Arto Luukkanen: Ilmaiset lääkkeet senioreille!

Suomen senioriväestölle on saatava laki ilmaisista lääkkeistä. Jokaiselle yli 65-vuotiaalle.  

Miksi tällainen laki olisi tarpeellinen? Siksi, että toreilla kierrellessäni kohtaan joka päivä seniorikansalaisia, joiden ongelma on se, että heidän eläkkeensä on liian pieni elämiseen.  

Noin tuhannen euron eläke on kertynyt kotiäitinä ahertaessa. Vuokra eteläisessä Suomessa on usein korkea ja vie noin puolet eläkkeestä. Sen jälkeen on kysyttävä: ostanko lääkkeet vai ostanko ruokaa?  

Suomessa köyhät seniorikansalaiset ovat joko a) nälässä tai b) ilman lääkkeitä.  

Lakiehdotuksen peruslause olisi: ”Lääkärin määräämät lääkkeet yli 65-vuotiaille, alle 20 000 euroa vuodessa eläkettä saaville, muille eläkeläisille lääkkeiden hinta porrastuisi tulojen mukaan”.  

Kustannusvaikutus: Suomessa on noin 1,5 miljoonaa eläkeläistä, joista takuueläkettä saa 98 700 henkeä. He saavat vuodessa eläkettä 193 miljoona euroa. Vanhuuseläkettä saa noin 1,3 miljoona ihmistä. Vanhuuseläkettä nauttivien kansalaisten keskimääräinen eläke on miehillä 1996 euroa ja naisilla 1536 euroa. (https://www.etk.fi/julkaisu/tilasto-suomen-elakkeensaajista/ https://www.etk.fi/wp-content/uploads/tilasto-suomen-elakkeensaajista-2017.pdf) . Vuosittainen vanhuuseläkemeno, vrt. takuueläkkeiden 193 kiljoonaa?! 

Mitä se maksaisi? 

Esimerkki: Iso-Britannia – lääkkeet ilmaisia – NHS-järjestelmä

Hyvänä esimerkkinä maasta, jossa lääkkeet ovat ilmaisia on Iso-Britannia. Sen NHS-järjestelmä perustettiin II maailmansodan jälkeen. Kansalaiset saavat siinä pääsääntöisesti kattavan ja ilmaisen terveysjärjestelmän, jossa lääkkeet ovat ilmaisia alle 16-vuotiaille sekä yli 60-vuotiaille. Alimmille tuloluokille on tarkoitettu erityinen HC2-järjestelmä, joka takaa ilmaisen hammashoidon, näkötestit, silmälasit, ilmaiset matkat terveydenhuoltoon ym.).  

Jos Iso-Britannia kykenee tekemään tällaisen järjestelmän niin miksi me emme kykene?   

Ei pihistelyä

Mistä rahat? Näille oikeille kunniakansalaisille rahaa pitäisi ilman suuria pihistelyjä. Kehitysmäärärahat voi aivan hyvin laittaa kokonaisuudessaan näille.  

Tasa-arvo toteen

Tänne tulevat pakolaisiksi julistautuvat  muukalaiset saavat täyden terveyspalvelun ja ilmaiset lääkkeet. Miksi tätä järjestelmää ei uloteta meikäläisiin senioreihin? He, jos kuka, ovat ansainneet tällaisen kohtelun.  

Miksi: tasa-arvon takia. Sen nimeen vannotaan juhlapuheissa.  

Nyt olisi mahdollista kuitenkin tehdä niistä puheista totta! 

Arto Luukkanen

64 thoughts on “Arto Luukkanen: Ilmaiset lääkkeet senioreille!

