Jani Toivolalle torut eduskuntaryhmältä – ”Minulla ei ole mitään salattavaa”

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen on keskustellut tänään puhelimitse kansanedustaja Jani Toivolan kanssa ja esittänyt hänelle vakavat moitteet.

– Olen tänään keskustellut puhelimitse Toivolan kanssa ja esittänyt hänelle vakavat moitteet. Kansanedustajan tehtävässä on kyse luottamuksesta. On selvää, että huolimattomuuteen ja leväperäisyyteen ei ole varaa missään kansanedustajan tehtäviin sisältyvien etujen käytössä. Vaikka eduskunnan sääntöjä ei olisikaan rikottu, on toiminta paheksuttavaa. Tällaiset tilanteet ovat omiaan heikentämään ihmisten luottamusta politiikkaan ja päättäjiin. Siksi moitteet ovat tarpeen, Krista Mikkonen sanoo vihreiden tänään julkaisemassa tiedotteessa.

– Pidän tärkeänä sitä, että Toivola on havainnut ja myöntänyt virheensä ja ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin. Asioiden avoin selvittäminen ja virheiden korjaaminen on nyt ensisijaista, toteaa Mikkonen.

Syynä moitteisiin ovat ilmeisesti Toivolan kahteen kertaan laskuttamat taksimatkat ja palkkiolliset kouluvierailut.

Blogissaan Toivola kirjoittaa:

– Kansanedustajan työ on päätyöni. Sen ohella olen tehnyt sivutoimisesti puhujan ja näyttelijän töitä. Olen lain velvoittamalla tavalla täyttänyt edustajan sidonnaisuusilmoituksen. Siellä on ilmoitettu ne mahdolliset palkkiot, jotka minulla on velvollisuus ilmoittaa.

Toivola kertoo blogissaan tienanneensa vuosina 2015-2016 yhteensä 14 742 euroa palkkioita kouluvierailuista. Tämän lisäksi Toivola ilmoittaa saaneensa 1200 euroa juontokeikoista samalta ajalta, sekä 1984 euroa työpajojen vetämisestä. Nämä palkkiot Toivola on laskuttanut kansanedustajan palkkion lisäksi.

– Haluan olla mahdollisimman avoin, sillä mitään salattavaa minulla ei ole, kirjottaa Toivola blogissaan.

Iltalehden mukaan Toivola on nostanut eduskunnalta lisäksi lähes 330 euroa kuukaudessa, sillä hän on ollut kirjoilla Riihimäellä, vaikka hän asuu Helsingissä. Iltalehden paljastettua asian Toivola aikoi muuttaa asuinpaikakseen Helsingin.

Iltalehti selvitti myös, että Toivola on ajanut tällä vaalikaudella taksilla yli tuhat kertaa veronmaksajien piikkiin, noin 22 000 euron edestä.

Aamulehden mukaan Toivola aikoo palauttaa taksikustannuksista eduskunnalle 200 euroa ja 60 senttiä ajoista, jotka hänen olisi kuulunut maksaa itse, sillä matkat liittyivät kouluvierailuihin, joista Toivolalle on maksettu palkkio.

– Tämä oli aidosti asia, joka oli minulta iso virhe. Se löytyi, kun lehdistö nosti niitä asioita esiin. Totta kai haluan korjata sen, tehdä toivottavasti omasta toiminnastani näkyvää ja rakentaa luottamusta, kertoo Toivola Lännen Medialle.

Iltalehden mukaan Toivola on laskuttanut Lasten ja nuorten säätiöltä kaksi taksimatkaa, jotka hän on maksanut eduskunnan taksikortilla.

Mainittakoon vielä, että vihreiden kansanedustaja Jani Toivola on koulutukseltaan näyttelijä.

Lähteet: Jani Toivolan blogi, Vihreät, IL, IL, Aamulehti, Eduskunta

11 thoughts on “Jani Toivolalle torut eduskuntaryhmältä – ”Minulla ei ole mitään salattavaa”

 • 28.9.2018 at 18:58
  Permalink

  Minusta tuossa ei ole tapahtunut mitään muuta virhettä kuin että jotkut pölhöt valitsivat tuon pellen eduskuntaan.
  Toivottavasti pölhöt ovat viisastuneet ja pelle putoaa ensi keväänä.

