Reijo Tossavainen: Venäläisten maihinnousu Airistolla johtuu päättäjien sinisilmäisyydestä

Vuonna 2011 aloittaessani eduskuntatyön tein lakialoitteen, joka toteuduttuaan olisi rajoittanut EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisten ja yritysten kiinteistökauppoja. Valmistelin aloitteen huolellisesti lakiasiantuntijan ja eduskunta-avustajani kanssa. Jätin aloitteen ja lähetin asiasta tiedotteen medialle. Yksikään media ei reagoinut millään tavalla. Jouduin toteamaan, että aloitteeni kuului sarjaan ”väärin sammutettu”.

En silti luovuttanut. Houkuttelin mukaan demareiden kansanedustajan Suna Kymäläisen. Hän innostui sillä ehdolla, että hän saa olla aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja eli aloite kirjataan hänen piikkiin. Kymäläinen arvioi aloitteen varmistavan hänen läpimenonsa seuraavissa eduskuntavaaleissa, sillä Etelä-Karjalassa venäläiset tekivät tuohon aikaan todella paljon kiinteistökauppoja, joita monet eivät pitäneet pelkästään hyvänä asiana.

Teimme siis yhteistyötä. Tavoitteena oli yli 100 allekirjoitusta. Minä sain kaikkien perussuomalaisten kansanedustajien nimet. Myös keskustan ja kokoomuksen kansanedustajista iso osa allekirjoitti. Sen sijaan vasemmiston, demareiden ja vihreiden joukosta ei juuri kannatusta löytynyt. Muistelen, että esimerkiksi Sunan taustaryhmästä demareista löytyi vain neljä allekirjoittajaa.

Sadan allekirjoittajan määrä ylittyi niukasti, joten lakialoite olisi edennyt eduskunnan koneistossa. Toiveikkaana järjestin Sunan kanssa medialle infotilaisuuden, johon valmistauduimme huolellisesti. Lisätietoja olisi ollut tarjolla. Vaivannäkömme oli turha, sillä yksitään toimittaja ei vaivautunut paikalle.

Kului muutama viikko, ja sitten yllättäen rävähti. Eräs media teki asiaa tikusta ja lähti paheksumaan aloitetta. Muut mediat seurasivat sopulilauman tavoin perästä. Siitä säikähtäneenä muutama kansanedustaja veti nimensä aloitteen alta pois, jolloin aloitteelta putosi käytännössä pohja pois.

Ainoa käytännön seuraus oli se, että asialla julkisuutta saanut Suna Kymäläinen uusi kansanedustajan pestinsä. Seuraavalla vaalikaudella Kymäläinen uusi temppunsa.

Se siitä. Entä mikä on tilanne tänään?

Venäjän talouskriisistä ja ruplan heikosta kurssista johtuen ”tavalliset” venäläiset tekevät nyt vähän kiinteistökauppoja. Sen sijaan muiden venäläistahojen ostohalut eivät ole vähentyneet. Erityisen ahkerasti kiinteistöjä on haalittu strategisesti merkittäviltä paikoilta, esimerkiksi sotilaskohteiden läheltä. Ostetuille kohteille ei useimmiten löydy muuta järkevää selitystä kuin venäläisille tärkeän toisen kohteen läheisyys.

Sotilaallisesti ja taloudellisesti tärkeältä Turun Airiston alueella venäläiset ovat peiteyhtiöiden kautta hankkineet runsaasti kiinteistöjä, joille heillä ei ole ollut mitään näkyvää käyttöä. Bulvaanien avulla on hankittu jopa Puolustusvoimien käytöstä poistettua, mutta vielä käyttökelpoista kalustoa. Laitureita on rakennettu ja väyliä on ruopattu. Valvontakameroita on joka nurkalla.

Venäläiset ovat tehneet maihinnousun Airistolla. Joko kansanedustajien ja agendajournalistien vähättelevä hymy hyytyy?

……..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

21 thoughts on “Reijo Tossavainen: Venäläisten maihinnousu Airistolla johtuu päättäjien sinisilmäisyydestä

 • 23.9.2018 at 10:11
  Permalink

  Hyvääkään asiaa ei voi kannattaa, jos sen esittää vihollinen eli ”väärin ajatteleva” joka ei sovi omaan agendaan.

  Reply
 • 23.9.2018 at 10:37
  Permalink

  Jyllatys? Ainakin 20 vuotta on ollut yleisessä tiedossa tämä venäläisten maa- tontti- ja mökkikauppahamstraus. Lähes jokaisen suuremman tukiaseman lähellä on venäläisomistuksessa oleva maapläntti ja/tai tyhjillään oleva mökki. Valtava määrä tarmoa on laitettu ”väärän mielipiteen” omaavien leimaamiseksi venäjätrolleiksi, mutta oikeiden venäläisten tekemisille on lotkautettu korvaa tai jopa edistetty sitä myymällä jopa valtion maita venäläisille.