 • 9.12.2018 at 21:20
  Permalink

  Kannatan Luukkasen ehdotusta ilmaisista lääkkeistä senioreille.
  Samalla kun vanhusten hoitamista ja lääkitystä käsitellään, niin olisi suotavaa kiinnittää huomiota myös lääkkeisiin joita määräillään ihan turhaan. Esimerkkinä kolestroli-lääkkeet. Niitä määrätään automaattisesti tietyn iän ylittäneille ja kokonais kolestrolin ylärajaa on jatkuvasti alennettu että päästään kirjoittamaan lääkeresepti. Sydänkohtaus on useiden tekijöiden summa. Korkeakaan kolestroli ei yksin aiheuta infarktia.
  Kolestrolilääkkeiden tiedetään aihettavan sivuoireita, joita sitten lääkitään toisilla lääkkeillä. Sivuoireisiin määrätyt lääkkeet taas aiheuttavat omat sivuoireensa ja niihin tietokoneen päätteeltä käypähoito suosituksia tutkiva lääkäri kirjoittaa taas uuden lääkereseptin suositusten mukaisesti. Nykyajan lääkäri kun ei tutki potilasta vaan käypähoito suosituksia. Lääkäreitä on kahta kastia. Niitä jotka tekevät käytännön potilastyötä ja sitten niitä jotka laativat suosituksia ja julkaisuja jossakin hyväveli hallintovirassa. Jälkimmäiset tekevät diilejä lääketehtaiden kanssa ja ovat YLE:n ohjelmissa asiantuntijoina.
  Syy vuodatukseen on kun aikanaan mummo-vainaan lääkedosetissa oli mm kolmet eri lääkkeet verenpaineeseen ja muita lääkkeitä ainakin viidet päivässä. Ei ihme että vanhusten mahat ovat joko ripulilla tai ummessa. Lääkärit kirjoittavat myös mieliala lääkkeitä herkästi kun vanhus pitkästyy hoitokodissa. Niiden aiheuttamaan piristykseen sitten nukahtamislääkkeitä ja diapamia johdannaisineen, jotta vanhukset pysyvät makuulla. Yöksi riittääkin mainiosti yksi hoitaja valvoskelemaan, kun voittoja maximoidaan.

  Reply
 • 10.12.2018 at 04:17
  Permalink

  Eikös Suomessa ole jo ryhmä ihmisiä, joilla on ilmaiset lääkkeet. Tarkoitan turviksia.

  Reply
  • 10.12.2018 at 09:53
   Permalink

   Joo matuloiset saa nykyisinkin kaiken ilmatteeks terveyden huollosta lääkkeisiin ja kuntosaleista julkiseen liikenteeseen, jopa ajokorttiin ja autoihinkin.

   Juuri äskettäin Lohjan kaupunginvaltuusto päätti, että kaikki matuloisten lapsukaiset saa Lohjan kaupungin asukkaiden kustantaman ajokortin ilmaiseksi.

   Reply
   • 10.12.2018 at 20:35
    Permalink

    Siis matujen lapset saavat ilmaisen ajokortin. Koskeeko tuo jotain tiettyä lukumäärältään rajoitettua ryhmää vai saavatko matulapset tästä lähtien hamaan tulevaisuuteen ilmaisen ajokortin. Entä heidän lapsensa. Onko etu ylisukupolvinen?

    Tulipa mieleen, että henkilöauton ajokortin saajan vähimmäisikä lienee 18 vuotta. Siis pitää olla täysi-ikäinen, joka ei voi olla lapsi.

    Reply
 • 10.12.2018 at 05:12
  Permalink

  Ei missän nimessä jokaiselle, Suomessa on paljon hyvätuloisia eläkeläisiä jotka pystyvät kyllä lääkeensä ostamaan. Tulojen mukaan hyväksyn.No kerron yhden esimerkin ylä-asteen eläkkeelle jäänyt lehtori kertoi kirkkain silmin että yli 3000 brutto eläkkeellä justiin pärjää.Kaksi autoa pitää olla ja ulkomaan matkoja pari-kolme vuodessa, kaksi kesämökkiä jne. En kehdannut sanoa että saan töistä saman verran, no tai sain vielä kolme vuotta sitten.Ja vielä että yleensä nämä ehdotukset eivät mene läpi jos myös hyvätuloiset porvareita äänestävät eläkeläiset eivät saa samoja etuja. Entäs ikääntyvät pitkäaikaistyöttömät, no sehän on heidän omaa syytään että firmat potkivat ikääntyviä pellolle kiihtyvää vauhtia. Nämä ehdotukset pistän yleensä vaalikiiman piikkiin.