  Reply
 • 28.9.2018 at 19:17
  Permalink

  Näyttelijä, kouluvierailuja,paskaapuhumassako tämä hyyppä käy kouluissa.vai jauhamassa monikulttuurista.Selkeä kusettaja niinkuin kaikki pigmettivammaiset..

  Reply
 • 28.9.2018 at 19:20
  Permalink

  Vihreät ovat yhteiskunnan pahin syöpä. Punavihreä valtamedia julistaa vihreää kusetusta valheen kaikella voimalla. Repertuaariin kuuluu Ilmastonmuutoksella pelotettelu, lihan syönnin demonisointi, lgbt-palvonta ja pakko islamisointi. Kuinka sekaisin päästään vihreiden äänestäjät ovat kun uskovat vihreiden hölyn pölyn ja äänestävä perkeleitä eduskuntaan?

  Reply
 • 28.9.2018 at 19:51
  Permalink

  No tää kuka valehtelee kaiken tuskin valitaan eduskuntaan enää, pitäähän vihreilläkin olla älyä päässä vai onko???????

  Reply
 • 28.9.2018 at 19:52
  Permalink

  Mitäpä sellaisella miehellä on ”salattavaa”, joka kertoo ottaneensa ensi kerran perseeseen New Yorkin puistossa joltakin ”samanhenkiseltä”. Eli ystävät rakkaat! Siinäpä ovat ne ”kannukset” eduskuntatyöhön. ”Aivovapaa” Alexander Stubb oli ensimmäisenä onnittelemassa EK:ssa tätä Jani Toivolaa homostelulain ”läpimenon” jälkeen legendaarinen hammasrivistö loistaen. Vahinko, ettei kukaan ole kuolaimia hankkinut, sillä kaikkihan sen tietävät, mitä hevonenkin tekee ilman kuolaimiaan? Mutta kuten wanha kansa tietää kertoa: ”Herroilla on hevosen mieli!”

  Reply
 • 28.9.2018 at 20:07
  Permalink

  Mitä helvettiä tällaiset jonnin joutavat toivolat tekevät eduskunnassa ?…ulos ja heti. Sama juttu Juha Sipilälle.

  Reply
  • 28.9.2018 at 20:53
   Permalink

   Eihän Sipilä ole Toivola vai onko.

   Reply
   • 29.9.2018 at 03:04
    Permalink

    Ei mutta sipiläkin joutaisi pihalle samalla. Vai oletko eri mieltä ?

    Reply
 • 28.9.2018 at 22:10
  Permalink

  Turha mitään on enää salata, kun iltapäivälehdet ovat jo kaiken tuoneet julki.

  Reply
 • 28.9.2018 at 23:17
  Permalink

  > Toivola aikoo palauttaa taksikustannuksista
  > eduskunnalle 200 euroa ja 60 senttiä

  Tosi reiluuuuuuuu!!!!!!

  Tällä on ostettu varma läpimeno seuraavissa vaaleissa.

  Reply
 • 29.9.2018 at 08:21
  Permalink

  Ei voi kun täälä kotona päätä pyörittää ja tuntea sitä valtavaa myötähäpeää niitä kohtaan, jotka tota värivammasta pakaraporaria äänesti! Nyt kaiken paskan lisäksi olis kiva vielä tietää, että kun tämä ”saatanan Suomelle lähettämä lahjakkuus” on kerta esittänyt kansanedustajan työn olevan hänen ensisijainen työ ja niin kiireinen kun tämä onkin, että oikeen taksilla pitää joka paikkaan suhata (komian laskun saattelemana)niin moneltako istunnolta oli pois ollessaan toissijaisessa työssään? Onko ollu aina paikalla eduskunnassa kun on pitänyt olla vai oliko toissijaisessa työssään ensisijaisen työnsä kustannuksella repimässä kolmansia palkkioita kusettamalla kaikkia tahoja. Millä tälläset homouden irvikuvat kera kaiken maailman stubidoiden ovat eduskuntaan päässeet, koska kun asiaa tarkkaan miettii, niin ulkonäön perusteella ei varmaan ainakaan, meinaan jos mun perse olis yhtä ruma kun ton naama, niin en kehtais yölläkään käydä paskalla!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.