Facebookin asianajaja: ”Emme ole voineet loukata käyttäjien yksityisyyttä, koska sitä ei ole olemassakaan!”

Facebook on ryvettynyt jos jonkinlaisissa käyttäjiensä yksityisyyttä, tai oikeammin sen loukkaamista koskevissa kohuissa. Nyttemmin yritys on saanut vastattavakseen lukuisia syytteitä sekä kansalaisilta että valtioilta. Yhtä tällaista syytettä käsiteltiin hiljattain Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.

Facebook kielsi syytökset ihmisten yksityisyyden loukkaamisesta. Tämä ei varmaankaan tullut yllätyksenä, mutta Facebookin asianajajana Kalifornian tapauksessa toimineen Orin Snyderin perustelut syytteiden hylkäämisen vaatimiseksi saattavat ainakin kohottaa lukijan kulmakarvoja:

– Yksityisyyttä ei ole loukattu, koska yksityisyyttä ei ole, Snyder totesi puolustuksen puheenvuorossa.

Snyder ”pönkitti” perusteluaan myöskin kuvailulla siitä, mitä käyttäjältä tai kansalaiselta odotetaan, mikäli tämä odottaa yksityisyyttä. Hänen mukaansa ”mikäli odottaa yksityisyyttä jonkin asian osalta, sitä asiaa tulee vartioida jatkuvasti ja läheltä”.

Hieman alle vuosi sitten Iso-Britannian viranomaiset tuomitsivat Facebookin 500 000 punnan sakkoihin Vanbridge Analytica-vuodoista. Tämä on kuitenkin pikkukaloja verrattuna siihen, mitä voi olla tulossa. Ympäri maailman esiin tongitut sikailut ihmisten yksityisillä tiedoilla ja viesteillä, joita Facebookin epäillään vuotaneen ja jopa kaupanneen erilaisille yrityksille, saattavat tulevaisuudessa poikia yhteensä jopa viiden miljardin dollarin edestä sakkoja ja sanktioita maailman suurimmalle sosiaalisen median yritykselle.

Lähde: RT

Aiheeseen liittyvää:

8 thoughts on “Facebookin asianajaja: ”Emme ole voineet loukata käyttäjien yksityisyyttä, koska sitä ei ole olemassakaan!”

 • 1.6.2019 at 10:32
  Permalink

  En ole koskaan ollut fakebookin jäsen enkä aio ollakkaan. Silti minulle kolahtelee postilaatikkoon kaveripyyntöjä joita ko. henkilöt eivät ole lähetelleet.

  Tämä tarkoittaa sitä että facebook on murtautunut e-maileihin ja sieltä varastatut osoitekrijan ja näin robottien avulla koittelee kepillä jäätä josko joku tunnustautuisi jonkun kaveriksi. Kutoen samalla tietokantaverkkoaan.

  Hauskintahan tässä on että Suomen tietosuojavaltuutettu tai hänen osatonsa ei ole ottanut asiaan mitään kantaa useamamstakin ilmoituksesta huolimatta. Eli GDPR on yhtä tyhjän kanssa. Siis oligarkkien firmoille.

  Reply
 • 1.6.2019 at 11:17
  Permalink

  > Yksityisyyttä ei ole loukattu,
  > koska yksityisyyttä ei ole

  Facebook on aivan oikeassa. Ilmaista yksityisyyttä ei ole olemassakaan niin kuin ei ole ilmaista lounastakaan.

  Mutta tämä on vielä pientä sen rinnalla, että myöskään ilmaista vapautta ei ole olemassa. On silkkaa tyhmyyttä ajatella, että valtio tai Facebook toimisivat meidän yksityisyytemme vartijana. Jos annamme niille sellaisen tehtävän, voimme syyttää vain itseämme, kun valtio käy kukkarolle tai Facebook sulkee suumme puhevapauden ”turvaamiseksi”.

  Reply
 • 1.6.2019 at 19:00
  Permalink

  Oikeassa fb:n asianajaja onkin. Yksityisyyden ryöstäminen alkoi 9/11 varjolla. Ihmisten jokaista askelta alettiin kytätä ja metadataa kerätä valvonta tarkoituksiin ja kaupitella markkinointiin. On täysin varma että tietyt tahot saavat kenestä tahansa tietoon kaiken haluamansa. Juuri tänään voimaan astunut tiedustelulaki mahdollistaa myös toimenpiteet kerätyn datan perusteella. Öiset pidätykset alkavat heti kun Rinne haluaa lidvikoida kantaväestön Eu-ja multikultti kriittiset.
  Se on se kommareitten arvopohja nääs.