  Reply
 • 10.12.2018 at 10:02
  Permalink

  Kerron kokemuksen syvällä rintaäänellä ja totean vain, että koko vanhustenhuolto on aivan retuperällä ja kun linjauksia ym. eivät kykene korjaamaan ylätasolla olevat vastuuhenkilöt, niille pitäisi ” antaa potkut”..
  Ihan perusasiat,linjaukset kaikki-mehtässä.

  Oikeasti tiedän tuetun asumispalvelun asioista, laitoshoidosta ym. Lähiomaisena.

  Eilen viimeksi tuli vastaan tilanne niin,että suututti, kun kävimme vierailulla.

  Olen todennut monta kertaa, että kun tämä maa on ” niin läpikotaisin sekaisin”…sietäisi antaa potkuja aika paljon ” vastuuhenkilöille”.

  Julkisen puolen /julkishallinnon siis virkamiehet,poliitikot ym. SAAVAT PALKAN JA KULUKORVAUKSET,LOMARAHAT KANSAN MAKSAMISTA KORKEISTA VEROISTA.

  Suomessa riittää sitten pikkupäällikköä, koordinaattorina ym pilvin pimein julkisella, mutta silti asiat eivät toimi .

  Muistaakseni julkisella puolella on n.600 000- 700 000 työntekijää,kun ennen eeuta oli n. 400 000 ja asiat toimi tuolloin.
  Suorittavasta tasosta puuttuu porukkaa.Suojatyöpaikkoja eli aivan turhia virkoja on vaikka kuinka ja ne kulut maksetaan veroistamme.

  Eeuu sortuu ihan tuota pikaa ja kun Suomi on jälleen itsenäinen, tarvitaan ”porukka joka laittaa tämän maan asiat kuntoon”.

  Jospa sitten suomensukuiset saavat ”päätäntävallan ” omien esivanhempien rakentamassa maassa.Uskon, että jälki on hyvää tuolloin

  Voiko olla töissä esim vanhustenhuollossa ym.jos ei osaa kunnolla suomen kieltä?

  Minusta ei voi olla. Tätäkin tullut nähtyä.

  Reply
 • 10.12.2018 at 10:43
  Permalink

  Suomessa ei olisi mitään vaikeuksia harjoittaa laajaa sosiaalipolitiikkaa omien kansalaisten hyödyksi. Kyse on vain poliittisesta tahtotilasta kohdella suomalaisia huonosti ja käyttämällä heitä yksinomaan ”kaivoina”, joista ammennetaan loputtomasti vero rahoituksellista hyötyä, jotka suunnataan löysin rantein ulkomaalaisille kehitysmaista tuleville haittamaahanmuuttajille lyhentämättömästi. Eikä kaikki edes jää tähän vaan myös esim. veikkaus ja SPR:n terroristijärjestö antaa erilaisia ”tukia” raiskaavien ja muihin vakaviin henkirikoksiin syyllistyvien kehitysmaalaisten ”kotouttamiseen” ym. jonnin joutavaan paskan vääntämisen, joka on pelkästään yhtä rikollista toimintaa kuin KAIKKI muukin pakolais bisnes, jonka maksavat taaskin veronmaksajat niin rahoillaan kuin hengellään.

  Tämä kaikki rikollisen toiminnan lopettaminen ei ole sen monimutkaisempi ratkaisu kuin lyhtypylväs… ja kas jälleen suomalainen kansakunta tuntee hengittävän vapaasti ja vailla jokapäiväistä pelkoa siitä, milloin nämä globalistien ja kulttuurimarxistien kunniavieraat ja raketti-insinjöörit tekevät sen mitä nuo tunnottomat ja vailla kaikkea inhimillisyyttä olevat murhamiehet ja joukkoraiskaajat purkavat ”turhautumistaan” siitä, ettei Suomi ole sittenkään tarjonnut persettään heille tarpeeksi maireasti ja alistuneisuuttaan näyttäen, vaan jopa kehtaavat olla olemassa omassa maassaan kuin kotonaan eivätkä ymmärrä itse kuolla pois arvokkaamman ja suurempaa oivallisuutta osoittavan 1400-vuotta wanhan kulttuurin edessä, joka perustuu kuolemaan ja kidutukseen sekä kaiken ihmisarvon polkemiseen unohtamatta tietenkään sitä, ettei tuo murha kultti ymmärrä elämässä olevan mitään muuta kuin takapajuisuutta suurimpana hyveenä pärstän pesemisen kamelin kusella, joka vastaa korkeinta tiedettä ja ymmärryksen tasoa, jonka vain voi matalalla otsalohkolla saavuttaa.

