Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ehdotti brexitille vuoden ”joustavaa lykkäystä”

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk on ehdottanut vuoden ”joustavaa lykkäystä” Iso-Britannian EU-erolle. ”Joustavalla” tarkoitettaisiin tässä tapauksessa sitä, että britit voisivat lähteä nopeamminkin, mikäli brexit-sopimus saataisiin aikaiseksi.

Brexit-neuvottelut takeltelivat ensialkuun EU:n kanssa ja nyt brittien EU-ero laahaa brittiparlamentin ylä- sekä alahuoneessa. Parlamentti on hylännyt tusinan verran ehdotuksia maan EU-erosopimukseksi.

Tuskin ehdotusta lykkäyksestä voidaan pitää hivenen yllättävänä, sillä sopimuksettoman brexitin takaraja on aiemmin asetettu perjantaille 12.4, eikä EU ole aiemmin juuri osoittanut joustavuutta brexitin käsittelyssä.

Hiljattain Iso-Britannian parlamentin alahuone hyväksyi lakiehdotuksen, jolla pääministeri Theresa May velvoitetaan hakemaan lisä-aikaa brexit-neuvotteluille. Lakiehdotus on ylähuoneen käsiteltävänä joko viimeistään ensi maanantaina.

Lähde: BBC

Aiheeseen liittyvää:

 

3 thoughts on “Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ehdotti brexitille vuoden ”joustavaa lykkäystä”

 • 5.4.2019 at 10:39
  Permalink

  Voi vittu mitä pelleilyä. Britti-hallinto on naurettava marionettiteatteri ja Eu hallinto on kallispalkkaisten komeljanttareiden paratiisi, NWO eliitti pyöreässä pöydässä naureskelee kun Eu:n paskakasat ylläpitävät Deep Staten sanelemaa totalitaristista valtioterrori järjestelmää.
  Onneksi huomenna on jälleen keltaliivien mielenosoitus Ranskassa ja Lontoossa on takuuvarmasti
  mellakka koska ihmiset ovat saanett tarpeekseen kusipää poliitikoiden pelleilystä.

  Reply
 • 5.4.2019 at 18:47
  Permalink

  Theresa May, itsekin EU-eron vastustaja, ei ole oikea henkilö johtamaan eroneuvotteluja.

  Kyse on siitä, kenen ehdoilla neuvotellaan. Jos kaikessa alistutaan EU:n tahtoon, kuten tässä eromenettelyasiassa, on seurauksena vain EU:ssa pysyminen ja jäsenmaksut, mutta ilman äänioikeutta.

  Reply
 • 5.4.2019 at 19:30
  Permalink

  On päivänselvää, että jokseenkin jokaisen maan elitistiset poliitikot kannattavat EU:ta ja jäsenyyttä siinä, koska sitä voidaan verrata suurtakin suurempaan syntymäpäiväkakkuun, jonka äärelle elitistiset poliitikot ja pienemmät piskit pääsevät kakkulapioineen herkuttelemaan.

  Sanomattakin selvää on se, että tavallisella kansalla ei ole mitään asiaan kyseisiin pippaloihin muutoin kuin maksamalla koko lystin, jossa kaikilla maanpetturi -herroilla ja -rouvilla oli ja on niin mukavaa.
  Kuvatkoon tämä kurja ja hailakka metafora edes asianlaitaa edes sinnepäin.

  Mm. Suomessa johtavat elitistiset globalistit, jotka ovat navastaan kiinni juutalaisen Geoge Soroksen ”Open society” -säätiöön aivan kuten koko EU:kin ovat hyvin selväsanaisesti antaneet ymmärtää lausonnoissaan, että tavallinen kansa on aivan liian tyhmää ja tietämätöntä sekä heillä ei ole käytettäväksi ”tarpeeksi” tietoa EU:hun, globalisaatioon, ”ilmastonmuutokseen”, monikulttuurisuuspolitiikkaan, halpatyövoimaan ja EU:n liittovaltion perustamiseen sillä tavalla, että edm. kysymykset voitaisiin antaa kansan päätettäväksi esim. kansanäänestyksellä aivan kuten Suomenkin edelliset ja nyk. lesti-abortoitu -hallituskin on keplotellut perustuslain vastaisesti valtiosopimuksia, jotka olisi pitänyt edes muodon vuoksi, mutta kuitenkin peruskallioon hakattuina perustuslain mukaisena toimenpiteenä tuoda eduskuntaan ja sen äänestettäväksi.

  No, joku voi sanoa, että riittävä maanpetturi -enemmistö olisi löytynyt, mutta samalla eduskunnassa hallituksen tuoma esitys olisi väistämättä joutunut eduskunnan keskustelun alaiseksi sekä opposition taholta sitä olisi arvosteltu Suomelle vahingolliseksi ja etenkin tarpeettomaksi, josta ei ole tosiasiallista hyötyä maalle vaan päinvastoin muuttunut status Suomen kannalta olisi sisältänyt vain negatiivisia vaikutuksia lisäämällä vastuita, asemoimalla sellaiseen, josta ei olisi ollut vastavuoroisesti hyötyä, ainoastaan leimaamalla Suomen turvallisuuspoliittinen asema liittouman jäseneksi kaikkine riskeineen niin, että viivan alle jää pelkkää persnettoa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.