  Reply
  • 27.9.2018 at 20:23
   Permalink

   Muuhan olisi antisemitismiä. Putin on täysverinen juutalainen, eli hänen TODELLISET toimensa Suomen valtiota ja kansaa vastaan sallitaan jottei ”syyllistytä antisemitismiin”, samalla kun käytetään esimerkiksi Jessikka Aroa ja muita narreja huomion viemiseen muualle…

   ”Vladimir Putin the current leader of Russia was put into power by the Federation Of Jewish Organizations In Russia. The Jewish Chairman of this organization Abramovich stated in a 2005 interview that Putin could obtain Israeli citizenship if he wanted as an ethnic Jew. And that his mother was a Jew Shelomova. This makes Putin full Jewish by Jewish law…”

   Reply
   • 27.9.2018 at 20:34
    Permalink

    Mikäli alla oleva sitaatti on totta, näyttääkin siltä, että Helsingin poliisi ja Suomen syyttäjälaitos ovat niitä todellisia putinisteja, jotka toimivat Suomen lakien vastaisesti totellessaan Ison Karhun käskyjä:

    Recently in January 2018 Putin spoke out against attempts to deny the Holocaust at the Jewish Museum and Tolerance Center in Moscow also attended by Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu…

    …Putin went on to say that politicians have an obligation to “prevent the weeds of nationalist ideology from growing,”..

    Reply
 • 23.9.2018 at 11:54
  Permalink

  Venäläisten ostoinnon ymmärtää sitä taustaa vasten, että Suomen maanpetturipoliitikot ovat lahjoittamassa isänmaamme jalkojemme alta pois USA:n sionisteille ja lisäksi nuolleet näiden persettä puskemalla läpi sionistien rautanyrkin eli NATO:n antautumissopimuksen eli MOU:n. Suomeen on perustettu NATO:n salainen viestinnän hybridikeskus Tikkakoskelle ja varmasti myös salainen tukikohta, minkä tarkkaa sijaintia ei vain vielä tiedetä.

  Sionistien selkeä suunnitelma on tämä: Ukrainan kautta avataan Venäjää vastaan eteläinen rintama, päätavoitteena saada haltuun Venäjän hallussa oleva Sevastopolin laivastotukikohta. Samaan aikaan avataan Suomen kautta pohjoinen rintama, jonka tarkoitus on kukistaa Murmanskin ydinsukellusvenetukikohta. Klassinen pihtiliike jota Aatukin yritti ja otti turpaansa. Tällä kertaa tilanne on Suomen ja koko maailman kannalta paljon ikävämpi. Nimittäin, ellei Venäjä onnistu kukistamaan näitä hyökkäyksiä konventionaalisin asein, sen on pakko käyttää taktisia ydinaseitaan ja se taas vie maailman globaalin ydinsodan partaalle.

  Israelin sionistit ovat tehneet selväksi että jos kolmas maailmansota tarvitaan sionistien maailmanvallan eli Uuden Maailmanjärjestyksen sementoimiseksi, se tulee. Siitä tässä on perimmältään kyse.

  Eero Tillanen

  Reply
 • 23.9.2018 at 12:13
  Permalink

  Aamu Airiston kimmeltää, mutta vihervasemmiston aivoissa ei kiillä ainoakaan ajatus. Sen kummemin ajatus ei kiillä Sipilän hallituksellakaan. Maailman halailun ja taloudellisen eliitin nuoleskelulla tähän on tultu. On tehty typerää politiikkaa oman rahapussin koon kasvattaminen ja moraaliposeeraus johtotähtinä.
  Vapaalla liikkuvuudella on saatu tuhottua kantasuomalaisten työmarkkinat. 90-luvun laman taittuessa ilmestyivät eestiläiset, puolalaliset ja venäläiset työmaille. Kuinka paljon halvemmaksi ulkolainen porukka tuli työnantajille sitä en tiedä, mutta suurteollisuuteen heitä ilmestyi pilvin pimein mm. asentajiksi, hitsareiksi, telineiden kasaajiksi, eristäjiksi. Omin korvin kuulin erään eriste-firman työnjohtajan elvistelevän etteivät enää palkkaa suomalaisia.
  Tossavaisen blogi kertoo Airiston strategisesti tärkeästä sijainnista. Kartasta näkee että esim. Nesteen Naantalin jalostamolle pääsee nätisti meriväylää pitkin. Vielä suuremmalla teollisuus alueella Porvoon Kilpilahden alueella toimii Naantalia suurempi öljynjalostamo, useampi voimalaitos, Borealiksen muovi-ja petrokemian teollisuutta, nykyisin jenkki omisteinen polyesterihartsi-tehdas, Löytyy myös Aga ja Innogas kaasufirmat, Nesteen ja Borealiksen rautatie-ja autolähettämöitä, rautatiepurkaus terminaalit ja luonnollisesti myös valtava säiliöalue, varasto kallioluolastot, laaja satama-alue ja paljon muuta mielenkiintoista.
  Venäläisiä työskentelee alueella perkeleesti erilaissa huoltotöissä ja prosessinhoitajina ja ties missä töissä. Heillä on myös omia yrityksiä ja tekeät alihankintaa alueella. He tuntevat luonnollisesti alueen kuin omat taskunsa. Heitä asuu runsaasti lähi kaupungeissa ja kunnissa.
  Syypäitä Suomen nykyiseen surkeaan taloudelliseen- ja turvallisuustilanteeseen ovat taloudellinen eliitti ja heidän sätkynukkensa vihervasemmisto, keskusta ja kokoomus. He ovat kaikki moraaliposeeraajia sekä ahneita pirulaisia, jotka oksentavat kantaväestön päälle.

