Helsingin Itäkeskuksen uimahalliin unisex-pukuhuone ”ehkäisemään seksuaalista häirintää”

Tänä syksynä avataan Helsingin Itäkeskuksen uimahalliin tiettävästi Suomen uimahallien ensimmäinen unisex-pukuhuone. Pukuhuoneen tarkoituksena on karsia ja ehkäistä seksuaalista häirintää ja tarjota esimerkiksi sukupuoltaan vaihtaneille helpompi ratkaisu näiden vieraillessa uimahallissa. Seksuaalista häirintää ovat kohdanneet erityisesti sukupuolivähemmistöt.

Uimahallin työntekijöiden koulutuksesta on huolehtinut Seta, joka on ohjeistanut työntekijöitä mm. sukupuolivähemmistöjen kohtaamisesta ja kertonut, kuinka puuttua esimerkiksi näihin kohdistuneisiin häirintätapauksiin.

– Sukupuolivähemmistöön kuuluvat asiakkaat ovat kohdanneet rankkojakin häirintätapauksia liikuntapaikoissa ja tästä syystä liikuntapalvelut eivät ole monelle saavutettavia. Esimerkiksi sukupuoltaan korjaavan ihmisen liikuntaharrastus voi olla pitkään katkolla muiden asiakkaiden uhkaavan käytöksen takia, näkee palveluohjaaja Miska Salakka Setan Transtukipisteeltä.

Liikuntarajoitteisten kohdalla unisex-pukukopista on apua siinä mielessä, että uudistuksen jälkeen avustajana voi olla myös eri sukupuolta oleva henkilö. Pukuhuoneessa tulee olemaan 8 pukukoppia ja noin 40 kaappia, joista jokainen voi valita itselleen sopivan. Unisex-pukuhuonetta markkinoidaan myös lapsiperheille sopivaksi vaihtoehdoksi.

Lähde: HU

 

 

24 thoughts on “Helsingin Itäkeskuksen uimahalliin unisex-pukuhuone ”ehkäisemään seksuaalista häirintää”

 • 7.9.2018 at 09:29
  Permalink

  Minä väittäisin että nyt vasta sielä sirkus alkaa. Matut pääsee avoimesti paikkaan jonne tulee sekä miehiä että naisia vaihtamaan vaatteita.

  Muuten, moniko muslimi on epävarma siitä onko mies vai nainen? Kuinka monella ”kehonkuva on väristynyt”? Nythän niillä olisi mahdollisuus käyttää tuota pukuhuonetta uimapuvun vaihtoon.

  Reply
 • 7.9.2018 at 10:41
  Permalink

  Avaimen saa pyytäessä. Siis jokaisella on ihan oma suljettava koppi pukeutua ja olla ilkosillaan. 8 koppia, kuten lyimme.

  näinhän on esim joissain kylpylöissä ja Tampereella reso.an uimahallissa. Jokaisella oma koppi.

  Eikä tuijottajat ja häiriköijärt ole mamuja. Muistetaan mummot jotka tekivät teinityttöjen vartaloista hävyttömiä huomautuksia helsinkiläisessä uimhallissa. Puhumattakaan niistä kyttääjistä, ihan suomalaisia, jotka menivät itäkeskuksen uimahalliin puku- ja pesutilohin kyttäämään muita uijia

  se on helppo tuomita rauhallinen pukeutumiskoppi, jos itsellä on molemmmat rinnat, ei muuten ruhjoutunut, tai on naisen vaatteissa tai päinvastoin vielä väärät sukuelimet.

  nuo kopit ovat olleet vauvaperheiden käytössä, nyt muutos ja ehkä lisäys muidenkin käyttöön pyynnöstä.

  Reply
  • 7.9.2018 at 10:45
   Permalink

   Tampereella tesoman uimahallissa. Korjaan. Mikä ihmeen hätä ihmisillä on siitä jos tälläiset kopit yleistyisivät? Ei kukaan esim voi tirkistellä kenenkään alusvaatteita, onpas punttipöksyt ta vieläkö äijällä flanellikalsarit.

   Reply
 • 7.9.2018 at 11:05
  Permalink

  Mitenhän hommaforumilaiseltakin menisi sormi suuhun jos menisi uimahalliin missä onkin jokaiselle oma pukuhuonekoppi? Pelkäisivät jotain raiskausta ehkä? Ssitä hyvät, ettei se naissiivoojakaan pääse sinne silloin luuttuamaan.

  käyttämässäni uimahallissa on ns. Perhehuone. Siellä voi er sukupuolta oleva esim. Avustaa autettavaa tms. En tiedä miten sinne saa avaimen. Kysyin kun olin lastenlasten kanssa, yksi eri sukupuolta. Koppi oli varattu. Lipunmyyjä sanoi kuitenkin pojan 7 v voivan tulla tyttöjen puolelle, hiljainen aika hallissa. Lapsilla loma eri aikaan kuin täällä lapsilla.

