Sebastian Tynkkynen – ”Kansanedustajan kulukorvaus on korruptiota!”

Perussuomalaisten tuoreeltaan valittu kansanedustaja Sebastian Tynkkynen ei kauaa viipyillyt ”hiljaisena takarivin poikana”, vaan aloitti tulittamisen jo toisena työpäivänään. Ensimmäisenä ”kohteeksi” valikoitui kansanedustajille maksettavat kulukorvaukset ja muut edut, joita Tynkkynen kuvailee twiitissään suoraan korruptioksi.

Sekä yleisesti, että myöskin Tynkkysen avauksen alta löytyvässä keskustelussa on voimakkaasti arvosteltu kansanedustajien palkkoja ja muita työhön liittyviä etuja. Ensimmäisen kauden kansanedustaja tienaa tällä hetkellä 6614 euroa kuukaudessa. Sen lisäksi käytössä on taksietu, HSL:n matkakortti ja mainittu kulukorvaus.

Lähde: Twitter

12 thoughts on “Sebastian Tynkkynen – ”Kansanedustajan kulukorvaus on korruptiota!”

 • 24.4.2019 at 17:04
  Permalink

  Niin, ja mitä kaikkea eduskunta hyväksyy kulukorvauksiksi?
  Tarvitaanko yhtään ainutta kuittia kustannuksista???

  Reply
 • 24.4.2019 at 19:05
  Permalink

  Päinvastoin kulukorvaus pitäisi maksaa kansalaisille jokaisesta kansanedustajasta, joista koituu pirkuleenmoiset kulut siitä, että he nettisurffailevat verkossa katsoen pornoa tai kuka päivitellen – ei tämän maan tilaa – vaan tinderiä.

  Reply
 • 24.4.2019 at 20:12
  Permalink

  Tynkkynen on todellakin kansanedustaja. Hän ottaa keskusteluun heti asiat jotka ovat hänen mielestään ja varmasti ison osan kansaa mielestä moraalisesti väärin.
  Onhan asia niin että kyllähän kansanedustajan palkalla makselee asumisen ja liikkumisen työpaikalle ja vielä jää yllinkyllin rahaa ruokaan, viinaan ja huoriin. Loput voi tuhlata.

  Reply
 • 24.4.2019 at 20:53
  Permalink

  Eikö kansanedustajan jättikuukausipalkkio(ei siis palkka) ja 4,5 kuukauden vuosilomat muka riitä? Lisäksi pitää saada lähes 1 000 – 2 000 €/kk kulukorvaus päälle. Kaikki kotimaan liikenne; bussit, metro, juna, taksi, lennot tietenkin ilmaisia. Päälle vielä ilmaiset mobiili- ja laajakaistaliittymät sekä kannettava tietokone tai kaksi, tabletti ja älypuhelin. Sopeutumisrahaa keskimäärin noin 4 000 €/kk kun äänestäjät jättävät äänestämättä uudelle kaudelle. Tämä sopeutumisraha ilman työttömyyskassamaksuja, joita tavallinen työläinen maksaa, jotta saa max. 400 päivää ansiosidonnaista työttömyysturvaa, tai muuten elää työttömäksi jäätyään noin 518€/kk nettotuloilla työttömän peruspäivärahalla tai työmarkkinatuella. Jos tuo 518€/kk käteen jäävänä nettotulo ei riitä hyväksyttyjen asumiskulujen (jossa huomioitu asumistuki) jälkeen siihen että käteen jää perustoimeentulominimi 491,20€/kk, eli noin 16€/päivä käteen nettona elämiseen, niin puuttuvan osan saa toimeentulotukena. Suomessa aivan selvästi kahdet standardit, toinen eliitille ja toinen tavalliselle kansalle. Ja silti tämä eduskuntaeliitti päättää tavallisen kansan toimeentuloleikkaukset mm. ansiosidonnaisen työttömyysturvan laskun 500 päivästä 400 päivään. Kiva leikellä, kun itseä eivät nämä leikkaukset koske. Mitä suuremmat edut kansanedustajilla, sitä suurempi hinku päästä etujen takia narsistina eduskuntaan hillotolpan varteen kiinni, sen sijaan että tekisi ideologisesti työtä Isänmaan eteen kohtuullisella korvauksella, Ja sitä enemmän erkaantunut kansasta omaan norsunluutorniinsa, niin että kokoomus alkaa olla oman tuloeturyhmän lobbaripuolue.

