Greta alone!”. Miksi?

Miksi eri mieltä olevat, tai edes hänen julistuksensa ytimeen epäilevästi suhtautuva väki ei kritisoisi Greta Thunbergia? Siksi, että hän on lapsi? Siksi, että hän on autistinen? Siksi, että hän ”tahtoo vain hyvää”? Vai olisiko todellinen syy siinä, että ”virallinen totuus” on liian suuri siihen, että sen voisi uskoa valheeksi?

Jos Greta olisi valhetta, kaatuisivat tämän puolesta itkevien elämien suuret paradigmat. Mitä sitten tilalle? LGBTQjnejne… liike on jo niin eilistä päivää ja sosialismikin on kuollut. Odotetaan ja katsotaan, josko se totuus joskus löytyisi…

Joissakin asioissa eräät ihmiset eivät usko sen enempää tutkijoita kuin journalistejakaan, mutta ovat valmiit uskomaan 16 vuotiasta teinityttöä. Miltä kuulostaisi 16 vuotias presidentti tai pääministeri? Entä 16 vuotias huippututkija? Entä 16 vuotias kirurgi tai lasten psykologi?

Petri Perta

27 thoughts on “Kolumni: ”Leave Greta alone!”

 • 7.9.2019 at 09:37
  Permalink

  Thunberg vaatii enemmän ja parempaa; on siinä tietystä näkökulmasta oikeassa. Onhan EU:n hiilidioksidin vähentämistoimet aiheuttaneet globaalien CO2-päästöjen lisääntymistä. Jos EU ei olisi tehnyt mitään ilmaston vakioimiseksi, asiat olisivat nyt kaiketi paremmin, koska säästyneet resurssit olisivat käytettävissämme.
  Lapsen hyväksikäyttäminen ”hyvän asian” puolesta tässä kuitenkin huolettaa. Ei se niin hääppöistä ollut kartanolaisten lapsisaarnaajienkaan elämä pitemmän päälle.

  Reply
 • 7.9.2019 at 10:16
  Permalink

  Pitäisi puhua niistä pahimmista asioista; ISLAMISTA ja IHMISTEN TOLKUTTOMASTA LISÄÄNTYMISESTÄ, mutta se kun on vihapuhetta

  Reply
 • 7.9.2019 at 11:18
  Permalink

  Todelliset ilmastoasiantuntijat ovat jo heti alussa ampuneet alas koko (alussa: ”ilmaston lämpeneminen” nyt: -”muutos”) agendaisen propagandan, jota tendenssitutkijat, vihervasemmisto, globalistit, kulttuurimarxistit EU ja näitä varjonlailla seuraavat länsmaiden valtamediat ovat levittäneet tätä hysteriaa.
  Edes vähänkin tiedostavat ja järkevät ihmiset, joilla on taito joko ottaa asioista itse selvää tai omaavat syntymälahjanaan terveen epäluulon sekä taidon kyseenalaistaa sitä uutisvirtaa ja kulloisiakin muoti-ilmiöitä, joita ”Herran Sanana” absoluuttisena totuuna tarjotaan.

  Greta Thunberg on hyvin julmasti poliittisiin tarkoituksiin groomattu tyttölapsi, joka on kaikenlisäksi kehitysvammainen ja näin henkisesti ja fyysisesti ikäisiään ”alemmalla” tasolla. Tämä on fakta, eikä edes pilkaksi tai hänen ihmisarvoaan loukkaavaksi tarkoitettu, sillä jokainen ihminen on lähtökohtaisesti yhtä arvokas olipa hän sitten ns. ”terve” tai ei. Tämä vm. vielä pahentaa häneen kohdistettua rikoillista tointa ja ”kirsikkana kakun päällä” on tietenkin se makaaberi tilanne, että Gretan omat vanhemmat ovat olleet tämän kaiken takana ja tarjonneet pissis -tyyliin lapsensa julkisuuden ja ”ilmasto -noitatohtorien” avoimesti riistettäväksi. Greta Thunbergin vammaisuus lisäksi pahentaa hänen henkistä ja fyysistäkin terveyttään stressaamalla ja riepottamalla häntä ympäri maailmaa ”juhlakaluna” jos minkälaisissa paikoissa ja instituutioissa pitämässä puheita tai vain välttämättömänä esikuvana ja maailmanlopun profeettana pelottelmalla itseään, muita lapsia ja nuoria sekä tietenkin aikuisia, jotka ovat herkkäuksoisia eli vietävissä kuin pässiä narussa kulloistenkin ”kotkotuksen” innokkaina kannattajina.

