Oikeusministeriön ”Rainbow rights”-selvityksen veturina Siirtolaisuusinstituutin tutkija

Oikeusministeriön koordinoimassa Rainbow Rights Promoting LGBTI Equality in Europe -hankkeessa on julkaistu selvitys seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden kokemasta moniperusteisesta syrjinnästä.

Oikeusministeriön mukaan eri vähemmistö-, ikä- ja vammaisryhmiin kuuluvien henkilöiden kokema moniperusteinen syrjintä on tutkimusaiheena arka ja Suomessa toistaiseksi vähän tutkittu. Selvityksen tarkoituksena on ollut hankkia syrjinnän ehkäisemisen kannalta tärkeää tietoa.

Moniperusteisella syrjinnällä tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö joutuu syrjinnän kohteeksi monella eri kielletyllä syrjintäperusteella (kuten esimerkiksi sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, kansallinen/etninen tausta, vammaisuus tai uskonto). Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi homoseksuaalin muslimin kohdalla.

Selvityksen tekemisestä on vastannut Siirtolaisuusinstituutin erikoistutkija Outi Lepola. Selvityksessä haastatellut henkilöt kertovat kokemastaan syrjinnästä ja häirinnästä eri elämänalueilla. Syrjintätilanne on erityisen haastava henkilöille, jotka kuuluvat kahteen toisiinsa jännitteisessä suhteessa olevaan vähemmistöön.

Julkaistussa selvityksessä kerrotaan syrjintäkokemuksiin reagoitavan muun muassa vetäytymällä ja rajoittamalla omaa osallistumista, mikä aiheuttaa sekä fyysisen että sosiaalisen tilan kaventumista arkielämässä. Lisäksi syrjintä on selvityksestä tehdyn tulkinnan perusteella todennäköisempää, jatkuvampaa sekä kokonaisvaltaisempaa henkilön kuuluessa useaan vähemmistöryhmään.

Selvitystiedon avulla voidaan suunnitella syrjinnän ehkäisyn ja yhdenvertaisuuden edistämisen keinoja aiempaa kohdennetummin. Selvityksen tulokset voivat ministeriön mukaan olla hyödyksi viranomaisille ja järjestöille vähemmistöryhmien yhdenvertaisuuden edistämistyössä.

Lähde: Oikeusministeriö

13 thoughts on “Oikeusministeriön ”Rainbow rights”-selvityksen veturina Siirtolaisuusinstituutin tutkija

 • 19.12.2018 at 12:08
  Permalink

  Miten tuo reagoi syrjintään mielipiteen vuoksi, sehän on jätetty pois esimerkkilistasta?

  Reply
  • 19.12.2018 at 13:29
   Permalink

   Mielipiteen vuoksi syrjiminen luonnollisesti kuuluu kulttuurimarxistien työkaluarsenaaliin.

   ”Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi homoseksuaalin muslimin kohdalla.”

   Joopa joo. Haluaisin nähdä kerrankin että suomen viranomaiset hoitaisivat virka- ja oikeusteitse tilanteen jossa esimerkiksi imaami ”virkansa”puolesta saarnaa että homoseksuaalit ja erityisesti homoseksuaalit muslimit on surmattava kuten ohjekirjassa nimeltä koraani lukee. Vaan sellaista emme tule näkemään. Sen sijaan olemme jo nähneet suorassa televisiolähetyksessä muslimi-”oppineen” toteavan että homoseksuaalit on koraanin mukaan yksiselitteisesti surmattava, ja selvinneen siitä ilman mitään seuraamuksia. Jokainen voi kuvitella mikä paskamyrsky olisi seurannut jos valkoinen kantasuomalainen olisi sanonut saman.

   Miten itse artikkelin aihe vaikuttaa elämään, on se että tämänlainen sukupuolisekopäiden vaatimuksista harjoitettava hullutus näkyy arjessa mm. siinä että esimerkiksi jos en ota työnhakijaa töihin, ilmoittaa tämä sen JÄLKEEN olevansa sukupuoleltaan vaikka vitun liikennemerkki ja että minä olen tämän vuoksi syrjijärasistifasisti.

   Reply
   • 20.12.2018 at 10:39
    Permalink

    Pitää minullakin olla mielipiteen vapaus. Vastustan typerää maahanmuuttoa ja kaikkea sairasta sateenkaari pervoilua.

    Reply
 • 19.12.2018 at 12:34
  Permalink

  Kuinkahan monta kymmentä miljoonaa Outi Lepola tiimeineen laskutti veronmaksajilta selvityksen kuluihin?

