Eduskuntavaaleissa hylättyjä ääniä merkittävästi enemmän kuin neljä vuotta aikaisemmin

SDP voitti, Perussuomalaiset tulivat toiseksi ja Kokoomus kolmanneksi. Vaalien lopputulos on melkoisen varmasti selvillä, mutta eräs yksityiskohta on mediassa jäänyt kovin vähälle huomiolle…

Vuonna 2015 hylättyjä ääniä oli 15 397 kappaletta ja jo tuolloin määrää ihmeteltiin vaikka muutamaa vuotta aiemmin, vuonna 2011 määrä oli ollut hivenen suurempi, 16 294 kappaletta. Tällä kertaa, vuoden 2019 eduskuntavaaleissa hylättyjä ääniä oli kuitenkin huomattavasti enemmän, alustavien laskelmien mukaan kokonaiset 19 023 kappaletta!

Yllätykselliset vaalit nostivat Perussuomalaiset vaalivoittoon ja 17,5% kannatukseen vaikean kaksivuotisen jälkeen. Keskusta sen sijaan romahti ja koki kaikkien aikojen vaalitappionsa, romahtaen lopulta 13,8% kannatuslukuihin. Kolmanneksi tullut Kokoomus haali tasan 17% kannatuksen ja vain 0,2%. marginaalilla kakkosen voittaneet Sosiaalidemokraatit keräsivät 17,7% äänistä.

Tarkistuslaskenta aloitetaan tänään ja se valmistuu keskiviikkoon 17.4 mennessä. Vaalitulos saattaa siis vielä hieman elää alustavista tuloksista.

Lähde: vaalit.fi, 2, tilastokeskus

18 thoughts on “Eduskuntavaaleissa hylättyjä ääniä merkittävästi enemmän kuin neljä vuotta aikaisemmin

 • 15.4.2019 at 12:04
  Permalink

  Voidaan oletaa, että suurin osa hylätyistä on PS:lle meneviä ääniä. Koska ainakin omassa vaalipiirissä PS:t sai 1:llä alkavia numeroita, jota voidaan helposti tulkita erillä tavalla esim. 19 –> 61 tai 1 –> 7 yms.

  Reply
 • 15.4.2019 at 12:36
  Permalink

  Jostain syystä piti saada lopputulos, jossa kenelläkään ei ole mandaattia hallita. Silloin se mandaatti on jossain maan rajojen ulkopuolella.

  Reply
  • 15.4.2019 at 13:28
   Permalink

   Elke Hari.. JepJep. Sama tuli minulle mieleen. Tällainen kun on lopputulos, niin Sipilä saa riehua Bernerin kanssa vapaasti ja myydä Suomen munattomiltakin tuhkat pesästä, eivätkä he ole kenellekään vastuussa. Uutiset tullaan pitämään vaan vaikeissa hallitusneuvotteluissa ja samaan aikaan kulissien takana tapahtuu järkyttäviä lehmän kauppoja joista EI puhuta mitään.

   Reply
   • 15.4.2019 at 14:28
    Permalink

    Globalistien täyskäsi -katastrofi jota jokainen järjestelmän tunteva osasi odottaa mutta vituttaahan tuo siitä huolimatta. Yksipuoluejärjestelmä sai lopullisen sinetöinnin.

    Reply
 • 15.4.2019 at 13:25
  Permalink

  Eräs asia vaalituloksissa ihmetyttää. Äänestäjät kirjattiin tietokoneilla, joten äänestysprosentti oli selvillä millisekunneissa vaalihuoneitten sulkeuduttua. Äänestysprosentin julkaiseminen kuitenkin viivästyi tunteja.

  Herättää epäilyjä, äänestäjien lukumäärä ja annettujen äänien lukumäärä tulisi tarkistaa puolueettoman tahon toimesta, koska äänestysprosentti julkaistiin vasta, kun vaalien lopputulos alkoi selvitä. Ilmeisesti äänestysprosentti laskettiin äänestyslipuista. Miljoonista vaalilipuista voi osia tietenkin kadota vahingossa jonnekin.

