Sotilasrikoksia tapahtuu enemmän kuin aiemmin

Puolustusvoimista kerrotaan sotilaskurin kannalta huolestuttavia tietoja: sotilasrikosten kokonaismäärä nousi vuonna 2018 noin 6 % edellisvuoteen verrattuna. Edellisvuosien tapaan lukumääräisesti eniten tilastoitiin varusmiespalvelusta suorittavien palvelus- ja poissaolorikoksia.

Vuonna 2018 sotilasrikoksia tilastoitiin yhteensä 3377 kappaletta. Esitutkintoja puolustusvoimien joukko-osastoissa suoritettiin vuonna 2018 yhteensä 3086 kappaletta eli 6 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Lisäksi pääesikunnan oikeudellinen osasto tutki sille osoitettujen tutkintapyyntöjen tarkoittamat 87 asiaa. Esitutkintojen kokonaismäärästä 118 koski palkattua sotilashenkilökuntaa.

Varusmiehet syyllistyivät palvelusrikoksiin vuonna 2018 yhteensä 1249 kertaa ja poissaolorikoksiin 1180 kertaa. Esimiesrikoksia tilastoitiin edellisvuoteen nähden lähes saman verran eli 17 kappaletta. Esimiesrikoksista kolme koski palkattua sotilashenkilökuntaa ja 14 varusmiesesimiehiä.

Sotilaskurinpitomenettelyllä on tärkeä tehtävä kurin ja järjestyksen ylläpitämisessä. Tilastollisiin muutoksiin vaikuttavat muun muassa kouluttajien suorittama valvonta, saapumiserien koko, kertausharjoitusten määrä sekä ennakkoterveystarkastukset. Tietojen vertailukelpoisuuteen vaikuttavat myös puolustusvoimauudistuksen myötä tapahtuneet joukko-osastojen yhdistymiset ja lakkaamiset. Lisäksi koulutuskulttuurin parantamiseksi tehdyt toimenpiteet korreloivat varusmiesten loppukyselyiden parantuneiden tulosten kanssa, Puolustusvoimista kerrotaan.

Lähde: Puolustusvoimat

9 thoughts on “Sotilasrikoksia tapahtuu enemmän kuin aiemmin

 • 29.1.2019 at 11:35
  Permalink

  Saadaanko tietoa, mikä prosentti lisääntyneistä rikoksista ovat hiljattain Suomen kansalaisuuden saaneiden tummempien kansalaisten toteuttamia?

  Reply
  • 3.2.2019 at 11:33
   Permalink

   ”Prof. Paul Laband lausuu : ,Laki ei voi samalla kertaa olla tuomioistuimille ei-velvoittava, mutta kaikkia muita viranomaisia ja kansalaisia velvoittava, vaan sen täytyy olla absoluuttinen, s. o. kaikille joko pätevä tai epäpätevä. Ei tarvitse selittää pitkältä huomatakseen mitä haittoja, mitä oikeusturvan häiriöitä, mitä valtiollisen järjestyksen vaaranalaiseksi saattamista seuraisi sellaisesta säännöstä, että jokainen olisi
   omalla vastuullaan oikeutettu tutkimaan, onko joku laki syntynyt perustuslaillisessa järjestyksessä vai eikö.”

   Reply
 • 29.1.2019 at 12:05
  Permalink

  Lasketaanko miehitysjoukkojen maahan avustaminen sotarikoksiin vai suoraan maanpetokseksi?

  Reply
  • 29.1.2019 at 13:16
   Permalink

   Ei lasketa. Vastaus kumpaankin kysymykseen.

   Reply
 • 29.1.2019 at 12:21
  Permalink

  Varusmiehiä kenkuttaa kun puolustusvoimat EI suorita sille annettuja tehtäviä, joiden kärki on:
  -Suomen sotilaallinen puolustaminen
  -valvoa maa- ja vesialuetta sekä turvata alueellinen koskemattomuus
  taata kansan elinmahdollisuudet, perusoikeudet ja turvata valtiojohdon toimintavapaus sekä laillinen yhteiskuntajärjestys
  -antaa sotilaskoulutusta, ohjata vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta sekä edistää maanpuolustustahtoa.

