Nuorisosäätiö pääsi velkasaneeraukseen – Edelliset johtajat yhä epäiltyinä talousrikoksista

Keskusta-puolueen nuorisosiiven 60-luvulla perustama Nuorisosäätiö lähetti Helsingin käräjäoikeudelle velkasaneeraushakemuksen ja YLE:n tänään julkaiseman tiedon mukaan hakemus on hyväksytty. Edellisten johtajiensa vuoksi taloudellisessa suossa uiva säätiö saa velkasaneerauksen myötä kevennyksiä velkataakkaansa sekä pidennyksiä velkojen maksuaikoihin.

Säätiön edelliset nokkamiehet, Aki Haaro ja Perttu Nousiainen ovat epäiltyinä moninaisista talousrikoksista, mm. lahjusten ottamisesta. Kaksikon epäillään aiheuttaneen jopa sadan miljoonan euron taloudellisen haitan aiemmin yleishyödylliseksi katsotulle säätiölle.

Nuorisosäätiön yleishyödyllisyysasema lakkautettiin taloussotkujen vuoksi kesäkuussa 2018. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus perusteli yleishyödyllisyysaseman lakkauttamista mm. seuraavasti: ”Nuorisosäätiö ei ole noudattanut aravalain ja korkotukilain yleishyödyllisyyssäännöksiä eikä ARAn antamia ohjeita. Nuorisosäätiöllä on muun muassa laajamittaisesti sellaista toimintaa, joka on aravalain ja korkotukilain vastaista.”

”Nuorisosäätiö on edellisen johdon aikana vuosina 2014–2018 ylivelkaantunut merkittävästi. Kyseisiä vuosia varjostavat ylihintaiset tonttikaupat, kallis uudisrakentaminen, epäselvät rahoitussopimukset, solmitut pitkäaikaiset vastuut ja ulkomaille kadonneet varat”, säätiön aiemmassa tiedotteessa todettiin.

Säätiön toiminta jatkuu tiettävästi toistaiseksi normaalisti, eikä tapahtumilla ole vaikutusta säätiön asukkaiden tai asiakkaiden elämään.

Lähde: ARANuorisosäätiö, YLE

Muokattu klo 10:07 – Lisätty tieto yleishyödyllisyysaseman poistamisesta.

 

4 thoughts on “Nuorisosäätiö pääsi velkasaneeraukseen – Edelliset johtajat yhä epäiltyinä talousrikoksista

 • 4.4.2019 at 17:48
  Permalink

  Kepun poliitikot pääsevät taas kuin koira veräjästä.

  Reply
 • 4.4.2019 at 19:50
  Permalink

  Muuan Erkki Liikanen (SDP), joka lienee hoitamassa mahoa ja täysin tarpeetonta postia Suomessa eli Suomen pankin pääjohtajuutta, jossa hän kaiketi heittelee klemmareita viilipurkkiiin kaiket päivät.

  Tunnettuahan on, että EU:n EKP hoitaa kaikki Suomen raha-asiat niin ettei paikallisilla vässyköillä (suomalaiset valtapuolueiden poliitikot) ole enää mitään sananvaltaa omassa rahapolitiikassa.

  Niin, 1970-luvun alussa eräs ”Teiniliitto” meni myös täyteen bankrottiin, joka oli vasemmiston tai yksinomaisesti SDP:n nuorten poliittinen järjestö.

  Tuon puhallusen hoiti tämä Erkki Liikanen, joka vastusti aikanaan kynsin hampain EEC-ulkojäsenyyttä laittamalla ”uskonveljensä” Erkki Tuomiojan (SDP) kapuloita rattaisiin tuolle Suomelle ja tuolloiselle presidentti Urho Kekkoselle elintärkeän sopimuksen syntymiselle niin, että Erkki Tuomioja järjesti v. 1972 nk. Zavidovo-vuodon eli asiakirja kokonaisuuden presidentti Urho Kekkosen ja Neuvostoliiton johtajan Leonid Brezhnevin kanssa käydyistä neuvotteluista erillisjärjestelyistä EEC-sopimuksen osalta samalla kun vastavuoroisesti Suomi liittyy SEV:iin, joka oli vastaavanlainen taloudellinen sopimus kommunistisen itäblokin kanssa. Jo aikaisemmin Suomen liittyminen pohjoismaiseen vapaakauppa-alueseen NORDEK-sopimukseen v. 1968 oli taistelua Neuvostoliiton kanssa, koska tämä ei katsonut hyvällä edes pohjoismaiseen taloudelliseen vapaakauppasopimukseen, koska Neuvostoliitti musltasukkaisesti valvoi kaikkea Suomen ”lännettymistä”, joka veisi Suomea kauemmaksi Venäjän karhun poliittisesta ja turvallisuuspoliittisesta valtapiiristä.
  Lopulta NORDEK:ista ei tullut mitään, koska EEC-sopimus vei siltä ajan ja tilan tarpeettomana.

  Reply
 • 9.4.2019 at 08:33
  Permalink

  No nyt 100 milj velka häviää. Kepulaista temppuilua. Tämänkin velan määrä alkoi 10 miljoonan euron huhusta ja on nyt 100 miljoonaa euroa Nykyinen (taas kepulainen?) johto puhdistaa pesää. Mutta kuka on oikeasti syyllinen koko juttuun? Kepun entinen johto: Matti Vanhanen, kanki-Kaikkonen ym. Haaron ja Nousisaisen osuus on todennäköisesti mitätön. Tuskin mikään kaksikko saa muutamassa vuodessa aikaiseksi 100 milj tappiota, kai säätiöllä on jotain tulojakin ollut Haaron ja Nousiaisen aikana.

  Reply
 • 11.4.2019 at 22:21
  Permalink

  Kepun lautakasa masat on edelleen tuomitsematta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.