Postin toimitusjohtajan palkka viime vuonna karvan alle miljoonan – Yritys siirtää töitä halvemmille ”vesille”

Postin, eli Posti Groupin toimitusjohtaja Heikki Malinen tienasi viime vuonna palkkana ja palkkioina 987 764 euroa, selviää Posti Groupin palkka ja palkkioselvityksestä. Yhteensä johtoryhmän palkkoihin ja palkkioihin paloi rahaa noin 4,7 miljoonaa euroa. Samaan aikaan Posti Group siirtää töitään ulkomaille, tällä kertaa Viroon halvempien kustannusten perässä.

Hiljattain päättyneissä YT-neuvotteluissa Posti Group irtisanoi 59 työntekijää ja kuten sanottua, siirtää toimiaan osittain Viroon.

Yritys on kertonut tarjoavansa jokaiselle työntekijälle mahdollisuuden siirtyä töiden mukana jatkamaan työsuhdettaan Virossa paikallisella palkkatasolla. Työntekijät ovat luonnollisesti pöyristyneitä tarjouksesta.

– Onko tämä suomalaisten työntekijöiden tulevaisuus? Meidät lähetetään Suomen rajojen ulkopuolelle tekemään työtä ties millä työsuhteen ehdoilla, kunhan yritykset saavat kustannuksiaan laskemaan, kysyy Postin toimihenkilöiden valtakunnallinen pääluottamusmies Mirja Sandberg Länsiväylän artikkelissa.

Kieltämättä johtoportaan suuret palkat ja palkkiot, joista jopa 60% voi olla erilaisia kannattavuuteen ja kasvuun liittyviä bonuksia, eivät ole jiirissä kustannuksien laskemiseen liittyvien tavoitteiden kanssa.

Lähde: Posti Group, Länsiväylä

5 thoughts on “Postin toimitusjohtajan palkka viime vuonna karvan alle miljoonan – Yritys siirtää töitä halvemmille ”vesille”

 • 26.3.2019 at 12:24
  Permalink

  Ei, ei ole kyse tulevaisuudesta, vaan globalistisen korporatismin arjesta tänään. Jatkakaa tekin Postissa globalisti-puolueiden äänestämistä, niin olette kohta kaikki joko kilometritehtaalla tai Armeniassa lajittelemassa postia?

  Reply
 • 26.3.2019 at 12:27
  Permalink

  Yt menettelyillä ei tietenkään ollut mitääntekemistä sen kanssa että Sipilä vasta 5.12.2018 möi puolet postin omistuksesta VAKE Oy:lle. Vake on valtion kehitys yhtiö. Lukekaapa huviksenne Vake Oy:n itsestään tekemä esittely teksti. https://vake.fi/fivake/

  Kukaan tai mikään ei pysty ennustamaan kilpailukykyä 10-20 vuoden päähän eikä varsinkaan Vake Oy. Edes vuoden päähän ei pystytä ennustamaan. Maailmalla voi tapahtua lyhyessä ajassa mitä tahansa, joka kaataa hetkessä koko maailman talouden. Vake Oy on tehty jotta hyväveli kerholla olisi kallispalkkaisia johtaja-virkoja.
  Vake edustaa peittelemättä sitä kulttuurimarxistista agendaa jonka arvo-pohjaa keskusta ja kokoomus yhdessä vihervasemmiston kanssa ajavat. Tavoite on tuhota Suomen talous lopullisesti kiinalais mallisen yhteiskunta rakenteen tieltä.

  Postilla on pyörinyt ainakin viimeiset viisi vuotta YT-karuselli jokaisella sektorilla vuoron perään. Sitä ennen patistettiin ihmisiä varhaiseläkkeelle ja lopetettiin määräaikaisuuksia. Suorittavan työn tekijöiden vähennyksiä posti korvaa idioottimaisilla muutoksilla, jotka entisestään raskauttavat jäljelle jääneiden työtaakkaa. Liikuntaelimet paukkuvat rikki ja Postilla onkin vaikeuksia tuuraajien rekrytoinneissa kun huono maine on ansaitusti levinnyt opiskelijoiden keskuudessa.

  Reply
 • 26.3.2019 at 19:27
  Permalink

  ”Mate in Finland!!!”

  Erittäin tyypillistä jo vuosikymmeniä ovat nämä ”johtoportaan” palkat kun samaan aikaan heikennetään työntekijöiden palkkoja sekä työehtoja ”silmät kirkkaina”. Syystä siitä tietenkin, että täytyy tehdä ”säästöjä”, koska ”kannattavuus” on heikennyt ym. plaa, plaa, plaaa…

  Ellen ole aivan väärässä niin posti on demareiden läänitys ja sehän sopii ”käsi toisten taskussa” -puolueen imagoon, joka on ”aina” ollut vähäosaisten puolella ja kannattanut korkeaa verotusta, josta verokertymästä sitten jaellaan rahaa kuin roskaa ympäri ämpäri maailmaa kehitysmaalaisille sinne ja tänne.

  Reply
 • 27.3.2019 at 01:45
  Permalink

  Postin johdon palkkiot tuntuvat liian suurilta. Asiahan voitaisiin hoitaa etsimällä kohtuullisen palkkaan tyytyviä johtajiksi.

  Reply
 • 27.3.2019 at 08:52
  Permalink

  Tarvitaan laki Johtajien kilpailuttamisesta. Nykyjärjestelmällä vain tymkmmät ja ahneimmat ”hyvät velit” pääsevät apajille.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.