  Nämä tehtävät eivät ole toteutuneet millään muotoa. Syy selviää kun lukee puolustusvoimille asetetut seuraavat globalisaatio mädätys tehtävät:
  -Osallistuminen kansainvälisen avun antamiseen
  -Osallistuminen kansainväliseen sotilaalliseen kriisinhallintaan.

  Selkosuomella tarkoittaa sitä, että maailman varjohallitus Deep State käyttää ylintä käskyvaltaa Suomen puolustusvoimissa. Kun Rothchildt pankkiiri yskäisee niin Sale Niinistö karjuu kenraleille ja paska valuu komentoketjua alaspäin asevelvollisiin varusmiehiin saakka, jotka komennetaan kantamaan jihadistien matkatavaroita viiden tähden hotelliin.

  Vai ovatko puolustusvoimille asetetut tavoitteet kaikissa tilanteissa saavutettu???
  -kansalaisten turvalliset elinolot
  -yhteiskunnan toimintakyky
  -itsenäisyyden säilyminen.
  Väännän rautalangasta: Yksikään puolustusvoimille annettu Suomen maan puolustuksellinen tehtävä EI ole onnistunut, eikä tavoitteita kaikissa tilanteissa ole täytetty.
  Sen sijaan globalisaatio mädätyksessä puolustusvoimat ovat maailman kärjessä.
  Kapiaisten osaaminen ja maanpuolustus henki ovat nolla tasoa. Muutoin sotilasjuntta olisi jo aika päiviä sitten puhdistanut maan jääkärimarssin hengessä kaikesta globalisaatiosta, monikultuurista, ja sosialismista ja EU kiimasta. Olisimme itsenäinen kansakunta kansallisella keskuspankilla ja isänmaallisella valtiojohdolla.

  Reply
  • 29.1.2019 at 16:14
   Permalink

   Mitä voi odottaa, kun päästimme kommari-akkoja ja suomen-ruotsalaisia suur-rikollisten jälkeälisiä, jotka pakenivat tai tuotiin maahamme suunnitelmia varten satoja vuosia sitten, puolustusvoimiemme johtoon??

   Reply
 • 29.1.2019 at 15:06
  Permalink

  Meitä oli i06 alokasta. Yksikään ei keskeyttänyt. Ei yhtään kurinpitorangaistusta. Palveluskin oli vielä 60-luvun alkuvuosina kohtuullisen intensiivistä. Lomia sai anoa, mutta niitä sai suhteellisen harvakseltaan.

  Reply
 • 29.1.2019 at 16:47
  Permalink

  Eihän nyt enää pikku kunnissakaan edes rippileireillä enää saada minkäänlaista kuria aikaan. ”Ripille laskettavat” haistattelvat pappille suoraan päin naamaa ja tekevät muuta vakavaa häiriökäyttäymistä. Tämä kaikki johtuu vain siitä samasta ilmiöstä, joka vallitsee suomalaisissa kouluissa, jossa opettajilla ei ole eikä laissa ole edes annettu mitään oikeuksia käyttää sanktioita eli pakkovaltaa silloin kuin se on aiheellista yleisen turvallisuuden mm. oppimis- ja työpaikkaympäristön aikaansaamiseksi niin, että se mahdollistaa opetustoimen asiallisella tavalla.

  Päinvastoin, kuten muutama vuosi sitten täysin pimahtanut naisopettaja, jonka eräs oppilas kuvasi kännykällä ja laittoi ”performasin” nettiin, johti vain opettajan erottamiseen ja rehtorin anteeksi pyytelyihin koulun puolesta kaikille mahdollisille sidosrymille.