  Nk. ”Ilmastonmuutos” on vain globalsitien keino kerätä aneita aivan kuten Katolisen Kirkon entisinä rappionpäivinä ”Taivaspaikan” saattoi ”ostaa”: ”Kun raha kirstuun kilahtaa, sielu Taivaaseen vilahtaa”. Tämä sopii myös kuin nyrkki silmään maita johtaville poliitikoille, jotka tätä tekosyytä käyttämällä voivat nostaa verotuksen pilviin ryöväämällä kansalaisiaan keskellä kirkasta päivää. Nämä ”verirahat” käytetään tarkoituksellisen pakolaisvyöryn aihettamiin lisäkustannuksiin eli heidän ylläpitoon, koska kansanvaihto. Osan valuessa politiikkojen omille tileille veroparatiisisaarille tai muutoin ”pestäväksi”. Tällainen hirmuhallinto omia kansakuntia vastaan ei tule onnistumaan muutoin kuin kansalaisoikeuksia rajoittamalla ja riistämällä ne kokonaan tehden niistä sananlaisia kuin Kiinasta, Pohjois-Koreasta ja jo romahtaneista diktatuureista, jossa hallitsi täydellinen mielivalta kuolemanleireineen ja kidnappauksineen.

  Se, että jotkut kansallismieliset ja konservatiivit saattavat haksahtaa ilmastonmuutos -fundamentalismiin on siihen syynä ainoastaan harjoitettu 24/7 aivopesu, jolle altistettu ihminen lopulta ”murtuu” aivan samoin kuin Korean sodan aikana amerikkalaiset sotavangit kokivat saman joutuessaan pohjois-korealaisten ja kiinalaisten ”käsittelyyn”. Osa sotavangeista jopa jäivät sodan jälkeen Pohjois-Korean ”paratiisiin” ja ne, jotka palautettiin takaisin. Heidän kanssaan amerikkalaiset psykologit ja lääkärit saivat tehdä ”täyden päivätyön” heidän parantamiseksi normi-ihmisiksi.

  Reply
   • 8.9.2019 at 19:04
    Permalink

    Katsohan Timo Yliaho vastaus lopusta.

    Reply
  • 19.10.2019 at 00:14
   Permalink

   ”Greta Thunberg on hyvin julmasti poliittisiin tarkoituksiin groomattu tyttölapsi, joka on kaikenlisäksi kehitysvammainen ja näin henkisesti ja fyysisesti ikäisiään ”alemmalla” tasolla. ”

   Jospa hänen groomaajansa ajattelevat pragmaattisesti. Miten Gretasta saadaan suurin mahdollinen hyöty. Kiirettä alkaa pitää, hän voi romahtaa pian.

   Ehkä Greta menehtyy onnettomuudessa ja hänestä tulee pyhimyshahmo. Groomajat eivät paljastu, vaan voivat ajaa agendaansa häneen vedoten.

   Reply
 • 7.9.2019 at 11:27
  Permalink

  Ilmastonmuutos on puolueitten välillä yksi keino taistella isoimmasta koppalakista tai sanoisiko pääsystä suurikenkäisten joukkoon.

  Perussuomalaisten nykyisessä johtajassa on hyvää. Näyttää siltä, että hänen tärkein tavoitteensa ei ole valtaan pääseminen vaan suomalaisten menestyminen valtiona on etusijalla. Näin pitäisi olla kaikilla muillakin poliitikoilla. Sitten äänestäjä valitsisi sen puolueen, jonka politiikka on mieleinen.

  Nythän äänestetään naaman mukaan ja lupausten perusteella (joita ei pidetä). Hyvästä ulkonäöstä huolehtiminen ja hyvää tarkoittavat lupaukset ovat poliitikkojen tapoja yrittää päästä valtaan, asiat ovat toisella sijalla jos silläkään. Sehän toimii hyvin, kun lehdistö yllä pitää mainetta eivätkä äänestät ajattele enempää. Perussuomalaisille oli suuri vahinko, kun ääniä saivat vähän koulutetut julkiset suosikit ja jopa kahden tohtorin arvon saavuttaneet jäivät yleensä valitsematta.

  Greta tuskin saa nobelia, mutta suosittu kansanedustaja tulee varmasti.