  Reply
 • 10.12.2018 at 14:52
  Permalink

  Kyllä oli vajaapäinen ehdotus.
  Vai pitäisi maksaa verovaroin eism, ilmaiset lääkeet yli 65 vuotiaille entisille ja oleville ”kansanedustajille” jotka imee vieläkin veronmaksajien rahoja tuhansia euroja kuussa joka paskaläjä.
  Eläkeraja pitää olla ilmaisille lääkkeille se on ainoa järkevä ehdotus, ei helvetissä kaikille vanhuksille.

  Reply
 • 10.12.2018 at 16:36
  Permalink

  Ei käy!

  Sairaat ja pilleriaddiktit maksakoot itse pillerin popsimisensa.
  Stoppi järjettömälle ja ikuiselle ilmaispalvelujen kasvattamiselle!!!!

  Huolestuneet kansalaiset kaivakoot omaa kuvettaan ja lahjoittakoot rahaa pillerivanhuksille, jos luulevat sen hyödyksi koituvan.

  Reply
 • 10.12.2018 at 21:29
  Permalink

  Ortopedi Antti Heikkilältä erittäin lukemisenarvoinen uusi kirja:
  ”Lääkkeetön elämä”.

  Antti Heikkilähän on niiden lääkärien sylkykuppi, jotka rikollinen BIG PHARMA & MEDICAL MAFIA on lahjonut uskottelemaan ihmisille, että käytännössä vain noilla BIG PHARMAN PATENTOIMILLA, kiskurihintaisilla, enemmän tai vähemmän myrkyllisillä valmisteilla voidaan parantaa sairauksia; sairauksien ennalta ehkäisemisestä, päinvastoin kuin Antti Heikkilä, he juurikaan eivät tarjoa opastusta.

  Monet BIG PHARMAN lahjomat professorit julistavat jo lääkäriopiskelijoille ”uskomushoidoiksi” sellaiset luonnonmukaiset, halvat mutta toimiviksi osoittautuneet parantamis-menetelmät, jotka eivät tuo BIG PHARMAN kassaan rahaa.

  Ks. ”Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen”,
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014090718638829

  Reply
  • 10.12.2018 at 21:59
   Permalink

   Jos joku väittää kaikkea lääketiedettä paskaksi paitti luonnonlääketiedettä, kokelkaapa ituhippien lääketiiedettä helvetilliseen mireeniin vaikkapa, että eikohän tulis äkkiä mieli lääketieteen tarjomaan oikeaa lääkettä kun rehut ei tehoa.
   Migreenin ei auta mikää muu kun oikea lääke jota on ihan turha ettiä mistää luonnonlääkkeitä, on kyllä tullut kokeiltua, minulla kun sattuu tuo migreeni olemaan pari kertaa viikossa.

   Reply
   • 10.12.2018 at 23:40
    Permalink

    Lääketieteen suisti pois oikeilta raiteiltaan yksi ihmiskunnan illuminati-arkkivihollisista, Rockefeller :

    ”How Rockefeller Founded Big Pharma And Waged War On Natural Cures”,
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=173537

    ” THE ALLOPATHIC MEDICINE RACKET 1 (MEDICAL MAFIA, BIG PHARMA)”,
    http://www.whale.to/a/allopathy_h.html