  Itse olin päätöksestä täysin toista mieltä, mutta huomioon ottaen ”nykykulttuurin” se oli täysin linjassa kermaperseisen kasvatus metodin kanssa, jossa aivan kuten rikoslaissa ja Oulun poliisin vahvistamana syyllinen on ”uhri” ja uhri on ”syyllinen”. Demlaa pukaa, demlaa pukkaa.
  Kiitos 1960-luvun vasemmistolaisuuden ja oikeuskäsitysten, että rikollinen olipa hän syyllistynyt millaisiin kuvottavuuksiin tahansa. On vain kapitalaistisen riistoyhteiskunnan ”uhri” ja kuten myös lapsuuden vaikeuksien kautta tullut ”vihityksi” rikolliselle ”uralle”. Tätä vm. käsitystä ei voi täysin kumota huu-haana, mutta mikään selitys -automaatti ja tuomiota kompensoiva syy-seuraussuhde se ei ole sen enempää kuin sekään, että ”Julkisuus on jo tuominnut rikolliset” siinä määrin, että se laskee tuomiota.

  Ruotsissa jo oikeiden suomalaisten sotalasten mennessä sinne oikeina sotapakolaisina kertoivat jo tuolloin menon olleen ruotsalaisissa kouluissa villiä ja jopa suomalaislapset spontaanisti alkoivat pitää kuria luokissa, koska tuolloin vielä Suomen koulukulttuuriin kuului kova koulukuri ja ruumiillinen rangaistus oli arkipäivää opettajan ”paletissa” ja häntä pidettiin suurena auktoriteettinä, jota oli toteltava ja jos oppilas kapinoi tai rikkoi räikeästi koulurauhaa ei opettajan rankaisutoimien oikeutusta ainakaan maaseudulla vähällä kyseenalaistettu, koska tuolloin kylä kasvatti lapset ja kotona ”koivuniemen herra” tanssi pakaroilla Saksan polkaa tuon tuosta.

  Nykyään pahinta on se, että vanhemmat automaattisesti ”siunaavat” oman piltin väärätkin teot kouluympäristössä mm. selvääkin selvemmissä kiusaamistapauksissa karkaamalla opettajan kimppuun tai jopa mitä vähäpätöisimpienkin rikkeiden ojentamiseta tehdään ”härkänen”, jolla on omaa kullanmurua kaltoinkohdeltu ymmärtäen täysin väärin sen kasvatuksellisen seikan, että puolustamalla vääryyttä tehnyttä ”ei meidän poika/tyttö” tyyliin lapsi huomaa vain sen, että ON OIKEIN TOIMIA häikäilemättömästi vailla empatiaa eli kykyä asettua uhrin asemaan. Näistä ”mustista helmistä” kehkeytyvät työpaikkakiusaajat ja narsistit, jotka parisuhtessa kiduttavat puolisonsa hengiltä sekä yleensäkin heidän toimiessa ihmisten parissa he ovat täysin kykenemättömiä ottamaan vastaan kielteistä palautetta eli olemaan ”hyviä häviäjiä” silloinkin kun he ovat absoluuttisen väärässä.
  Tämä kaikki heijastuu armeijatasolle ja jopa se on parhaiten jokaisen nähtävissä nykyisissä suvakeissa, jotka ovat täysin kykenemättömiä käsittelemään ja sietämään erilaisia mielipiteitä ja maailmankatsomusta, mitä he itse edustavat. Samalla heistä kehkeytyy diktaattoreita, jotka huutavat suureen ääneen ihmisoikeuksista ja jopa rauhasta, mutta samalla he vain tarkoittavat heitä itseään ja lemmikkejään, joita palvovat, mutta ulos sulkevat sen suuren enemmistön kyseisten ”humanitääristen arvojen” ulkopuolelle, jotka eivät heidän mielestään ole ”koshher”.

  USA:ssa meno on jo Harlem -luokkaa varsinkin nimensä mukaisesti niissä kouluissa joissa enemmistönä on mustia nuoria, mutta kyllä punaniskatkin osaavat, sillä jokaisessa rodussa on ”enemmän kuin laki määrää” sosiopaatteja, joista ei tule yhteiskuntakelpoisia tekemälläkään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.