  Reply
  • 10.9.2019 at 11:55
   Permalink

   ”Perussuomalaisille oli suuri vahinko, kun ääniä saivat vähän koulutetut julkiset suosikit ja jopa kahden tohtorin arvon saavuttaneet jäivät yleensä valitsematta.” Tämä niin totta. Kaiken karmeuden huippu valituiksi tulleista oli Brother Christmas ”ei tässä millekään kehareille kerätä, vaan itselle” -asenteineen.

   Reply
 • 7.9.2019 at 13:33
  Permalink

  Jokainen näkee jo ritsan naamasta että on vammainen, ei mitään omia ajatuksia pääkopassa ja vielä siihen päälle kuuluu antifaan aivan kuten vanhempansa.
  Joten vammainen ja terroristi.

  Reply
  • 8.9.2019 at 14:01
   Permalink

   Pyytäisin moderaattoria poistamaan tämän kommentin. Ei varmaankaan tarvitse perustella miksi.

   Reply
   • 8.9.2019 at 14:51
    Permalink

    Niinkö, pitäisikö kehua terroristeja?
    Et ilmeisemmin tiedä että tuo kuuluu antifaan, ja on pääkopasta täysin tyhjä.

    Reply
 • 7.9.2019 at 17:11
  Permalink

  Mikä helvatan Greta? Jos jättää valtamedian valheet ja kierot psykologiset kampanjat suosiolla väliin, niin pääsee helpommalla. Netissä on kaikesta sensuurista huolimatta oikeaa tietoa tarjolla. Paljon valheita myös, mutta harjaantumalla oppii erottamaan oikean tiedon. Valtamediassakin on joskus neutraalisti laadittuja juttuja. Gretat ja muu roska pitää vain sivuuttaa.

  Reply
  • 7.9.2019 at 17:25
   Permalink

   Eli haudata pää puskaan kuten strutsi?

   Reply
 • 7.9.2019 at 20:05
  Permalink

  Greta Thunbergilla on ainakin yksi ominaisuus, mikä kansallismielisiltä tuntuu puuttuvan: Aspergerin oireyhtymää sairastaville tunnusomainen kyky paneutua kaikella energialla yhteen kapeaan aihepiiriin.

  Reply
 • 7.9.2019 at 22:27
  Permalink

  Miksi maailman pääenergialähteenä on suurimmat hiilidioksidi-päästöt aiheuttavat fossiiliset polttoaineet, joka puolestaan tekee mahdolliseksi koko valtavan ilmastohuijauksen mukamas lisääntyneiden hiilidioksidipäästöjen aiheuttamana? Syy on yksinkertainen, mutta kulissien takaa naruistavetävät superrikkaat tahot pystyvät pitämään aiheen tabuna julkisuudessa, käyttäen tarvittaessa palkkaamaansa verikoiraverkostoaankin elleivät muut keinot toimi:

  ”E n e r g y I n v e n t i o n S u p p r e s s i o n C a s e s”,
  http://www.theorionproject.org/en/documents/Gary_V.pdf

  Reply
   • 8.9.2019 at 10:37
    Permalink

    Halpaa energiaa voi kuitenkin olla, mutta sitäkään ei Suomessa tule olemaan tän älyttömän viherpiiperryksen ja verotuksen myötä.

    Reply
    • 8.9.2019 at 12:38
     Permalink

     Vherpiipertäjät ovat vahvoilla Suomen globalistisessa viherpunikki-hallituksessa:

     ”Globalistien ilmastonmuutos-vouhotus kiihtyy. ”Lihankulutusta on vähennettävä”, vaaditaan globalistien ylikansallisessa kuorossa valtamedioissa. Hallitus selvittää lihan ”haittaverotusta” ja samaa kaavaa toistetaan mm. Ruotsissa.”
     https://mvlehti.net/2019/08/09/globalistit-iskevat-lautasille-ja-taskuihin-s
     Suomessa-ja-ruotsissa-ajetaan-lihaveroa/

     *
     ”Suomen globalistihallitus hämmästyttää jälleen Suomen ja suomalaisten etujen vastaisella politiikallaan. Valtionvarainministeri Mika Lintilän mukaan kansallismielisyys olisi uhka taloudelle ja turval­li­suu­delle.

     Ilmastoagendalla Suomi ylikansalliseen hallintaan

     Lopuksi koko globalismin vaatimus pukeutuu jälleen jo tutuksi tulleeseen Antti Rinteen hallituksen ilmastovouhotuksen viittaan, jonka taakse kätkeytyy myös Lintilä, kuten koko muukin Suomen globalistihallitus.