    ”The History of the AMA”,
    https://www.cancertruth.net/ama-history/

    Rockefellerit ovat yksi niistä 13 ILLUMINATI-verilinjoista, joita Fritz Springmeier on kuvannut kirjassaan ”13 Bloodlines of The Illuminati”, https://www.bibliotecapleyades.net/Bloodlines/index.htm
    Suomeksi käännettynä: http://www.heinola.org/~patato/spring.html

    Reply
   • 11.12.2018 at 05:39
    Permalink

    Tai kroonisista helvetillisitä kulumakivuista. Tarjoappa sellaiselle jotain mentaali hömppää tai koiranputki teetä. YLE:n perjantai ohjelmassa oli vastaavasti narkkien selittely päänsilitys puheenvuoroja, jotka pilaavat niidenkin maineen jotka esim. kipulääkkeitä todella tarvitsevat. Nuoret kandit eivät uskalla määrätä kuin buranaa kivun lievitykseen kun pelkäävät valviran paimenkirjeitä.

    Reply
   • 12.3.2019 at 14:42
    Permalink

    Aspiriini sisältää vaikuttavana aineena asetyyli-salisyylihappoa, jota on saatavilla pajusta, ja myös mesiangervosta.

    Toisin kuin Aspiriinin sisältämä synteettinen as-happo, luonnon versio ei aiheuta mm. kuolemantapauksia.

    Noin 70% apteekin tuotteista ovat luonto-peräisiä, joko uutteita, jauheita tai kopioita.

    Japanissa on hallituksen puolelta tarjolla ilmaiset kääpäjauheet syöpäpotilaille, kemo- ja säteilyhoidon lisänä, jotta T-solut jne. voivat nopeasti palata takaisin tehokkaan immuunipuolustuksen tasolle.

    https://thetruthaboutcancer.com/psk-cancer-treatment/

    Reply
  • 12.12.2018 at 21:58
   Permalink

   Kyseinen paikka mistä linkitit ”migreenin auttaa tavallinen särkylääke kun se otetaan heti kohtauksen tultua”.. voi jumalauta, ei mitään tietoa koko saatanaan paikassa mikä on mikigreeni, siihen ei auta tavalliset särkylääkeet.
   Ja sinun kaltaiset p-aivot linkittää tuollaista paskaa.

   Reply
   • 13.12.2018 at 00:15
    Permalink

    Minä sen enempää kuin kukaan muukaan ei millään tavalla ole yrittänytkään estää sinua ostamasta Rockefellerin perustaman rikollisen Big Pharman patentoimia kiskurihintaisia myrkkyjä. Kyllä joku pitkälle koulutettu Big Pharman voitelema nykyajan poppamies sinulle sopivan myrkkyreseptin kirjoittaa – terve menoa myrkyllä kyllästettynä manalaan – kyllä matkalla opastajakin löytyy: http://www.whale.to/c/11887855_10102043265985445_6470582855615818200_n.jpg

    Joten turha sinun on sitä trollipaskaasi suoltaa ja koettaa toimia Rockefellerin rikollisen Big Pharman myrkkyjen myynninedistäjänä.

    Reply
    • 13.12.2018 at 18:57
     Permalink

     Liitä tämä tuohon Pharmaan jos pystyt. ”Sandoz”
     Näyttääkö samalta tekijältä, lääkkeitä kun tekee muutkin kun mainostamisi paskayhtiö.
     Mutta trolli on hyvä ja kehittelee tauteja että voi nauttia kivuista.

     Reply
     • 13.12.2018 at 23:20
      Permalink

      Eihän se SANDOZ kuulu BIG PHARMAAN…alla alkajaisiksi muutama esimerkki oikeudenkäynneistä joissa mm. Sandoz on ollut syytettynä ja lisääkin kyllä tarvittaessa löytyy:

      ”Opioid manufacturers face litigation
      …Methadone – The Pharmanetwork, Roxane, Mallinckrodt, SANDOZ…
      Every day, some 40 people in the U.S. die from an opioid overdose and countless babies are born with neonatal abstinence syndrome (NAS) – a painful result of their mother’s opioid dependency during pregnancy.
      Opioid litigation has drawn substantial publicity, as Big Pharma defends allegations of deceptive and false marketing among other claims…”
      https://bartbernard.com/drug/opioid-lawsuit/manufacturers