  Reply
 • 19.12.2018 at 13:57
  Permalink

  Minun tietääkseni se ei ole enää LGBTI, siis tuo eri sukupuolien määrä, vaan LGBTIQCAPGNGFNBA.
  Jossain väitettiin sukupuolia olevan yli 50, ja varmaan sekin on tätä kirjoittaessani siitä vielä lisääntynyt.
  On siis täysin mahdotonta tehdä tai sanoa mitään loukkaamatta tai syrjimättä jotakuta.

  Reply
  • 19.12.2018 at 14:23
   Permalink

   Jep, ja kun kirjaimet loppuvat kesken niin voidaan keksiä ei-foneettisia symboleja uusille ”sukupuolille” jolloin vain mielikuvitus on rajana, ja parasta siinä on se että päästään itkemään että kukaan ei osaa lausua nyt keksittyä ”sukupuolta” ja voidaankin vaatia peruskouluihin opetusta aiheesta.

   Mutta vakavasti ottaen, tosiasiassahan sellainen ihminen joka osaa katsoa jalkojensa väliin mutta ei siltikään tajua mikä on, on vain sekaisin, tyhmä tai molempia. Sukupuolia on tasan kaksi, kromosomeiltaan XX ja XY jotka eivät leikkelemällä ja leikkimällä muutu miksikään. Sitten on hermafrodismi mutta siinä on kyseessä lääketieteellisesti todettava häiriö. Näin se vaan tässä todellisuudessa menee.

   Reply
  • 19.12.2018 at 16:53
   Permalink

   oletettua on, etta oletettu olettaa tulleensa toiseksi oletetuksi, oletan

   Reply
 • 19.12.2018 at 15:49
  Permalink

  ”Kuuluvat kahteen toisiinsa jännitteisissä suhteissa olevaan vähemmistöön”… Onko nyt ihan pakko nuo toistensa kanssa toimeen tulemattomat ottaa tänne riitelemään keskenään ja aiheuttamaan eripuraa? Meillä on ongelmia jo nyt ihan tarpeeksi ja niitä ongelmia eivät aiheuta enemmistöt, vaan juuri tämä LGBT- porukka, feministit ja muslimit.

  Reply
  • 19.12.2018 at 16:12
   Permalink

   Monikulttuurisuus ja diversiteetti ovat jännää. Ainakin niiden uhreille sinä lyhyenä hetkenä kun lentävät kerrostalon katolta katuun uskonnollisten fanaatikkojen heittämänä. Lepolan kaltaisille ”erikoistutkijoille” tämä jännä ja sen tarkoituksellinen ylläpito taas on kirjaimellisesti leipälaji.

   Reply
 • 19.12.2018 at 16:55
  Permalink

  Koko syrjintää ei ole edes olemassa, sillä ainakin minun puolestani sairaat ihmiset saavat olla rauhassa kunhan eivät tule tarkoituksellisesti nenille hyppimään arkeani eläessä, sillä aivan kuten närheäkin voi sietää ”laulustaan” huolimatta se saa täyttää oman ”tilansa”, muttei yhtään sen enempää.

  Tälläisiin tyhjänpäiväisiin hankkeisiin poltetaan surutta veronmaksajien rahoja, mutta kun kysymys sotaveteraanien, vammaisten, köyhien perheiden, työttömien, sairaiden, mielenterveysongelmaisten, vanhusten, alkoholistien, asunnottomien ja huumeongelmaisten määrärahoista tai edes nimellisen raha investoinnin osoittamisesta näille tahoille. Merkitsee se aivan samaa kuin pyytäisi Roope Ankalta kympin vippiä.
  Ei tipu ja kauhea saarna siitä, ettei raha kasva puussa!

  Reply
 • 19.12.2018 at 18:27
  Permalink

  Voio saatana, maailma on tullut hulluksi.

  Reply
 • 20.12.2018 at 11:22
  Permalink

  On hyvä virittää LGBTI-tykit kuntoon, jos suomalaisia ei saada pakolais-/siirtolaispolitiikalla kumoon. Jääräpäisestä suomalaisesta saadaan aina irti joku LGBTI-vastainen mielipide ja sen jälkeen sen elämä voidaankin tuhota aseistetulla vihapuhelainsäädännöllä. Mutta katsotaan pakolais-kortti ensin.

  Reply
 • 27.2.2019 at 14:24
  Permalink

  Loputonta veronmaksajan lypsämistä.
  Olen närkästynyt.
  Vihastuminenhan ei eliitin mielestä ole enää sallittua.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.