Toteamus ”Jokaisella on oikeus sananvapauteen” todettiin Facebookin yhteisönormien vastaiseksi

Facebook kieltää ensi viikon alusta alkaen valkoisen nationalismin ja oletettavasti rajaa termin omakätisesti. Vaikka keskustelu linjauksesta on käynyt vilkkaana, ei kyseessä ole ainoa sananvapauteen kohdistuva kummallisuus kyseisessä palvelussa. Nykysuomeen yhteyttä ottanut fb-käyttäjä lähetti kuvakaappauksen saamastaan ilmoituksesta ”yhteisönormien vastaisesta julkaisusta”. Toki sisältö on linjassa facebookin näkemyksen kanssa…

Oheisesta kuvasta selviää yhteisönormien vastaisen julkaisun sisältö. Sananvapauden puolesta tehty päivitys sisälsi myöskin lähteen suoraan Euroopan unionista, joka tiettävästi käyttää ylintä valtaa EU-alueella, joten sen referoimisen luulisi olevan hyväksyttävää. Tämän lisäksi päivityksessä mainittu, näennäisesti Suomen lainsäädäntöä ja ihmisten perusoikeuksia määrittelevän Suomen perustuslain referointi voisi tarjota selkänojaa ”hyväksyttävälle päivitykselle”. Toisin kuitenkin kävi.

Facebookin tämänkertainen sensuuri voidaan tulkita niin, ettei sananvapaus ole sen tarjoamassa palvelussa jakamaton ja kaikille kuuluva. Kelle tämä tuli yllätyksenä?

Lähde: Yksityinen

Aiheeseen liittyvää:

7 thoughts on “Toteamus ”Jokaisella on oikeus sananvapauteen” todettiin Facebookin yhteisönormien vastaiseksi

 • 28.3.2019 at 10:29
  Permalink

  FB on saatanan käsikassara, josta omilla aivoilla ajattelevat lähtevät kiiruusti pois.

  Reply
 • 28.3.2019 at 12:26
  Permalink

  Facebookista on siis tulossa politiikan väline, jonka tarkoitus on estää vapaa keskustelu ja ”väärät mielipiteet”. Zuckerberg on siis liberaalien, suvakkien, politrukki.

  Reply
 • 28.3.2019 at 18:51
  Permalink

  Älkää vain Herran Jumala menkö sanomaan, että ihmisen on käytävä paskalla. Naimisesta nyt puhumattakaan!

  Reply
 • 28.3.2019 at 21:04
  Permalink

  Jaha taidankin sitten sulkea koko paskan….Mulla on oikeus mielipiteisiini en ikinä tule hurraamaan ”monikulttuurille”. Suomi on valkoisten ihmisten maa ja meidän esi-isät on tämän rakentaneet ei Afrikkalaiset eikä Lähi-itäläiset. Enkä tarkoita että kaikki ulkomaalaiset ulos, vaan oma maa ja sen kansan tarpeet ensin, sitten muut ja rajat kiinni haittamaahanmuutolta. Kansallismielisyys on tervettä järkeä….

  Reply
 • 29.3.2019 at 00:21
  Permalink

  VK on jo käytössä. Jätettäköön ”fakebook” ääristalinististen suvakkien alustaksi. On helppo seurata kuinka vähän niitä lopulta on ja myöhemmin lukita ne takaisin hullujenhuoneisiin

  Reply
 • 31.3.2019 at 13:20
  Permalink

  Nyt on oettu täydellisesti käyttöön ent. DDR:n ja ent.N-L:n ja nyk. P-Korean aseet. Saa olla vain yksi mielipide. Tämä on totalirismia jos mikä ja vastoin kaikkia sananvapaus-ja uskontolakia. Kuka olisi uskonut vielä 10v.sitten. Fb tyhjenee tervejärkisistä ihmisistä, jotka vielä ajattelevat omalla järjellään.

  Reply
 • 31.3.2019 at 23:44
  Permalink

  ”Useimmat tämän päivän tuomareista, useimmat opettajista, näyttelijöistä, kansanjohtajista jne. eivät ole tietoisesti ja tahallaan pahoja tai edes kyynisiä seuratessaan juutalaisten johdossa. He pitävät itseään ”hyvinä kansalaisina”, aivan kuten he tekisivät toimiessaan päinvastaisesti hyvien johtajien vaikutusvallan alaisina.

  Näin ollen ei ole mitään syytä tappaa heitä kaikkia. Tämä moraalinen heikkous pitää jalostaa pois rodusta satojen sukupolvien aikana. Tällä hetkellä meille riittää tietoisesti pahan väestönosan eliminoiminen – plus muutama satatuhatta moraalisesti rampaa ”hyvää kansalaista” ympäri maan, esimerkkinä lopuille.

  Muutaman pahimman roturikollisen hirttäminen jokaisessa naapurustossa tulee auttamaan suunnattomasti väestön enemmistön suoristamisessa ja heidän ajattelunsa uudelleen-orientoimisessa. Tosiasiassa tämä ei ainoastaan auta, vaan se on ehdottoman välttämätöntä. Ihmiset tarvitsevat vahvan psykologisen shokin murtautuakseen vanhoista ajattelutavoistaan.”

  Lainaus Turnerin Päiväkirjoista

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.