Latviassa vaalit lauantaina – voittaako valtakoneistoa uhkaava puolue?

Latvialaiset pääsevät lauantaina äänestämään tulevaisuudestaan. Yksi puolue on ilmoittanut järisyttävänsä valtakoneistoa, jos se pääsee valtaan – eikä pelkästään Latviassa, vaan myös EU:ssa.

Artuss Kaiminss, kansan ääntä kuuntelevan eli niin sanotun populistipuolueen KPV LV:n puheenjohtaja, on ilmoittanut taistelevansa korruptiota vastaan.

Hän on myös kieltäytynyt pidättäytymästä yhteistyöstä maan Venäjä-myönteisen Harmonia-puolueen kanssa, jota pidetään mahdollisena ”Troijan hevosena”.

Suurin kannatus puolueelle tulee Latviassa asuvilta venäläisiltä, joita on vähemmistö maassa. Muut puolueet ovat ilmoittaneet vastahakoisuutensa puolueen kanssa toimimiseen, koska ne katsovat, että puolueella on yhteyksiä Venäjään.

KPV LV -puolueella on 24 paikkaa satapaikkaisessa parlamentissa. Puolue on ilmoittanut olevansa EU ja Nato -myönteinen.

Puolue katkaisi yhteistyösuhteensa Putinin Yhdistyneen Venäjän puolueen kanssa viime vuonna. Puolueen suunnanmuutosta epäillään kosmeettiseksi, koska epäillään, että puolue voisi silti taustalla hautoa yhteyksiä Venäjä-myönteisten tahojen kanssa.

Lähde: Daily Express

Aiheeseen liittyvää:

3 thoughts on “Latviassa vaalit lauantaina – voittaako valtakoneistoa uhkaava puolue?

 • 6.10.2018 at 18:47
  Permalink

  ”…koska epäillään, että puolue voisi silti taustalla hautoa yhteyksiä Venäjä-myönteisten tahojen kanssa.” Kohta ei tiedä enää mitä äänestää, koska puolueet hautovat taustalla kaikenlaisia yhteyksiä johonkin pän myönteisten tahojen kanssa. Toisaalta ovathan kulissien takainen toiminta, kaikenlainen huomion kääntäminen ratkaisevalla hetkellä toisaalle sekä salaiset sopimukset jo Suomenkin poliittisella näyttämöllä jo enemmän käytäntö kuin poikkeus.

  Reply
 • 6.10.2018 at 19:34
  Permalink

  Kaikki on mahdollista sillä Latviassa Tieto oyj ei päätä äänestyksen tuloksia toisin kuin täällä hölmölässä.

  Reply
 • 6.10.2018 at 20:30
  Permalink

  EU ja nato myönteinen puolue? Hyi saatana!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.