  Reply
 • 23.9.2018 at 12:37
  Permalink

  Ja ei ne maakaupat vielä mitään. Samanaikaisesti maamme venäläisväestö on kasvanut huomattavasti, maassa on todennäköisesti tuhansia sotilaskoulutettuja venäläisdesantteja muka työmiehinä. Odottavat kun käsky käy. Toisaalta, Venäjän motiivit osaltaan ymmärtää. Suomen idiootti päättäjistö kun laski maahan vastapainoksi yli 30 000 paperitonta, joiden joukossa on mahdollisesti tuhansia potentiaalisia jihadisteja. Auta armias, jos seuraavassa Suomessa tapahtuvassa terrori-iskussa kuolee Venäjän kansalainen. Venäjä tulee siinä tilanteessa ”apuun” aivan varmasti.

  Reply
  • 23.9.2018 at 13:39
   Permalink

   Ei ollut idiotismia että maahan laskettiin 30 000 vieraan valtion sotilaskoulutuksen saanutta äijää (joiden motiivien epäily oli erään maanpetturin mukaan rasismia), vaan ihan laskelmoitu peliliike. Asutettiinpa voimavarat irvokkaasti vieläpä vanhempiin varuskuntiin, suomalaisten mokkereiden kantaessa erittäin raskaat ja suuret laukut joiden sisään ei poliisi ja tulli katsonut.Televisiossa sitten kyllä ratsataan näyttävästi suomalaiselta vironkävijältä se ylimääräinen kaljapullokin niin että saadaan pelotevaikutus omilla uhrilampailla pysymään voimassa.

   Reply
 • 23.9.2018 at 14:02
  Permalink

  Tunnen Airistoa ja laivaväyliä. Ei näillä venäjärahotteisilla tonteilla ole mitään vaikutusta liikenteen turvallisuuteen. Ei myöskään puolustusvoimien romukalustosta ole turvallisuusuhkaa. Tilanne voi olla vakoilun kannalta edullinen ja tarpeellinen venäläisille, jos liitymme natoon. Omaa turvallisuuttaan voivat ajatella, suomalaisista ei ole uhkaa Venäjälle.

  Jos olisi muita ongelmia kuin huhupuheet, puolustusvoimat olisi tilanteen ratkaissut jo aikoja sitten.
  Rahoituksessa ja rakenustyössä voi olla laittomuuksia, mutta sekin nyt selvinnee.

  Reply
  • 23.9.2018 at 14:05
   Permalink

   Enemmän tämä kieltämättä haiskahtaa venäjä-uhan lietsonnalta kansalaisiin ja natotukselta. Venäläisten tonttiasioihin olisi voitu tarvittaessa puuttua huomattavasti aikaisemmin.

   Reply
 • 23.9.2018 at 15:17
  Permalink

  No, mutta asiahan on korjattu kutsumalla Naton Lähi-Idän ja Afrikan veteraaneja 32500 kpl tänne lupaamalla ilmainen asunto ja taskurahaa. Samalla muuttaa myös kokonaisia heimoja pääasiassa Arabian ja Afrikan islsmilaista väestöä. Muutamassa kymmenessä vuodessa Suomi ei ole etnisesti ja kulttuurisesti enää Suomi. Samalla luonnonvarat on myyty kansainvälisille suuryhtiöille, joten meillä ei enää ole, mitä puolustaa tai minkä menetystä voisimme surra. Case closed, siirrytään seuraavaan kohteeseen.

  Reply
 • 23.9.2018 at 18:38
  Permalink

  Eikä SAATANA saada aikaan LAKIA joka kieltää ulkomaalaisille isänmaamme myymisen?
  Eihän Venäjältäkään saa meikäläiset maata ostaa!
  Vittu että on kusipäisiä päättäjiä. Munattomia persläpiä!

