Keskusrikospoliisin Lardot pidätetään virasta virkarikossyytteen selvittelyn ajaksi

Sisäministeriö on päättänyt pidättää Keskusrikospoliisin päällikön Robin Lardotin virantoimituksesta, kunnes häntä vastaan nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta on käsitelty tuomioistuimessa. Virasta pidättämisellä halutaan ministeriön mukaan varmistaa kansalaisten luottamus poliisiin myös oikeusprosessin aikana. Syyte ei suoranaisesti koske Lardotin nykyistä tehtävää Keskusrikospoliisin päällikkönä.

Lardotn asema Keskusrikospoliisin johdossa nähdään sisäministeriön puolesta niin merkittäväksi, että se näkee syytteen heikentävän Lardotin edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä oikeudenkäynnin aikana. Virasta pidättäminen astuu voimaan välittömästi ja KRP:n päällikkönä toimii normaalien sijaisuusjärjestelyjen puitteissa toistaiseksi apulaispäällikkö Tero Kurenmaa.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen nosti 13.8.2018 syytteet Lardotia vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta hänen toimiessaan 1.1.2010–30.9.2013 Poliisihallituksen poliisijohtajana ja rikostorjuntayksikön päällikkönä. Syytteet nostettiin myös Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapiota, entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukka Riikosta vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta. Myös Aapio on pidätetty virasta oikeusprosessin ajaksi. Paatero ja Riikonen ovat nykyään molemmat eläkkeellä.

Syytteet liittyvät Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikosjuttuun ja ne koskevat Helsingin poliisilaitoksen huumausainerikosyksikön laiminlyöntiä tietolähteiden käytön kirjaamisessa, tietolähteiden rekisteröimisessä sekä esimiesten laiminlyöntiä puuttua viipymättä mainittuihin tiedossa olleisiin virheisiin. Lardotin osalta syyte koskee hänen toimintaansa Poliisihallituksen rikostorjuntayksikön päällikkönä.

Virkamieslain mukaan virkamies voidaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen käsittelyn ajaksi, jos syytteellä voi olla vaikutuksia virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä. Virkamies voi valittaa päätöksestä hallintotuomioistuimeen. Lardotin mahdollisuudet jatkaa tehtävässään arvioidaan sisäministeriössä uudelleen viimeistään tuomioistuimen lainvoimaisen päätöksen jälkeen.

Lähde: Sisäministeriö

4 thoughts on “Keskusrikospoliisin Lardot pidätetään virasta virkarikossyytteen selvittelyn ajaksi

 • 17.9.2018 at 18:28
  Permalink

  Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee. Kun R. Toiviainen nostelee syytteitä on oikea syy joku ”viha puheeksi” tulkittu sivulauseen yksittäinen sana. Poliittinen ajojahti a’la demla-Suomi.

  Reply
 • 17.9.2018 at 18:44
  Permalink

  Mietin ihan samaa, että onkohan kysessä joku ajojahti. Poliisijohtoon pitää saada ”oikeamielisiä”.

  Reply
  • 17.9.2018 at 19:57
   Permalink

   ”Oikeamielisiä” eli demlasoluttautujia siellä on ollut jo pitkään. Nyt taitaa olla kyse siitä että muutama pikkunappula uhrataan shakkilaudalta niin että ehditään vetää isommat kengät verhojen taakse piiloon.

   Reply
 • 18.9.2018 at 05:37
  Permalink

  No nyt harjataan oikein kunnolla ja feministit hyppivät ilosta. No ehkä opetuksena on että jos on kansakunnan kaapin päällä ja nauttii huippu palkkaa, siihen kuuluu myös vastuu ja on oltava tilanteen tasalla. Veikkaan että ylempiä poliisvirkoja aletaan täyttämään naisilla tämän operaation jälkeen. Ei sen puoleen, varmaan löytyy päteviä. Pikkuinen sivujuonne tähän, tämä meetoo touhu alkaa muistuttaman etelä-afrikan apartheidin jälkeistä aikaa jossa valkoinen on vapaata riistaa, nyt miestä viedään kuin kuoriämpäriä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.