  Reply
 • 24.4.2019 at 22:28
  Permalink

  Ratkaisu ei ole kulukorvausten poistaminen ja korvaaminen jollain toisella nimikkeellä maksettavalla rahalla.

  Ratkaisu on sama laki kaikille.
  — Että erilliset, vain kansanedustajia koskevat verolait kumotaan ja
  — siirrytään takaisin tasavaltaan.
  — Että kuka tahansa yrittäjä tai palkansaaja on oikeutettu samoihin verovapaisiin korvauksiin kuin kansanedustaja:
  — — Ikuinen sopeutumiseläke 8 vuoden työrupeaman jälkeen.
  — — Verovapaat matkat taksilla ja julkisilla välineillä riippumatta matkan liittymisestä työhön.
  — — Kakkosasunto luonnollisestikin on verovapaa.

  Tällaisia pieniä etuja, jotka kuuluvat vain eliitille ja virkamiehille on satoja erilaisia.
  — Tasavallassa (valtion tarjoamien) etujen pitää olla yhtäläiset niin kansalle kuin eliitillekin.

  Reply
 • 25.4.2019 at 02:09
  Permalink

  Ei kyllä taida meikäläistä napata mitkään uutiset, ja asiat enää. Kansalismielinen pienpuolue, ja vaikuttaja kenttä on tuhoutunut. 0,2 prossan sossu kuningas Rinne määrää 4 vuotta vihervasemmistolaisten relateidensä kanssa kuviot. Ei tässä voi kuin vaipua syvään apatiaan. Äänestämäni perussuomalainen ehdokas sai massiivisen määrän ääniä, mutta ruikuttaa nyt pian oppositiossa. Rajat on ja pysyy auki. Motivaatio duunissa on suurimmalla osalla nollissa. Vihervasemmiston sumutus tulee viemään kaiken viemäristä paskalaitokseen, ja unholaan. Sitähän nuo mulkerot haluaakin. Tyhmät idiootit on muka äänestäneet jotain rinteen sossuja? Mitään kikyjä ei peruta. Ei nämä samat passkat aiemminkaan vastustaneet kuin symbolisesti yhden päivän mielenilmauksella. SDP on globalistien huijaripuolue.

  Reply
 • 25.4.2019 at 08:59
  Permalink

  Eikös tää tynkkysppoika puolustanutHakkaraisen ja vähämäen sauna-asumista , josta saivat siis vielä erillisen korvauksen? Tää on tuuliviiri tää mies, vastusti homo-avioliittoja, nyt itse haaveilee avioliitosta ja adoptiolapsesta. Julkisuus mistä tahansa, kuten kirjainyhdistelmillä on taipumus. Sitten selitellä tempauksia.

  Reply
 • 25.4.2019 at 13:45
  Permalink

  Vaikea ottaa todesta äijää joka on hintti ja nuolee mustapäitä.
  Sekö on isänmaallista että sekaantuu somaleihin ja muihin 3 maailman viruksiin jotka nävertää suomea kuoliaaksi.

  Reply
 • 26.4.2019 at 20:35
  Permalink

  Korruptiota on myös varsinkin sekoomusloisten ja keskustaloisten vaalien alla harrastamat vaaliraha keräykset 900 euron aamiaisilla, joihin isokenkäisiä osallistuu, että jos hallitukseen pääsemme, niin ajanne sitten teidän asiaa kiitokseksi tuosta 900 euron aamiais vaalirahasta. Voiko selvempää korruptiota olla?

  Reply
 • 29.4.2019 at 20:38
  Permalink

  Nyt tuo ne.. nuolija haaveille kersasta, mistä se, no.. sama osoite kun ne… keri kainalossa, jos tuo on jonkun mielestä isänmaallista, hän on silloin muslimipaska.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.