      ”SANDOZ Pharmaceuticals Corp is facing at least six lawsuits in the USA, seeking millions of dollars in…”,
      https://www.thepharmaletter.com/ar ticle/SANDOZ-faces-parlodel-lawsuits-in-usa

      ”Humana Sues 37 Drug Makers, Alleges Conspiracy to Fix Prices of Certain Generics
      …The lawsuit names 37 pharmaceutical companies, including Mylan, Novartis, and SANDOZ.”,
      https://www.ajmc.com/newsroom/humana-sues-37-drug-makers-alleges-conspiracy-to-fix-prices-of-certain-generics

      ”Novartis: Corporate Rap Sheet
      Novartis is the result of the ongoing concentration of the Swiss pharmaceutical and chemical industries. It was formed in 1996 through the merger of Ciba-Geigy and SANDOZ…”
      https://www.corp-research.org/novartis

      ”BC Liberals Took $220,000 in Donations From Drug Companies Named in Class Action Opioid Lawsuit
      …SANDOZ Canada…”
      https://pressprogress.ca/bc-liberals-took-220000-in-donations-from-drug-companies-named-in-class-action-opioid-lawsuit/

      ”B.C. sues pharmaceutical companies over opioids addictions
      …drug manufacturers named in the suit include Apotex Inc., Janssen Inc., Mylan N.V., Ranbaxy Pharmaceuticals Canada Inc., SANDOZ Canada Inc.,”
      https://www.ctvnews.ca/health/b-c-sues-pharmaceutical-companies-over-opioids-addictions-1.4072821

      ”U.S. states allege broad generic drug price-fixing collusion
      …The states are pressing a new complaint that would add Novartis AG’s unit SANDOZ, India-based Sun Pharmaceutical Industries Ltd…”
      https://www.reuters.com/article/us-usa-generics/u-s-states-allege-broad-generic-drug-price-fixing-collusion-idUSKBN1D0201

     • 14.12.2018 at 19:46
      Permalink

      ’Big Pharma’-firmat ml. Sandoz osoittavat ”korkeaa moraalia” vastustamalla heidän valmistamiensa lääkkeiden(!) käyttöä nevadalaisen tuomarin langettaman kuolemantuomion toimeenpanossa murhaajalle – vahingoittaisi heidän ”mainettaan”! Seuraavassa artikkelissa mainittuun, aiottuun kolmea LÄÄKKETTÄ käsittävään TELOITUSMENETELMÄÄN kuuluvat rauhoittavat midazolam ja diazepam sekä SANDOZIN lihaksia halvauttava cisatracurium. Poimintoja artikkelista:

      ”Nevada judge stalls execution after company objects to use of its drug

      A Nevada judge has effectively put the execution of a two-time killer on hold after a pharmaceutical company to the use of one of its drugs to put someone to death.

      The delay came after Nevada announced it would substitute the sedative midazolam for expired prison stocks of diazepam, commonly known as Valium. Its manufacturer, Alvogen of New Jersey, filed a lawsuit accusing Nevada of illegally securing the drug for unapproved purposes.

      A second pharmaceutical company, Sandoz, also raised objections at Wednesday’s hearing to the use of one of its drugs — the muscle-paralysing substance cisatracurium — in executing Dozier.

      Dozier told a judge that he doesn’t really care if he suffers when he dies. But he allowed lawyers last year to challenge the three-drug method that Nevada planned to use, including the sedative diazepam, the potent opioid fentanyl and a muscle paralyzing drug called cisatracuriam

      Dozier was sentenced to death in 2007 for robbing, killing and dismembering 22-year-old Jeremiah Miller at a Las Vegas motel in 2002. ”

      https://www.theguardian.com/us-news/2018/jul/11/nevada-execution-blocked-scott-raymond-dozier-alvogen-midazolam

      Mainitun ”lääke”-koktailin ottanut päätyäkseen manalaan ilmeisesti ei tarvitse em. opastajaakaan http://www.whale.to/c/11887855_10102043265985445_6470582855615818200_n.jpg

    • 14.12.2018 at 21:52
     Permalink

     Mene hullu hoitoon poppamiehellesi.
     Laitonkin kirjoituksesi muuten poliisille selvitettäväksi, sillä jos tuollaisella on perhettä, silloin asia on niin että heidät otetaan huostaan.