  Reply
  • 23.9.2018 at 19:02
   Permalink

   Jos sellainen laki tehtäisiin, niin se estäisi päätt… anteeksi roistoja myymästä tieverkostoa, maita, metsiä ja järviä ulkomaalaiseen omistukseen. Siksi sellaista lakia ei ole tulossa. No, ehkä sitten kun kaikki on jo myyty.

   Reply
 • 23.9.2018 at 20:27
  Permalink

  Suomalaiset päättäjät ovat välinpitämättömimmistä välinpitämättömimpiä ja tyhmimmistä tyhmimpiä, mitä tulee Suomen kansallisen puolustuksen ja yleisen edun suhteen. Ollaan niin perkeleen höveleitä, että. Siksipä venäläiset sanovatkin meitä ”Tsuniksi” ja saavatkin sanoa, sillä olen asiasta täysin samaa mieltä. Mikään muu valtio ei toimi samalla lailla kuin tilanteessa, jossa se on liki alusmaan kaltaisessa asemassa tai sitten tarkoituksellisessa turvallisuuspoliittisessa liittolaissuhteessa kyseisen maan kanssa, joka pitää majaansa takapihallamme, josta sentään itse hyödymme sotilaallisesti ja kovina neuvottelijoina olemme repineet tai suorastaan kiristäneet kaiken kaiken mahdollisen hyödyn irti. Jollaisena neuvottelijana ulkovaltojen kanssa Josif Stalin varsinkin tunnettiin ja jonka sai tuta Saksan kauppavaltuuskunnan jäsenet vielä Molotov-Ribbentrop -sopimuksen 23.8.1939 solmitun asiakirjan mukaisia ”saaliin jakoja” alettiin lopullisesti hiomaan neuvottelupöydässä tietenkin jaettavan Puolan suhteen sekä strategisten artikkeleiden kauppasopimuksista ym. kauppavaihdosta, jossa Stalin stoalaisen rauhallisen kylmäverisesti silitteli muhkeita viiksiään ja kiristi viimeisenkin hikipisaran niin saksalaisten kauppamiesten otsalta kuten vaatimuksissaan terästoimituksista ja muusta sotateknologisesta tietotaidosta, jota sattuneesta syystä eivät saksalaiset halunneet antaa yhtään sen enempää kuin oli pakko, mutta Hitler ja hänen armeijansa tarvitsivat kipeästi öljyä armeijan liikuttamiseen, rautamalmia ja hiiltä sotateollisuus tehtaiden käynnissä pitämiseksi, sillä tuo neroksi (Adolf Hitler) sotastrategian alalla julistettu Führer janosi uutta ”Lebenstraumia” Euroopasta ja jo itse sen tietäen Neuvostoliitosta, jonka hän oli jo kertonut ”Mein Kampf” -kirjassaan 1925. jonka hän saneli istuessa tuomiotaan Münchenin ”Oluttupavallankaappauksesta 8-9.marraskuuta.1923.

  Reply
 • 23.9.2018 at 23:30
  Permalink

  Suomella ja suomalaisilla on vain yksi todellinen uhka: kansainvälinen sionismi jota mm.persut kumartaa.

  Reply
 • 25.9.2018 at 12:07
  Permalink

  Kansanedustajien moraalista tässä asiassa: laitoin muutamalle edustajlle sähköpostia asian tiimoilta heti kun sain tietooni venäläisten kiinteistöostot Ähtärissä ja Turun saaristossa.Kohteeksi valitsin kokoomuksen, demarit, ps ja vasemmiston. Kokoomuksen ja ps:n edustajista löytyi asiaan vastaajia, mutta ilman mitään huolen häviää. Aika oli ennen vuotta 2013.Sitten Tossavainen innostui muita enemmän, siitä kaikki pistee ja papukaija hänelle. Kokoomuksen puolesta vastattiin ettei ole huolta, kiinteistöjen käyttö ei huolestuttavaa. Hmm …

  Reply
  • 26.9.2018 at 06:31
   Permalink

   Noiden puolueiden ihmisten taustoja olisi suojelupoliisin aika tutkia hieman tarkemmin. On helppoa ujuttaa vuosien myötä vaikka minkälaisia desantteja poliittisiin virkoihin. Miettikää mm. kokoomuksen toimia kun muutama vuosi sitten keskusteltiin ulkomaalaisomistuksesta strategisissa paikoissa. Yksi ministeri syytti rasismista koska se oli kuuma puheenaihe ja sillä sai asian hiljennettyä. Myös mykkänen on silmiinpistävän vastahankainen kun puhutaan tästä asiasta.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.