  Reply
  • 7.9.2018 at 13:22
   Permalink

   Tämä hommafoorumilainen on tuommoisissa pukukopeissa käynyt useammassa kylpylässä ja hyväksi ne havainnut. Tämä on hyvä uudistus! Pirkolla taitaa olla hiukan ennakkoluuloja hommafoorumilaisia kohtaan. Ei meitä kaikkia ole samasta puusta veistetty, vaikka samalla keskustelupalstalla kävisimmekin. Kannattaisi pitää mieli avarana.

   Reply
   • 7.9.2018 at 13:31
    Permalink

    Ootko lukenut, mitä tästä kirjoittavat? Hommaforumi o taantunut alkunsa, n 2009 tasolle. Silloin: montako mamua olet tänään nähnyt ja ihonvärijuttuja. Välillä vähän asiallisempaa, nyt on jutut ihan noiden katuaktivistien tasoa, ihankuin jostain pussista kirjoittaisivat kaikki hörhöjutut uskoen ja levittäen. Esim. Katarriin vai bodil, antoi aikoinaan oikeaa tietoa esim sosiaalturvasta ja tilastoista yms. Sehän ei tietenkään aivopesuprukoissa sopinut

    Reply
    • 7.9.2018 at 18:06
     Permalink

     Kuule, jos haluat oikeaa ”taantumista” nähdä. Otapa esille nykyinen Helsingin Sanomat tai koko Suomessa vaikuttavat nk. maakuntalehdet.
     Hommafoorumissa jutut ovat täyttä asiaa, mutta ainoa vikahan niissä on, ettei se ole niitä ”helsingin sanomia” ja nk. ”maakuntalehtiä”.
     Mitä tulee matuihin ja heidän ”pyhyytensä”. Siitä voi käydä ottamassa todellista ”esileikkiä” Ruotsissa, Saksassa, Espanjassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa ja Hollannissa.
     Suomestakin Helsingin ja Turun kinkeripiireistäkin kyllä löytyy monikulttuurista värinää kaikkine ”rikkauksineen”, joka ei muuta rikasta kuin aiheuttaa pirunmoista anemiaa ja ”veren vähyyttä”.

     Reply
 • 7.9.2018 at 11:33
  Permalink

  Vähän vielä asian ulkopuolelta. Tällä yhellä porukalla ei ole oikein johdonmukaisuutta. Vastustavat nk. Unisex-vessoja, samasta aulatilasta wc-kopit ilman sukupuolierottelua. Kyllä naisille pitää olla omat tilat .

  Samat ihmiset taas vielä raivoisammin vastustavat naisten uimavuoroa ( vaikka uima-allas vähissä vaatteissa on vielä intiimimpi kuin käyttää vessakoppia ) tai naisille suunnattua kuntosalia tai -aikaa saati jotain tyttöjen taloa jossa nuoret tytöt voi viettää aikaa ilman kollipoikien seksuaalista testeronia.

  En ymmärrä ihmisten ajattelua. Erillisvessat, mutta sairas / autettava/ häveliäs ei saisi käyttää yksityisempää tilaa.

  Ihmiset eivät ole tahdikkaita. Uimahallissa oli mamuperhe, normaalisti uikkareissa tummaihoinen äitikin. Yksikin pariskunta, alle 40 seisoi vissiin koko ajan altaan matalassa päädyssä tuijottamassa heitä. Muiden uijien kanssa yrittivät viritellä mamukeskustelua, mm. Mulle kun käänsin kierrosmittaria, ikäviä huomautuksia taudeita lähtien. Uskonnonkn näkivät ties millä ajatuksen voimalla.

  Reply
 • 7.9.2018 at 11:34
  Permalink

  Helsinki on Suomen häpeätahra. Virolaisten kannattaisi miettiä kahdesti ennen kuin lähtevät tunneliprojektiin mukaan. Voi tulla iso lasti syöpää tunnelin kautta Viroon.

  Reply
  • 7.9.2018 at 11:44
   Permalink

   Kyllä. 8 erillistä pukukoppia ja n kamala häpeätahra. Menes tampereelle tesoman uimahalliin, siellä vasta noloa kun et pääse tuijottamaan riisuutuvia ihmisiä.

   Reply
  • 7.9.2018 at 11:47
   Permalink

   Norjassa kävin n.1996 kylpylässä. Siellä eka kerran käytin unisex-pukukoppia. Vähän vaikea olisi systeemi ollut kielitaidottomana mutta seurueessa ollut henkilö paljon matkustelleena opasti käytännöt.

   Reply
  • 7.9.2018 at 18:07
   Permalink

   Perussuomalaisten entinen kansanedustaja ”Julma” Juha Väätäinen sanoi Helsingin olevan Suomen mätäpaise ja sitä se todella onkin.