  Jos Venäjää epäillään aina vaalivilpeistä, kaipa vilppiä tulisi tarkkailla muuallakin.

  Reply
  • 15.4.2019 at 17:57
   Permalink

   Minut on kirjattu tietokoneella ennakkoäänestyksessä, mutta varsinaisena äänestypäivänä suoritettu äänestys on kirjattu manuaalisesti kynän ja viivottimen kanssa.

   Reply
 • 15.4.2019 at 13:25
  Permalink

  Niin kauan kuin velalla luodaan rahaa, koko rahajärjestelmä on luonteeltaan rikollinen ja valtakuntaa ohjataan ulkomailta. Paikalliset poliitikot ja koko virkamieskoneisto on tällöin vain vasallin roolissa.

  Reply
  • 15.4.2019 at 20:36
   Permalink

   Pelle, jos ymmärrän oikein, väittää meidän ”suvereeni valtio” että se EI KYKENE luomaan omaa vaihdantavälinettä käyttöönsä, vaan sensijaan turvautuu vieraaseen, omissa kabineteissaan mitä tahansa suhmuroiviin tahoihin vaihdantavälineensä saatavuuden, arvon ja hinnan suhteen?

   Tuohan olisi täysin sama (ontuva esimerkki, mutta saat idean) kuin jos jonkun muinaisen kylän kaikki perheet päättää että luovutetaan kaikki rahavarat eräälle naapurille, ja lainataan tältä aina, korvausta vastaan, rahaa päivittäisiin ja muihin tarpeisiin?

   Normaali perhe:

   Meillä on säästöjä 2000 omaavaluuttaa, voimme ostaa uudet huonekalut, ja jää vielä 500 rahaa yli.

   Virtasen idioottiperhe:

   ”Meillä on vain sitä rahaa mitä anomme milloinkin lainaksi naapurilta. Lainataan siltä 1500 heidänvaluuttaa 10 vuoden laina-ajalla, korkomaksua 500. Näin saamme uudet huonekalut, lyhennämme lainaa 200 heidänvaluuttaa vuodessa, ja ehkä joudumme vielä ottamaan uutta lainaa maksaaksemme tuon huonekaluihin tarvitseman heidänvaluutan korkokustannuksia. Toivottavasti meidän uuttera Pekka-poika saa monta kaarnalaivaa myytyä naapureiden lapsille, niin voimme helpommin maksaa oma lainamme takaisin. Viis niiden muiden perheiden lainoista, nehän eivät meille kuulu, kun oma pesä on tärkein.”

   PS. Kun USA:ssa oli kauan sitten kolonioita, kävi sen ajan USA:n pressa Englannin hovin puheilla. Hovin kerma uteli että miten ne koloniat voivat olla niin vauraita ja menestyviä? Tämä pressa vastasi, että heillä on oma valuutta, eivätkä maksa ulkopuoliselle tästä. Raha kiertää omassa taloudessa, jolloin on vaikea saada ketään köyhtymään.

   Meni vähän aikaa, asioita tapahtui, hirvittäiväkin. Mutta enää ei ollut menestyviä kolonioita, vain korkovelallisia orjayhteiskuntia.

   Reply
   • 17.4.2019 at 18:35
    Permalink

    Colony = siirtokunta

    Jos oikein veivaa saadaan siitä colon(y) eli peräsuolekas myös.

    Olet tervetullut.

    Reply
 • 15.4.2019 at 14:25
  Permalink

  Aivan varmasti perussuomalaisten ääniä hukattiin/hylättiin laskennassa tahallaan. Kokoomus ja SDP ovat maailmankaikkeuden satanistisimmat kommaripuolueet yhdessä vihreiden, keskustan ja vasemmistoliiton kanssa.
  Toivoa sopii että selkärankaiset patriootit suorittavat tarkistuslaskennan.

