Esitys eduskunnalle: Maahantulokiellon rikkomisesta mahdollisesti vankeusrangaistus

Nykyisin maahantulokiellon rikkomiset käsitellään lähes yksinomaan ulkomaalaisrikkomuksina, joista voidaan määrätä seuraamukseksi vain sakkoa.

Rikoslakiin ehdotetaan lisättäväksi uusi säännös maahantulokiellon rikkomisesta. Rikokseen syyllistyisi ulkomaalainen, joka tulee Suomeen, vaikka hänelle on määrätty voimassa oleva maahantulokielto. Kiellon rikkomisesta seuraisi sakkoa tai enintään yksi vuosi vankeutta.

Tänään eduskunnalle annetun hallituksen esityksen mukaan lainmuutoksella edistettäisiin sitä, että maahantulokiellon rikkomisesta voidaan nykyistä paremmin määrätä teon paheksuttavuutta vastaava rangaistus. Muutoksella tavoitellaan myös kiellon rikkomista estävää vaikutusta.

Vankeusrangaistuksen säätäminen ulkomaalaiselle määrätyn maahantulokiellon rikkomisesta sisältyy hallituksen joulukuussa 2015 julkistamaan turvapaikkapoliittiseen toimenpideohjelmaan.

Enimmäisrangaistuksen korottamisen vuoksi asian käsittely sakkomenettelyssä ei enää olisi mahdollista. Maahantulokiellon rikkomiset siirtyisivät käsiteltäviksi täysmittaisessa esitutkinnassa, syyteharkinnassa ja oikeudenkäynnissä.

Lähde: Oikeusministeriö

11 thoughts on “Esitys eduskunnalle: Maahantulokiellon rikkomisesta mahdollisesti vankeusrangaistus

 • 27.9.2018 at 20:58
  Permalink

  ”Muutoksella tavoitellaan myös kiellon rikkomista estävää vaikutusta”

  No voi vitun ääliöt ja Euvostoliiton perseennuolijat. Miten olisi rajavalvonta niin että laittomalla asialla oleva ei pääsisi suomeen?

  Reply
  • 28.9.2018 at 10:45
   Permalink

   Niinpä. Ei niitä edes tarvi päästää maahan.

   Reply
   • 28.9.2018 at 11:56
    Permalink

    Ja sehän ei tarkoita että rajat kiinni, kuten jotkut valheellisesti väittävät, vaan ainoastaan sitä että laittomalla asialla olevat pysäytetään ja estetään näiden maahan pääsy. Joka tätä vastustaa, ei sillä voi olla omassa pussissaankaan puhtaita jauhoja.

    Reply
 • 27.9.2018 at 21:30
  Permalink

  Kun laittomat maahantunkeutujat ylittivät Suomen rajan 30.11.1939 niitä alettiin ampua. Suomella oli silloin meininki puolustaa itseään.
  Toisin on EU-Suomessa. Laittomat maahantunkeutujat otetaan veronmaksajien eläteiksi ja heidän sallitaan murhata, tappaa, raiskata, rosvota ja ryöstää, koska muutama herra ja rouva saavat VOK-bisneksestä rahaa Panaman tileilleen ja eräs teurassian kokoinen juudas hillotolpan ulkomailta.

  Reply
  • 28.9.2018 at 21:02
   Permalink

   Brysseliä kumartavassa Suomessa ovat maanpetturit vallankahvassa – 30.11.1939 valtaa pitivät isänmaalliset poliitikot.

   Aina Suomen tuhoa ajavat viher- ja muut kommunistit sekä näiden kanssa samassa veneessä kulkevat punaliberaalit punaporvarit ovat tehneet kirosanan sanasta isänmaa – he ovat globalisti-pankkigangsterien nöyriä apulaisia Uuden maailmanjärjestyksen tyrannian toteuttamisessa, johon osana kuuluu kansallisvaltioiden tuhoaminen vapaalla kehitysmaalaisten, erityisesti afrikkalaiten siirtolOisten maahantunkeutuja-invaasiolla.

   Reply
 • 27.9.2018 at 22:51
  Permalink

  Eikös ne ole aika usein virolaisia ja venäläisiä? ”Ratsiassa rattijuoppo, jolla maahantuojilta” . Monilla on niin rajoittunut mieli ulkomaalaisista. Työpaikallani ollut inkerläisäidin poika sai maahantulokiellon rötösteltyään Suomessa. Paluumuuttajaksi ei ollut hakenut, .Perhe Pietarissa, paitsi äiti Suomessa.

  Reply
 • 28.9.2018 at 06:15
  Permalink

  Mutta se taikasana kumomaa kaiken.Suvakki tädit hoitavat lopun.

  Reply
 • 28.9.2018 at 07:05
  Permalink

  Halutaan pohjoismaiset natsit vankilaan tätäkin väylää pitkin

  Reply
 • 28.9.2018 at 20:40
  Permalink

  Ei mene läpi, koska rasismia. Sen sijaan lähitulevaisuudessa kantasuomalaisten oikeusturvaa lain edessä tullaan rajoittamaan hyvin radikaalilla tavalla, joka sotii Suomen perustuslakia ja kaikkia kansalaisuusoikeuksia vastaan, sillä suurin ongelma Suomessa on suomalainen. Sen sijaan mitä kauempaa Suomesta, sen ”vähemmän harmia!”

  Reply
 • 30.9.2018 at 15:37
  Permalink

  Maahamme EI pitäisi päästää ketään paperitonta tai laitonta.
  Mikä vittu siinä on ettei rajalla voida valvoa tulijoita????
  Nythän EU:n vuotavien sisärajojen yli saapuu kerjäläisiä, taskuvarkaita, huoria, huumediilereitä, murtomiehiä, elintaaopakolaisia ja muuta paskasakkia joita poliisi sitten mahdollisesti ”tarkastaa” jos löytää.
  Järjen klyhyyttä.

  Reply
 • 7.10.2018 at 17:17
  Permalink

  Vankeus kustannetaan työläisen maksamista veroista sekä lainarahalla.
  Kyseessä olisi siis turvapaikka maahantunkeutujalle.
  Tämä piristäisi holhousammattien työllisyyttä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.