   Reply
 • 7.9.2018 at 13:26
  Permalink

  Vai on SETA:sta sukeutunut oikein koulutusorganisaatio? Sinänsä noita koppeja vastaan minulla ei ole mitään sanottavaa, ennen niitä tosin sanottiin ryhmäpukuhuoneiksi, perhepukuhuoneiksi tai pienempiä yksityispukutiloiksi ja niitä on ollut jo vuosikymmeniä lukemattomissa uimahalleissa… sitä vastaan minulla on hiukan, että niitä aletaan kutsumaan unisex-tiloiksi… ei kaikkeen tarvitse sitä unisex-etuliitettä väkisin asetella. Asiahan on yksinkertaisesti niin, että jos tarvitset yksityispukutilaa etkä osaa sellaista pyytää ilman unisex-etuliitettä niin olisi syytä vilkuilla peiliin…

  Reply
 • 7.9.2018 at 14:29
  Permalink

  Kyllä taas naurattaa kohu. Miksi persut yms. Ääret vastustavat myös homoja, vammaisia, lapsiperheitä kun vouhkaavat näistä oarista pukukopisya. Mv-lehde b juha ja viini-asta eivät kai koskaan käyneet uimahallissa,

  parempi olisi invamopo-margitinkin ykdsityiskopissa tuhrata vaatteittensa kanssa. Ottanu kantaa eero tillasen kanssa ( tuo sekavia paasaava katupuhuja ), jonka mielestä nämä, ennen vauvaperheide n käytössä olleet 8 koppia aiheuttavat puukotuksia uimahallissa.

  Sananvapaus se tietysti työkyvyttömilläki, onhan noilla jutuilla viihdearvo.

  Reply
 • 7.9.2018 at 14:31
  Permalink

  Anteeksi virheet. Känny on ihan sekaisin. Näppäimistö ei toimi, akku ei pidä virtaa. Laittakaa rahaa jotta voin tehdä tätä työtä.(Öyhöttää.) 🙂

  Reply
 • 7.9.2018 at 18:30
  Permalink

  Sen vaan sanon, että rikkaamman kulttuurin edustajilla tulee olemaan kissanpäivät kun pääsevät samaan pukuhuoneeseen naisten ja lasten kanssa. Kulttuuri kun pääsee kunnolla irralleen niin siellä pukuhuoneessa ei käy enää kukaan normaali ihminen.

  Reply
  • 7.9.2018 at 20:22
   Permalink

   Et oikein nyt taida ymmärtää kokp pukukoppijuttua, Taika.
   En tieä mitä orgioita, pääsänne asuu. S***i mielessänne koko ajan miekkareissakin . Ehkä kuule oikeesti joku vammainen vaan yksinkertaisesti ui avustajansa kanssa jne.

   Mistä olet saanut päähäsi että vieraat naiset ja miehet olisivat yhtä aikaa näidssa pukukopeissa?

   Reply
  • 7.9.2018 at 20:26
   Permalink

   Tampereella tesomassa on unisex-kopit. Jokaiselle oma koppi mutta niitä ei ole korvamerkitty sukupuolille. Vaikea tajuta miten näette noita seksuaalisia fantasioita koko ajan.

   ihan kuin meidän uudessa terv.keskuksessa on vain vessat.

   Reply
 • 8.9.2018 at 06:43
  Permalink

  Tuohan vetää matuja puoleensa kuin hunaja mehiläisiä. Ja sitten vemputetaan kiivaassa tahdissa.

  Reply
  • 8.9.2018 at 10:34
   Permalink

   Nuo ovat tuossa uimshallissa olleet aina. Lähinnä lapsipetheiden käytössä. Kaikissa uimahalleissa on myös yksityisrmpiä pukuhuoneita. Jos olisit hugo mamu, miksi menisit tuonne missä on 8 suljetta aa koppia ? Teillä on aika pervojs ajatuksia huohottaa pukukopin oven takana missä vaikka kehitysvammainen aikuinen mies avustajansa kanssa pukeutuu/riisuuntuu?

   Reply
 • 8.9.2018 at 16:48
  Permalink

  Tässä on nyt liikaa melua tyhjästä. Tietenkin jos tarjotark olisi tehdä unisex pukuhuone, jossa kaikki riisuisivat toistensa edessa (kuten nykyisin naisten tai miesten pukuhuoneissa tehdään), saattaisi jäädä mun uimist siihen. MUTTA, kun kyse ilmeisesti pukuhuoneesta, jossa ERILLISET kopit jokaiselle, en näe siinä mitään väärää. Itse viihtyisin enemmän sellaisessa, en tykkää riisua alasti samaa sukupuolta olevien ventovieraodenkaan edessä.

  Reply
 • 12.9.2018 at 10:49
  Permalink

  Nyt pitää vaatia suomalaisen miehen unisex yhdenvertaisuutta päästä musliminaisten pukuhuoneeseen,miksei se kävisi noin tutustumisen merkeissä,tasa-arvoisuudestahan pidetään koventuvaa metelöintiä jatkuvasti jotenka tasavertainen kohtelu sitten kaikille.

  Reply
  • 12.9.2018 at 21:06
   Permalink

   Miten on vaikea ymmärtää suljetun pukuhuoneen ideaa jossa voi kaikessa rauhassa yksin riisuutua ja pukeutua. Viereisessä kopissa voi olla musliminainen , hyvä Bert peppuli.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.