     Reply
     • 16.12.2018 at 19:06
      Permalink

      Trolli suoltaa tyypillistä trollin ulostetta, koska asiaperusteita ei ole!

    • 17.12.2018 at 21:44
     Permalink

     Jos kirjoittaa totta on.trolli, mene nyt kuulepoppaukko peilin eteen.
     Et tollo ettinyt edes oikean lääkeyhtiön nimellä, ilmoitin nimen mutta ei.. poppaukko suoltaa täyttä paskaa.
     No, odota rauhassa kellosi sointia.

     Reply
 • 11.12.2018 at 10:47
  Permalink

  Kyllä kannatan Dosentti Luukkasen ehdotusta.

  Reply
  • 12.12.2018 at 23:17
   Permalink

   Eli katselet milelläsi kun satuhatta kuussa tienaava entinen kansaedustaja saa kaikki lääkkeet ilmatteeksi.
   Eläkeraja pitää olla minkä ylittyessä lääkkeet joutuu ostamaan itse, luulisi tuon olevan kaikkille selvä, mutta näköjään ei.

   Reply
 • 26.12.2018 at 19:44
  Permalink

  Lakiehdotuksen peruslause olisi: ”Lääkärin määräämät lääkkeet yli 65-vuotiaille, alle 20 000 euroa vuodessa eläkettä saaville, muille eläkeläisille lääkkeiden hinta porrastuisi tulojen mukaan”.
  Kannatan! Suurituloiset eläkeläiset eivät tarvitse taloudellista avustusta.

  Reply
 • 3.1.2019 at 09:54
  Permalink

  Miksi muuten PS ei tunne kuin vuokralla asuvia eläkeläisiä? Toisaalta taas joku kirjoittaa miten rikkaita ovat eläkeläiset, kaikilla isoasunto, kesämökit, pitävät aikuisia lapsiaan nälässä ja ruokajonoissa kun eivät kuole pois.

  Reply
 • 21.7.2020 at 14:54
  Permalink

  What a material of un-ambiguity and preserveness of valuable familiarity concerning unpredicted feelings.

  Reply
 • 21.7.2020 at 21:41
  Permalink

  Some times its a pain in the ass to read what people wrote but this website is rattling user
  genial!

  Reply
 • 30.8.2020 at 18:55
  Permalink

  Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.

  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to
  say superb blog!

  Reply
 • 30.8.2020 at 19:49
  Permalink

  There is apparently a bunch to realize about this. I believe you
  made various nice points in features also.

  Reply
 • 31.8.2020 at 01:55
  Permalink

  Thanks for the auspicious writeup. It in fact was once a entertainment account it.

  Look complex to far delivered agreeable from you!
  By the way, how can we be in contact?

  Reply
 • 31.8.2020 at 05:30
  Permalink

  Attractive component of content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to assert
  that I acquire actually loved account your blog posts.
  Anyway I will be subscribing on your augment or even I success you get right of entry
  to consistently quickly.

  Reply
 • 31.8.2020 at 11:36
  Permalink

  Having read this I believed it was really enlightening.

  I appreciate you taking the time and energy to put this content together.
  I once again find myself spending a lot of time both reading and posting comments.
  But so what, it was still worth it!

  Reply
 • 31.8.2020 at 13:53
  Permalink

  Howdy! I know this is kinda off topic but I was wondering if you
  knew where I could get a captcha plugin for my comment
  form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one?

  Thanks a lot!

  Reply
 • 31.8.2020 at 14:56
  Permalink

  With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My site has a lot of unique content I’ve
  either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any ways to help
  prevent content from being stolen? I’d really appreciate it.

