Ohjaaja Harvey Weinsteinia syyttänyt #Metoo-kasvo maksoi ahdistelemansa nuoren miehen hiljaiseksi

Italialainen näyttelijä Asia Argento on joutunut noloon tilanteeseen. Hollywood-ohjaaja Harvey Weinsteinia raiskauksesta syyttänyt Argento on nimittäin hiljattain julkisuuteen päätyneiden tietojen mukaan maksanut ahdistelemansa nuoren miehen hiljaiseksi. Uutistoimisto AFP:n mukaan uhrin, Jimmy Bennettin asianajajat kuvailevat tapahtunutta ”seksuaaliseksi pahoinpitelyksi”. Tapahtumien aikaan, vuonna 2013, Bennett oli 17 ja Argento 37 vuotias.

Alunperin Times-lehden tutkiman tapauksen oli määrä saada päätöksensä tämän vuoden huhtikuussa, kun 380 000 dollarin summa siirrettiin Bennettin käsiin. Sen enempää Times, kuin AFP:kään ei ole saanut Argentolta kommenttia asiaan, mutta eittämättä tapaus saattaa koko #Metoo- liikkeen huonoon valoon, vaikka se ei julki tulleiden ahdistelutapausten vakavuutta vähennäkään.

#Metoo-liike syntyi ja sai kierroksia hollywoodissa kokemuksistaan julkisuuteen avautuneiden, nuorena viihdemaailmassa ahdisteltujen näyttelijättärien suunnattua suorasukaisia syytöksiä erinäisiä elokuva-alan toimijoita kohtaan. Ensimmäisten joukossa oli myöskin ohjaaja Harvey Weinstein, jonka ura ja avioliitto luonnollisesti vetäytyivät ns. ”pöntöstä alas” kohujen vuoksi. Syytöksiä niin Weinsteinia kuin tämän kollegoja vastaan on kasautunut jo melkoisesti ja tapauksia tutkitaan Yhdysvaltojen viranomaisten toimesta.

Hollywoodin hyväksikäyttökulttuurista on liikkunut huhuja jo ennen #Metoo kampanjan niihin tarttumista ja ovatpa jotkut pyrkineet todistamaan mitä moninaisimpien seksuaalisen hyväksikäytön muotojen sekä erilaisten ”rinkien” olevan jopa systemaattisia ja järjestäytyneitä. Argento pitikin tänä vuonna Cannesin elokuvafestivaaleilla koskettavan ja jopa agressiivis-sävyisen  puheen siitä, kuinka asiat ovat muuttuneet, eivätkä hyväksikäyttäjät enää pääse kuin koira veräjästä. Puhe on kuunneltavissa oheisella videolla.

Lähde: AFP, Youtube

 

5 thoughts on “Ohjaaja Harvey Weinsteinia syyttänyt #Metoo-kasvo maksoi ahdistelemansa nuoren miehen hiljaiseksi

 • 20.8.2018 at 11:46
  Permalink

  Kas vain. Sitä sitten niin kuin heiteltiin kiviä lasitalosta. Naisilla on aina tuo ”suu paikallaan”, joka tosin ei aina merkitse huonoa, mutta kuitenkin varsinkin nykypäivänä punnitsematon puhe naisten niin kuin miestenkin taholta on enemmän sääntö kuin poikkeus. Naisilla on taipumus langeta ”beatlemaniaan” ja muutoinkin perin lauma henkisenä olentona ihminen tiivistyttää tyhmyytensä mainitulla tavalla kun sen sijaan pysähtyisi ensin itse ajattelemaan omilla aivoillaan, eikä juoksisi kuin sopulilauma jyrkänteeltä alas vieläpä niin, että tuohon ”käskijä” itse katsoo koko amokkia vierestä.
  Kyseessä olevaa häirintä asiaa ei ole sinänsä syytä väheksyä ja on ilmiselvää, että monet naiset ovat joutuneet sen uhriksi nykyään ja varsinkin kuin menneisyydessä jolloin miespuolisen työkaverin tarratessa äkkiarvaamatta kiinni rintoihin ”luokiteltiin” ”vitsihuumoriksi” ja naurut päälle. Toki myöskin noina aikoina monet sihteeriköt joutuivat / saivat työpaikkansa ns. menemällä pomon kanssa sänkyyn, joka oli sopivasti ”vapaamielisten” naisten käytössä oleva ”urapolku”. ”Oi niitä aikoja!”
  Toivottavasti jutussa mainittu ”toyboy” ymmärsi nyhtää ”parempaa häirintää” harjoittaneelta puumalta suolaiset ”kipukorvaukset”.

  Reply
  • 21.8.2018 at 09:19
   Permalink

   Tänä päivänä käytetään ”lausunnon antajina” nuora naisia koska heiltä ei odoteta samaa auktoriteettia kuin miehiltä eikä edes samaa tietopohjaa. Nuoret naiset saavat myö esitää omia mielipiteitään tosiasioina toisin kuin miehet. Tämä käytäntö on länsimaisessa yhteiskunnassa poikeuksetta käytössä. Suomen terävimoänä esimerkkinä Jessikka Aro. Ilman tietopohjaa se on päässyt luennoimaan jo NATO-tapahtumaan. Se jos mikä todistaa asian.

   Jos suustaan päästelisi samanlasita tekstiä esim. 50v mies niin hänet julkisesti ristiinnaulittaisiin sanomisistaan median puolelta. Mutta nuori nainen saa sanoa mitä tahansa ja se pistetään korkeintaan kokematomuuden piikkiin. Ja se on valitettavaa koska se romuttaa koko Suomalaisen ja läntisen yhteiskunnan tietotason. Aina pitäisi pyrkiä parempaan. Ei huonompaan.

   Reply
 • 20.8.2018 at 13:08
  Permalink

  Että sellainen kampanja oli metoo… pata kattilaa soimaa, niinkö?
  Tätä varmaan kannattaisi tutkia lisää ja penkoa enemmänkin, sekä tiedottaa tuloksista… tämäkin esiille tullut jutska mitätöi suurelta osin kampanjaa, joka alkoi keulimaan pahasti…

  Reply
 • 20.8.2018 at 14:30
  Permalink

  Johan jo Leo Taikaluukku Mannermaa valisti kansaa Meetoon todellisesta luonteesta, kun Louhimies meetoo jupakka kävi kuumimmillaan agendamediassa. Laittaisin linkin kyseiseen videoon, mutta näemmä banni iskenyt taikaluukun kimppuun.

  Reply
 • 22.8.2018 at 05:33
  Permalink

  Tuo akka on niin vitun ruma ettei se kelpaisi edes kiimaisille matuille.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.