  Reply
  • 17.4.2019 at 18:36
   Permalink

   +1 edellinen kommentti

   Reply
 • 15.4.2019 at 14:49
  Permalink

  Äänestylapuissa tulisi olla sarjanumero viivakoodilla. Äänestäjä voisi siitä repäistä toisen osan itselleen ja tarkistaa tulossivulta, mitä kyseisellä numerolla on äänestetty.

  Reply
 • 15.4.2019 at 16:04
  Permalink

  Pienpuolueiden äänet tuhottiin jotta ne ei pääse päpi kuten aitoisänmaallinen SKE.

  Reply
 • 15.4.2019 at 18:03
  Permalink

  Tässäkin taas mm. KANSATON ISÄNMAATON NYKY-kokoomus paljasti todelliset karvansa:

  ”Eduskunta hyväksyi aselain kiristykset – vain perussuomalaiset vastustivat: ”Tämä heikentää jopa maanpuolustustaitoja””,
  https://www.kansalainen.fi/eduskunta-hyvaksyi-aselain-kiristykset-vain-perussuomalaiset-vastustivat-tama-heikentaa-jopa-maanpuolustustaitoja/

  Onhan totalitarismin kannattajille aseeton, lue hampaaton kansa tavoiteltava asiantila!

  On sitä paitsi tiedossa, että siellä missä kansalla on paljon aseita myös rikollisuus on vähäisempää – esim. murtovarkaan täytyy laskea saavansa luodin nahkansa läpi murtautuessaan jonkun asuntoon tai yrittäessään hyökätä jonkun kimppuun.

  Vastaa

  Reply
 • 15.4.2019 at 19:30
  Permalink

  Toivottavasti hylättyjen joukossa ei ollut ”kirkkoveneitä” eikä Aku Ankkoja, sillä oikea protestiääni olisi ollut äänestää persuja, sillä siitä olisi ollut A) Hyötyä, B) Persut olisivat käyneet nykyisessä suomalaisessa poliittisessa ilmapiirissä aivan hyvin ”kirkkoveneestä”, sillä niin demonisoituja ovat perussuomalaiset olleet varsinkin puolueen repeämisen ja Jussi Halla-ahon jälkeen.

  Suomalainen ja koskien aivan yleiseurooppalaisesti parlamentaarinen demokratia sekä äänestyksien ”puhtaus” on kärsinyt EU:n vallan kasvaessa aina pyrkimyksenä liittovaltioon tavalla, joka etenkin Ruotsissa on näyttäytynyt tavalla, joka voidaan täysin rinnastaa ns. ”banaanivaltio” -tasoiseksi tai diktatuurisen maan ”häive -demokratiaksi”, jota kommunistissa maissa käytettiin pakottamalla kansa ”äänestämään” eli nostamaan perseensä tuolilta noin valtiomuodollisesti aivan tyhjän takia, mutta reaalisesti tuo ”toimenpide” saattoi jatkaa elämää jopa luonnolliseen hautaan saakka.

  Kuka muistaa vielä Itävallan ”hauskat” presidentinvaalit, jossa vihreä ehdokas voittí kuolleidenkin äänillä sekä käytännöllisesti katsottuna koomassa olevien vanhusten äänestäessä kyseistä ehdokasta.
  Lopullinen vaalitulos muodostuikin juuri ”sellaiseksi”, mikä se oli niin, että jo kaikille osapuolille niin omassa maassa ja kansainvälisesti oli selvää, ettei kaikki nyt ollut aivan ”kohdallaan”.

  Näin vaalien tulos julistettiinkin hetimiten pätemättömäksi ja seuraavaan yritykseen tarvittiinkin kansainvälisiä vaalitarkkailijoita, joka oli Euroopan mittakaavassa uusi ”ennätys”, sillä tuo ”kurinpito” on ollut tarpeen ainoastaan sellaisissa maissa, jossa jos siellä rehellisyyttä näkee, on silloin syytä laittaa merkki seinään.

  ”Eurooppalaiset arvot”… ja HAH!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.