     ”It­se työs­ken­te­len eri­tyi­ses­ti sen eteen, et­tä il­mas­ton­muu­tok­sen hil­lin­tä ja il­mas­ton­muu­tok­seen so­peu­tu­mi­nen nos­te­taan val­mis­te­luun osa­na ta­lous- ja ra­hoi­tu­sa­gen­daa,” Lin­ti­lä ker­toi.”
     https://mvlehti.net/2019/08/22/suomella-on-valtionvarainministeri-jolle-kansalliset-edut-ovat-uhka-umv-kolumni/

     Reply
     • 8.9.2019 at 12:45
      Permalink

      Edellisessä kommentissani olevan ensimmäisen linkin kuuluu olla seuraava:

      mvlehti.net/2019/08/09/globalistit-iskevat-lautasille-ja-taskuihin-suomessa-ja-ruotsissa-ajetaan-lihaveroa/

 • 8.9.2019 at 08:36
  Permalink

  Kopioin tähän kommenttini, joka oli Yrjöperskeleen blogissa (https://yrjoperskeles.blogspot.com/2019/08/vihrea-putkinako-ja-egon-loputon-nalka.html). Kovin ovat Suomen lastenpsykiatrit olleet vaitonaisia aiheesta…

  Greta Thunberg.

  Hänellä on Aspergerin oireyhtymä. Sen aiheuttamia ongelmia kuvataan selkeästi lääketieteellisessä julkaisussa: https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=ltt00308&p_hakusana=aspergerin

  Oireyhtymässä esiintyy mm.: ”AS-potilaan tapa perehtyä häntä kiinnostaviin asioihin on »kaikkinielevää uppoutumista» yhteen asiaan kerrallaan. Tämä näkyy selvästi hänen erityisharrastuksessaan, jonka aiheena voi olla melkein mikä tahansa. Lempiaiheestaan hän »esitelmöi» mielellään vaikka tuntikausia ottamatta huomioon kuulijan reaktioita. Harrastukseen paneutuminen voi olla suhteetonta ja saattaa viedä kaiken vapaa- ja muunkin ajan, jolloin jokapäiväisten asioiden hoitaminen ja esimerkiksi määräaikojen noudattaminen unohtuvat.

  Toisaalta aikuisikäisillä AS-potilailla esiintyy varsin usein samanaikaisia psykiatrisia häiriöitä, kuten depressiota, pakko-oireista häiriötä ja lyhytaikaisia psykoottisia reaktioita (Gillberg ja Billstedt 2000, Ghaziuddin ym. 2002, Tantam 2003), jotka paitsi korostavat AS:n piirteitä usein romahduttavat hauraan tasapainon arjen selviytymisessä jo varsin lievinä esiintyessään. Elämän taitekohdat, kuten aikuistuminen, työelämään siirtyminen ja parisuhteen solmiminen, voivat kriisiyttää tilanteen psykiatrista sairaalahoitoa vaativaksi (Tantam 2003). ”

  US:n Puheenvuoron blogissa http://jounitirkkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279383-niista-nenasi-greta
  Gretaa ”luonnehdittiin”; normisaastan lisäksi oli muutamia fiksujakin kommentteja, esim. :

  Jaakko Ojaniemi, kommentti nro 44:

  ”Olisikohan rahalla myös osansa Greta Thunbergin hypetyksessä.

  Hänen vanhempansa jättivät työnsä ja kirjoittivat Gretasta kirjan ja he ovat palkanneet mainostoimiston edistämään Gretan ja hänen kirjansa markkinointia. Gretan julkkisvanhemmat saavat näin itsekin enemmän julkisuutta kuin koskaan elämässään olisivat toivoneet.

  Gretan ideapankkina on ollut Extinction Rebellionin anarkistiliikkeen Ruotsin osaston puuhamiehet. Extinction Rebellion kertoo toimintaperiaatteistaan sen, että se pyrkii hyödyntämään ja käyttämään hyväksi heikoimpien, lasten ja vanhuksien, asemaa. Liikkeen päämääränä on tuhota ja hävittää kaikki nykyiset hallitukset. Tästä liikkeestä Greta on oppinsa saanut ja olisikohan jälleen vanhemmilla jotain tekemistä tämänkin asian kanssa.

  Greta on itse kertonut sairaudestaan Aspergerin oireyhtymästä: ”Thunberg kertoo kokeneensa masennusta, syrjääntymistä, ahdistusta ja häiriöitä, mutta hän kirjoittaa uskovansa, ettei hän olisi koskaan aloittanut ilmastolakkoilua ilman Aspergerin oireyhtymää.”