  Reply
 • 31.8.2020 at 15:03
  Permalink

  Howdy I am so thrilled I found your blog page, I really found you by
  accident, while I was looking on Aol for something else,
  Anyways I am here now and would just like to say thank you for a
  fantastic post and a all round interesting blog (I also
  love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also
  added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the fantastic job.

  Reply
 • 31.8.2020 at 17:46
  Permalink

  Only wanna comment that you have a very nice website, I like the layout
  it actually stands out.

  Reply
 • 31.8.2020 at 18:29
  Permalink

  Thanks for the good writeup. It in truth used to be a enjoyment account it.

  Look complex to more delivered agreeable from you! However, how could we keep up a correspondence?

  Reply
 • 31.8.2020 at 18:54
  Permalink

  Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon every day.
  It will always be helpful to read through content from other writers and practice a little something from their websites.

  Reply
 • 31.8.2020 at 20:35
  Permalink

  Attractive component to content. I just stumbled upon your site and in accession capital to claim that I get in fact enjoyed
  account your weblog posts. Anyway I will be subscribing for your augment and even I
  achievement you access constantly rapidly.

  Reply
 • 31.8.2020 at 21:23
  Permalink

  Hi I am so delighted I found your blog, I really found you by error, while I was researching on Bing
  for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thanks a lot
  for a incredible post and a all round exciting blog (I
  also love the theme/design), I don’t have time to go through it
  all at the minute but I have book-marked it and also added
  your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the
  superb job.

  Reply
 • 31.8.2020 at 22:47
  Permalink

  Thank you for the good writeup. It actually was
  once a enjoyment account it. Glance complex to more added agreeable from you!
  By the way, how can we keep in touch?

  Reply
 • 31.8.2020 at 23:45
  Permalink

  Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering if
  you knew where I could get a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
  Thanks a lot!

  Reply
 • 1.9.2020 at 06:01
  Permalink

  Hello, i feel that i noticed you visited my weblog
  thus i got here to ?return the prefer?.I am trying to find issues to
  improve my site!I assume its adequate to make use of some of your
  ideas!!

  Reply
 • 1.9.2020 at 06:37
  Permalink

  I must get across my appreciation for your generosity for those people who really need guidance
  on this important idea. Your personal dedication to
  getting the solution around was quite good and have consistently enabled employees like me to get
  to their dreams. The invaluable key points can mean this much a
  person like me and further more to my office colleagues. Best wishes; from each one of us.

  Reply
 • 1.9.2020 at 07:48
  Permalink

  Pretty component to content. I just stumbled
  upon your web site and in accession capital to say that I acquire in fact loved account your weblog posts.
  Anyway I will be subscribing to your feeds and even I success you get right
  of entry to consistently rapidly.

  Reply
 • 1.9.2020 at 08:18
  Permalink

  Good day! I know this is kind of off topic but I
  was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems
  finding one? Thanks a lot!

  Reply
 • 1.9.2020 at 08:46
  Permalink

  I would like to convey my admiration for your generosity in support
  of persons who absolutely need assistance with your niche.
  Your real commitment to getting the message all-around became extremely important and
  has constantly allowed many people like me to achieve their targets.
  Your warm and helpful report indicates so much a person like me and far more to my office colleagues.
  Warm regards; from each one of us.

  Reply
 • 1.9.2020 at 09:28
  Permalink

  Hey, you used to write magnificent, but the last several posts have
  been kinda boring? I miss your great writings.
  Past several posts are just a little out of track!
  come on!

  Reply
 • 1.9.2020 at 10:05
  Permalink

  Awsome article and right to the point. I don’t know if
  this is truly the best place to ask but do you guys have any thoughts on where
  to get some professional writers? Thank you 🙂

  Reply
 • 1.9.2020 at 10:12
  Permalink

  Nice post. I learn something totally new and challenging
  on blogs I stumbleupon everyday. It will always be interesting to
  read articles from other writers and practice a little something from other web sites.

  Reply
 • 1.9.2020 at 10:36
  Permalink

  Nice blog here! Also your site loads up very fast! What web host
  are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my website loaded up as fast as yours lol

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.