Notre Damen palo on hallinnassa – Tutkitaan tapaturmaisena palona

Notre Damen katedraali Pariisissa syttyi maanantai-iltana palamaan. Vaikka 850-vuotias UNESCO:n maailmanperintökohde selvisikin viranomaisten mukaan pahimmalta, on esimerkiksi katedraalin katto täysin tuhoutunut. Internetiin ilmestyi lähes välittömästi spekulaatioita ja salaliittoteorioita palon syistä, aina poliittisista kiistoista terrorismiin, mutta alustavasti tapausta tutkitaan virallisesti onnettomuutena.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on vannonut, että katedraali tullaan kunnostamaan entiseen loistoonsa. Rakennusta on kuvailtu mediassa ”ranskalaisuuden maamerkiksi” ja ylipäätään Ranskan historian kiteytymäksi.

– Notre Dame kesti kaikki sodat, kaikki pommitukset emmekä olisi voineet kuvitellakaan, että se voisi palaa. Tunnen oloni erittäin surulliseksi ja tyhjäksi, paloa sivusta seurannut paikallinen kertoo AFP:lle.

Palo on pelastusviranomaisten mukaan saatu hallintaan ja pahimmalta on tiettävästi vältytty. Henkilövahinkoja on kertynyt yhden loukkaantuneen palomiehen verran ja suurimman huolen ovat rakennuksen itsensä lisäksi aiheuttaneet katedraalin sisällä olleet taide- ja kulttuuriaarteet, joita palomiehet ovat pyrkineet parhaansa mukaan pelastamaan.

Pinault’n miljardöörisuku on jo ehtinyt luvata 100 miljoonaa euroa katedraalin jälleenrakentamiseen.

Lähde: AFP

9 thoughts on “Notre Damen palo on hallinnassa – Tutkitaan tapaturmaisena palona

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.