  Reply
 • 1.6.2019 at 22:05
  Permalink

  Asianajaja tienasi tuollakin monta kymmentä miljoonaa dollaria. Juutalainen varmasti kuten ”suckerbergigin” ja kommunisti vielä siihen päälle sekä valkoisten kansanmurhaa kannattava aivan samalla periaattella kuten Etelä-Afrikassakin. Kulttuurimarxisteja kuten aina katalat juutalaiset ovat ja ovat aina olleet.

  Aina kun juutalaisella on naama norsun -sellaisena on valkoisen rodun asiat hyvin jopa sillä perusteella, että meillä on oikeus elää tässä maailmassa tavalla, joka suo muille roduille oikeuden tehdä vain rikoksia ja olla yteiskunnissamme pelkkiä loisia.

  WWII tapahtumat olivat tilattua pizzaa eikä mitään muuta eli valkoisia ei voi syyttää mistään ja vielä vähemmän saksalaista tavallista kansaa, joka on maailman työteliäintä ja tehokkainta väkeä, vaikka heillä ei huumorin lahjaa olekaan, mutta eipä pelkällä nauramisella elä kuten eräät muut tahoit Suomessakin elävät.
  Vai oletteko kuulleet? Suo kuokka ja somali!!!

  Reply
  • 2.6.2019 at 09:55
   Permalink

   Ei Saksan johtoakaan voi syyttää mistään muusta kuin tästä juutalaisten karkottamisesta pois Euroopasta. Sitä odotellessa osa leireille töihin. Sota oli muiden syytä täysin ja mitään rikoksiahan Saksa ei tehnyt, ellei tuota lueta

   Reply
   • 2.6.2019 at 22:17
    Permalink

    Mitä tulee Saksaan se tulee lukuisiin muihinkin maihin. Etenkin Neuvostoliittoon, Kiinaan, Pohjois-Koreaan, Kamputseaan, Vietnamiin ym. kommunistisiin maihin aina Itä-Euroopan ”sateliittimaihin” etunemässä DDR.¨

    On laskettu, että kommunismi ja sosialismi on murhannut erimuodoissaan n. 4,5 kertaa enemmän ihmisiä kuin nk. kansallissosialismi konsanaan, mikä ei tietenkään tee siitä sen parempaa, mutta osoittaa sen kuinka se on päästetty kuin koira veräjästä omista rikoksistaan, jotka ovat kohdistuneet vielä sen omaan kansaan eli sen vereen ja lihaan. Adolf Hitler murhautti muita kansallisuuksia ei saksalaisia kuin murto-osan.

    Esim. EU on tuominnut Hitlerin Saksan hirmuteot, mutta ei Josif Stalinin tekemät vastaavat. Mutta EU onkin uusi ”neuvostoliitto” kaikkine totalitaristine piirteineen paitsi, että nk. EU-armeija puuttuu, jolla se miehittäisi vain muut niskoittelevat itä-euroopan valtiot eikä silmänlumeeksi tarkoittaen ulkoista uhkaa vastaan. Myös Neuvostoliitossa salainen poliisi KGB ja armeija viranomaisineen jahtasivat pääasiassa ”omia” eikä ”toisia”.

    Kaksi edm. ovat yhtä heikkoja, koska ne eivät kestä demokratiaa vaan pakkovaltaa, jota se pönkittää valheella ja vääryydellä tavalla, joka on ja oli molempien kansalaisten kannalta haitallista, mutta hallitsevan yläluokan ja eliitin kannalta varsinaisia hillotolppia ja setelipainoja. Tavallisen kansan osalle jää maksajan rooli ja olla ”monikulttuurisuuden” hedelmien hakattavina ja pitää suunsa kiinni, koska ”kell onni on, hän siitä vaietkoon!”

    Israel on luku sinänsä politiikansa suhteen, mutta sitähän ei saa arvostella, koska antiseminismi!!!!
    Ja loputon juutalaisten uhriutuminen eli kiva peukaloruuvi, jota myös suvaitsevaisto käyttää.

    Reply
    • 3.6.2019 at 05:45
     Permalink

     Ei ole Hitlerin hirmutekoja. Vain vatsapuolen hirmutekoja on tapahtunut

     Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.