  Eli mielestäni Greta on uhri, jonka tuleva elämä lienee jo pilalla. Etuja hankkiakseen sekä hänen vanhempansa että monet hyve- ja pahesignaloijat ovat ottaneet hänet työkalukseen. Luulin, että orjuus ja lapsien hyväksikäyttö ovat rangaistavia tekoja.

  Onneksi J Epstein itsemurhattiin rikoksistaan. Mutta muut konnat varmasti livahtivat uusille apajille ilman rangaistusta.

  Tyttö parka.

  Reply
 • 8.9.2019 at 18:45
  Permalink

  Ilmastonmuutos on keksitty uhkakuva juoni ja poliittinen ase jota käytetään länsimaisia yhteiskuntia vastaan – länsimaiden elintason alentamiseksi ja työpaikkojen ja elinkeinojen tuhoamiseksi.

  Reply
 • 8.9.2019 at 19:01
  Permalink

  Edelleenkin 4 valtamerillä seilaavaa isointa rahtilaivaa saastuttaa enemmän kun koko maapallon autot ja tehtaat yhteensä.
  Mutta eihän sitä tuollaiset piipertäjät tajua, kun ottaa huomioon että tuo jälkijättöinen kuuluu vieläpä antifaan voikin sanoa että kaikki tuohon uskovat ovat terroristeja.

  Reply
  • 29.9.2019 at 23:30
   Permalink

   Ja edelleen cernin hiukkaskiihdytin tuottaa monia radioaktiivisia isotooppeja enemmän kuin kaikki maailman ydinvoimalat yhteensä!

   Reply
 • 8.9.2019 at 19:01
  Permalink

  Niina ja Greta, molemmat jakavat mielipiteitään. USAn ilmastotutkimus, siihen sitä rahaa kuluu ja siitä löytyy jopa numeroitakin
  https://insideclimatenews.org/sites/default/files/styles/icn_full_wrap_wide/public/FedClimateFunding529px.png?itok=fJvI-z2W
  Vuonna 2014 rahaa jaettiin kaksi kertaa niin npaljon, kuin kaikkeen muuhun tieteeseen Yhdysvalloissa. Erikoista rahan jaeossa ilmastotutkimukseen on sen yhteys öljyn hintaan. Kun öljyn hinta uhkaa kohota, ilmastotutkimukseen tulee lisää rahaa. Miljardien sijoitus vuodessa on kuitenkin kannattavaa. Kohu alentaa öljyn hintaa ja USA säästää alenemisesta johtuen satoja miljardeja. USA ei sitoudu päästörajoituksiin, koska öljy on niin tärkeä halvan energian lähde. Öljyssä on se haitta, että lännen rahaa siirtyy öljyn tuottajille, jotka ovat USAlle eräänlaisia uhkia.

  Reply
 • 8.9.2019 at 22:57
  Permalink

  Ilmastomuutos on huijausta ja valhetta, jonka ainoa tarkoitus on saada pelästyneet ja tyhmät ihmiset maksamaan lisää ja jatkuvasti kovenevia veroja. Ilmastomuutoshuijauksen avulla tarkoitus on saada kantasuomalaiset myötämieliseksi sille, että ”ilmastomuutoksen” takia tulee miljoonia ilmastopakolaisia Suomeen. Ilmastomuutos on huijausta, jolla voidaan raskaasti verottaa kansaa ja täyttää Suomi miljoonilla ulkomaalaisilla.

  https://mediasuomi.wordpress.com/2018/10/27/ilmastomuutoshuijaus-paljastettu-lupa-verottaa-kansalaisia/

  Reply
 • 9.9.2019 at 22:56
  Permalink

  Ajattelemisen aihetta:

  ”TERRAFORMING has begun: “Global dimming” is a plot to EXTERMINATE humanity by terraforming the atmosphere with SMOG pollution, killing Earth’s food crops and unleashing ecological collapse#,
  https://www.naturalnews.com/2018-12-04-global-dimming-globalist-plot-to-eliminate-humanity-terraforming-food-crops-pollution.html
  Sama ruotsiksi:
  https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/09/08/terraforming-har-borjat-global-dimming-ar-en-komplott-mot-manskligheten/

  *
  ”Ken Adachi – In Defence of Wilhelm Reich”,
  https://www.henrymakow.com/2019/01/ken-adachi-om-defence-of-wilhelm-reich.html

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.